Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο Γιαννιώτης, άθλιοι, δεν έχει ψυχή;


Πριν από μερικές ημέρες ο Κουρουμπλής και μια κυβερνητική κουστωδία έστρωσε κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί την Άννα Κορακάκη. Αν και είναι ανόητο και καθ΄όλα υποκριτικό να υποδέχονται οι πολιτικοί τους Ολυμπιονίκες λες και είναι λάφυρά τους, εν πάση περιπτώσει ας πούμε ότι η πρωταθλήτρια τίμησε τον υπουργό κι όχι ο υπουργός το χρυσό κορίτσι. Και κάπως έτσι θα συμβεί και με τους υπόλοιπους, πιο πολύ κερδισμένοι είναι οι υπουργοί παρά οι αθλητές που ζητούν τα ελάχιστα από τους διάφορους Κοντονήδες οι οποίοι ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο και με τον Μαρινάκη ή τον Σαββίδη.


Που ήταν όμως σήμερα όλοι αυτοί οι Κουρουμπλήδες να υποδεχθούν τον Σπύρο Γιαννιώτη; Δεν τους… τύφλωσε το φως από το ασημένιο μετάλλιο, ήθελαν το χρυσό για να πάνε να υποδεχθούν στο αεροδρόμιο τον Ολυμπιονίκη και να του στείλουν ένα μπράβο;

Στο κάτω - κάτω το δεύτερο μετάλλιο για τον κολυμβητή είναι ίσως πιο σημαντικό από της Κορακάκη το χρυσό για ένα λόγο. Γιατί η αθλήτρια της σκοποβολής είναι 20 ετών και θα πάρει μέρος σε άλλες 4 ολυμπιάδες τουλάχιστον. Ο 36χρονος Γιαννιώτης έδωσε μια απίστευτη μάχη και σ’ αυτή την ηλικία σήκωσε την Ελλάδα ψηλά. Ο αγώνας του, όπως και η γενικότερη στάση του και το ευ αγωνίζεσθαι δείχνουν ότι πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό Έλληνα που άξιζε της ίδιας μεταχείρισης. Κι αυτός και ο Πετρούνιας και όλοι. Γιατί λοιπόν δεν πήγε κανείς επίσημος στο αεροδρόμιο; Δεν γνώριζε την πτήση; Ίσως πάλι να είναι καλύτερα έτσι. Από το να βλέπουμε τον Κουρουμπλή να το παίζει γνώστης των αθλημάτων και να επαινεί ψεύτικα τους αθλητές μόνο και μόνο για να πάρει κανένα ψηφαλάκι, τότε καλύτερα που τον Γιαννιώτη τον υποδέχθηκαν απλοί πολίτες και φίλοι του. Ας συνεχίσουν τις διακοπές τους στα κότερα και στα πανηγύρια οι υπουργοί. Είναι καλύτεροι για τα… πανηγύρια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου