Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

"Μωρή παρθένα" η ...αριστερά!


Δεν είναι μόνον ο Καλογρίτσας και οι τηλεοπτικές άδειες που βάζουν το καρφί στο σταυρό της κυβέρνησης, είναι και η ίδια η τράπεζα Αττικής. Ο έλεγχος που γίνεται μπορεί να βγάλει λαβράκια για το 2016 και μαζί με το πόρισμα της ΤτΕ να κάψει κόσμο.

Γι' αυτό και κάποιοι υπουργοί έχουν αρχίσει να τρέμουν και περνούν στην αντεπίθεση αφήνοντας υπονοούμενα αλλά χωρίς να δίνουν ονόματα.

Ένας εξ αυτών είναι ο Χρήστος Σπίρτζης. Πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, επομένως, γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε στην Attica Bank. Ποιοι έπαιρναν δάνεια, ποιοι προσλαμβάνονταν, ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονταν «αέρα» και ποιοι έπαιρναν διαφημιστικά πακέτα. Μην ξεχνάμε ότι το σκάνδαλο των εκβιαστών – δημοσιογράφων ξεκίνησε από την ΕΥΔΑΠ αλλά ο κύριος όγκος διαφημίσεων που δίνονταν κατόπιν εκβιασμών, αφορά και την Αττικής.

Ο κ. Σπίρτζης βγήκε χθες και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γ. Στουρνάρα και της ΤτΕ λέγοντας ότι έχουν ευθύνες για το αν δίνονταν δάνεια, σε ποιους και με ποιες διασφαλίσεις. Βεβαίως ο ίδιος γιατί βγάζει τον εαυτό του από το κάδρο; Δεν ήξερε τίποτε; Δεν γνώριζε για τις ενέργειες των προηγούμενων διοικήσεων; Κατηγόρησε χθες τον πρώην επικεφαλής της Αττικής Γκ. Μάναλη, αλλά ο ίδιος ήταν που ως πρόεδρος του ΤΕΕ εκθείαζε την επιλογή τεχνοκρατών. Άραγε ο κ. Σπίρτζης διασφάλιζε τα συμφέροντα των μηχανικών;

Η απάντηση του Στουρνάρα να σιωπά καλύτερα παρά να μιλά γιατί είναι καλύτερα γι' αυτόν ίσως κρύβει πράγματα που μπορεί να μάθουμε στο μέλλον για το ρόλο του Σπίρτζη. Ομοίως και τα υπονοούμενα που άφησε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός, για το αν δηλαδή υπάρχουν ευθύνες του Σπίρτζη σε περίπτωση που δεν ζητούσε έλεγχο από την ΤτΕ.

Καλό είναι λοιπόν ο υπουργός να μπορεί να απαντά για το ρόλο του στο ΤΕΕ και στην Attica κι όχι να ασχολείται με τον... Στέφανο Χίο.

Υπάρχει όμως και ο Γιάννης Δραγασάκης που για ένα περίεργο λόγο ασχολείται υπόγεια με την τράπεζα. Θέλει να την ελέγχει για δικούς του λόγους, είναι «μπροστινός» του Τσίπρα; Πάντως, οι κινήσεις του... προδίδουν ενοχή. Κατ' αρχάς αυτός προσπάθησε να επιβάλει πραξικοπηματικά τον Ρουμελιώτη ως CEO και τον Σαπουντζόγλου ως πρόεδρο στην Attica. Δεν του πέρασε από τον Στουρνάρα και γι' αυτό πνέει μένεα εναντίον του.

Χθες άφηνε διαρροές ότι κάποια κέντρα θέλουν να απαξιώσουν την Αττικής για να πουληθεί κοψοχρονιά. Δεν μας τα λέει κι εμάς αυτά τα κέντρα; Μήπως να ξεκινήσει από το κέντρο... Μαξίμου που διέλυσε το τραπεζικό σύστημα και απαξίωσε όλες τις τράπεζες, αλλά και την Αττικής; Ο κ. Δραγασάκης και η παρέα του ήταν αυτοί που τσάκισαν την οικονομία και φέσωσαν τη χώρα με δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της κατάρρευσης των τραπεζών. Έλεος να βγαίνουν κι από πάνω οι μοιραίοι κι άβουλοι όπως ο αντιπρόεδρος.

Σήμερα τον κατηγόρησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι επί 30 χρόνια ήταν σύμβουλος στην Αττικής κι αυτός απάντησε: «Γιατί μόνο 30 χρόνια; Με τη φόρα που πήρατε, γιατί όχι 50 ή και ιδρυτής της τράπεζας; Για να σοβαρευτούμε, επαγγελματική σχέση με την Τρ. Αττικής, γνωστή σε όλους, είχα την περίοδο 2010-2012, όταν δεν ήμουν βουλευτής. Πίσω όμως από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, στόχος είναι η απαξίωση της Τράπεζας Αττικής και η ιδέα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος».

Θα μας τρελάνει ο Δραγασάκης. Ποιοι σχεδίαζαν παράλληλο τραπεζικό σύστημα; Δίπλα στον Βαρουφάκη δεν καθόταν ο αντιπρόεδρος; Μήπως να του θυμίσουμε ότι γνώριζε για τα σχέδια διάλυσης της ΤτΕ και παράλληλου συστήματος από τις αρχές της πρώτης θητείας του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν μίλησε τότε; Μήπως για να μη χάσει την καλοπληρωμένη θεσούλα του;

Κι από την άλλη, ακόμη και την περίοδο 2010-2012 να ήταν σύμβουλος γιατί δε μίλησε όταν έβλεπε τι γινόταν στην τράπεζα; Με τις καταθέσεις, τους στόχους, τα κόκκινα δάνεια δεν έβλεπε τι γινόταν; Τι σόι σύμβουλος ήταν;

Φτάνει πια με τους Πόντιους Πιλάτους της αριστεράς. Λερωμένη την έχουν τη φωλιά τους και τη λέρωσαν ακόμη περισσότερο δίνοντας θαλασσοδάνεια στον Καλογρίτσα. Μας τέλειωσαν οι «μωρές παρθένες» του πολιτικού συστήματος κ. Σπίρτζη και κ. Δραγασάκη. Κι από την άλλη, όχι να μιλά ένας πρώην πασόκος κι ένα μέλος της κυβέρνησης της ντροπής στο «βρώμικο 1989».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου