Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η εξαθλίωση μπροστά στα μάτια μας…

Κυριακή μεσημέρι βγαίνω από την στάση του metro κοντά στην Κατεχάκη. Βλέπω 3-4 νεαρούς ο καθένας με μια σύριγγα στο χέρι. Πιο κάτω – κοντά στην γέφυρα – άλλοι 3-νεαροί και 2 κοπέλες ξαπλωμένοι κάτω και υπνωτισμένοι. Κυριολεκτικά στον κόσμο τους. Ο αργός θάνατος, στο πεζοδρόμιο. Δίπλα σε αυτούς μαύροι βαποράκια. Φανερά δίνουν λευκό χαρτάκι και παίρνουν τα λεφτά. Διαπραγματεύσεις όλα στη φόρα. Εγώ και άλλοι συμπολίτες προσπερνούν γρήγορα – γρήγορα. Κάνουμε πως δεν βλέπουμε αλλά και βλέπουμε και καταλαβαίνουμε. Πριν δύο μέρες τα ίδια είδα και στην οδό Τοσίτσα –δίπλα στο Πολυτεχνείο. Αυτές τις μέρες διάβασα ότι οι θαμώνες της οδού Τοσίτσα αποκεφάλισαν την προτομή της ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη. Κι αυτό τους έφταιγε. Υποθέτω ανάλογα θα συμβαίνουν και σε άλλα σημεία στη χώρα μας. Ξεπεσμός!

Σκέφτομαι πως η Ελλάδα τέλειωσε! Δεν είναι μόνο η κτηνωδία των μνημονίων. Είναι και όλα τα άλλα που φέρνουν τα μνημόνια. Είναι φανερό ότι ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχει διαρρηχθεί. Η κοινωνία μας εξαχρειώθηκε και εξαθλιώθηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν μπορούμε καν να αντιδράσουμε. Ούτε και στα πιο απλά πράγματα.

Όλες κυβερνήσεις μας είναι ολοφάνερα υποχείρια των ξένων δανειστών. Αργά και βασανιστικά μας μετατρέπουν σε σκλάβους χρέους. Όποιος και να κυβερνά αριστερά ή δεξιά, στο ίδιο έργο θεατές, η ίδια πολιτική εξαθλίωσης υλοποιείται. Καμία απολύτως προστασία. Σύγχρονη μορφή υποδούλωσης. Το ένα κακό φέρνει το άλλο. Ποιος θα διώξει τώρα τις ξένες μαφίες που λυμαίνονται την χώρα; Οι τριτοκοσμικοί μας φέρνουν τον "πολιτισμό" τους, κι εμείς βρισκόμαστε σε αφασία. "Οι οχτροί μπήκαν στην πόλη". Η Ελλάδα ένα απροστάτευτο πειραματόζωο. Τέτοια γεγονότα σε καμιά χούντα δεν γινόταν στο παρελθόν. Ξεπεράσαμε προ πολλού τα όρια. Άραγε τι είδους "δημοκρατία" έχουμε;

Δεν είναι μόνο η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας που σταδιακά υλοποιείται, είναι και οι ανθρώπινες ψυχές και η αξιοπρέπεια που χάνονται. Ο ξεπεσμός μας δεν φαίνεται να έχει πάτο. Εδώ που φτάσαμε όλα μπορεί να συμβούν στη χώρα μας. Μπορεί από στιγμή σε στιγμή να βυθιστούμε στο χάος και στην αναρχία.

2 comments:

  1. Αγαπητέ Γιαννιώτη,
    "Εμείς" (*) τα γράφουμε εμείς τ' ακούμε (διαβάζουμε).
    (* αναφέρομαι σε εκείνα τα ιστολόγια όπως το δικό σου, του Λευτέρη Πανούση, του Κόκκινου Ουρανού, του Ινφογνώμωνος, Πύλη των Φίλων και άλλα πολλά και ας με συμπαθούν εκείνοι των οποίων τα λησμονώ ετούτη τήν ώρα)
    Η διείσδυσις (αφύπνισις)των ανωτέρω στο λοβοτομημένον πόπολον είναι απο ελαχίστη έως μηδενική. Συνεδύασα (δια μίαν ακόμη φορά) τις (έστω και χαλκευμένες εκεί που πονεί.....) δημοσκοπήσεις ενός καθεστωτικού "ουρανίου" τηλεβοθροραγιαδοκάναλου χθές (28/9/2016) και άθροισα:
    κούλης ο κούλ + αλεκσι + φώφη θώδη + φραπεδοένωσις + μπεναρόγια/βεντούρα/κοέν/1917 κερχανέ + σύν σύν = άθροισμα > 80% !!
    Οπότε τι να λέμε ; οδεύει ταχύτατα πρός τον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας, και μία ώρα αρχύτερα για να τελειώνουμε, το εκφυλισμένο αυτό φυλετικό μόρφωμα των ελληνόφωνων όντων.
    Αντικαθίστανται ταχέως από εκατομμύρια όντων γεννηθέντων εκατέρωθεν του Ισημερινού και γεωγραφικών πλατών 24° 00' Β με 10° 00' N (στην συντριπτική πλειονότητά τους).
    "Εμείς" πρέπει μέχρι το τέλος να συνεχίσουμε τον αγώνα, στην ιστόσφαιρα, στους δρόμους, σε συγκεντρώσεις... διότι όπως είπε ο μέγιστος του 20ου Έλλην Ιωάννης Μεταξάς : "κάνε αυτό πού πρέπει και ας γίνει ότι θέλει".
    Πλατεία Κάννιγγος 29/9/2016 - 15.00: Περί τα 20 Ελληνόφωνα πρεζόνια στα παγκάκια της πλατείας να πορεύονται στην Νιρβάνα τους και στην απέναντι στάσι μια γηρασμένη, εκφυλισμένη ράτσα και δεκάδες από τα
    ενωρίτερον αναφερθέντα όντα.
    τελευταία μετάγγισις αίματος πρό 94 ετών και έκτοτε εστέρεψε η δεξαμενή.
    Ο σκουπιδοντενεκές περιμένει !
    Συντόμως (εκτιμώ πρό του 2050) θα "κάνουμε παρέα" σε Ιξώς, Πετσενέγκους, Καρχηδονίους, Χετίτες, Ασσυρίους καί άλλους πολλούς ών αριθμός ούκ έστιν.
    Και χωρίς τουφεκιά ρε "ΛΟΑΤ" μου !! χωρίς δόρυ !!
    Τα όντα απλώνονται με τρομακτικούς ρυθμούς και η αντικατάστασις των εκφυλισμένων γηγενών του >80% βαδίζει ταχέως και αδιαλείπτως.
    Στον κόκκινο ουρανό πρό καιρού έγινε ορθωτάτη αναφορά και ανατριχιαστική παρομοίωσις με τους Ελόι και τους Μόρλοκ της ταινίας
    "χρονοταξιδιώτης" του 1960 (http://www.imdb.com/title/tt0054387/).
    Θα προσθέσω ταπεινώς εδώ και το αντίστοιχο παράδειγμα των κατοίκων του Υδατίνου Κόσμου (http://www.imdb.com/title/tt0114898/).
    Αυτή είναι η μοίρα μας αγαπητοί συναγωνισταί.
    Καλή αντάμωσι στην κόλασι, οι Μόρλοκ είναι εδώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλησπέρα μου αγαπητέ μου φίλε...

    Το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας ήταν εξ αρχής ανοιχτό. Ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα βρεθούμε μέσα.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή