Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Διορίστε, διορίστε, διορίστε…

Τραγουδώντας το Κουμπαγιά στη γραμμή Κολιάτσου-Παγκράτι
Και να που μετά από σχεδόν δυο χρόνια αριστερής διακυβέρνησης, με την δημοκρατία να ξεχειλίζει από τους πόρους του εθνικού μας κορμού, ο Σύριζας βρέθηκε σε αδιέξοδο. Όχι σε σχέση με το απεχθές χρέος ή τις σφαλιάρες που τρώμε από παντού στις διεθνείς μας σχέσεις, αλλά στο ζήτημα των διορισμών…

Πράγματι, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, έτσι και στο ακανθώδες ζήτημα της καλπάζουσας ανεργίας, ο Σύριζας είχε σχέδιο, είχε πρόγραμμα, και μάλιστα κοστολογημένο. Ένα σχέδιο πολύ απλό στη σύλληψή του, που όμως σήμερα εξάντλησε τα όριά του και έπιασε … ντουβάρι…

Ποιο ήταν το σχέδιο; Πολύ απλά να εξωθηθεί το πλέον παραγωγικό κομμάτι του εργατικού μας δυναμικού, οι νέοι άνεργοι πτυχιούχοι, να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να την κάνουν κατά Ευρώπη μεριά, ενώ παράλληλα όσοι ήταν ήδη στην φάση της παραγωγής, να βαρεθούν τα χαράτσια, τις εισφορές, και τους πανταχόθεν φόρους και να μεταφέρουν τις έδρες αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις τους (βιοτεχνίες κλπ) σε γειτονικά κράτη, π.χ. Αλβανία, Βουλγαρία, και Ρουμανία. Έτσι, οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα θα είχαν λιγότερους υποψήφιους η καθεμία. Παράλληλα, μπήκε σε φάση υλοποίησης και το δεύτερο σκέλος του πούρου αριστερού αυτού εργασιακού πειράματος, που θέλει την κυβέρνηση να δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, και να διορίζει σε αυτές όλους εκείνους τους άτυχους νέους, που φάγανε τα καλύτερα τους χρόνια παλεύοντας για τον σοσιαλισμό και για την προκοπή του τόπου, πλην όμως ενηλικιώθηκαν σε λάθος χρονική συγκυρία, αφού οι κακοί ξένοι τοκογλύφοι δεν επιτρέπουν πλέον στη χώρα μας να σηκώσει κεφάλι, φοβούμενοι τον ανταγωνισμό που θα υφίσταντο αν οι Έλληνες αποφάσιζαν να κατασκευάζουν και αυτοί αεροσκάφη, πυραύλους, και ελικόπτερα.
Έτσι, οι σοφοί οικονομολόγοι της Κουμουνδούρου βρήκαν την μαγική λύση, η οποία συνοψίζεται στο πολύ απλό: Διορίστε, διορίστε, διορίστε…
Και δεν μιλάμε για στημένους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ κλπ αλλά απευθείας, σε στυλ άμεσης δημοκρατίας, σε διάφορες θέσεις του ευρύτερου κυβερνητικού μηχανισμού, π.χ. σύμβουλοι υπουργών, γενικών γραμματέων, στρατηγικού σχεδιασμού, δημοσιογράφοι, κλπ κλπ. 

Ελεγκτής με νέα καθήκοντα!
Κάπως έτσι γεμίσαμε από χιλιάδες φερέλπιδες προσοντούχους νέους συμβούλους, στυλ Καρανίκα, που στελεχώνουν εδώ και 20 μήνες γραφεία και αποστολές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Να φανταστείτε, όπως μαθαίνω, έχουμε 14 μετακλητούς υπαλλήλους (φρεσκοδιορισμένους) στην πρεσβεία μας στο μακρινό Καράκας, οι οποίοι προφανώς συντονίζουν τις αγαστές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος - Βενεζουέλας, ή αλλιώς μεταξύ Μαδούρο και Ρημαδούρο…

Χώρια οι νέες θέσεις στη βουλή, όπως γυμναστές, μάγειρες, πλύστες, νερουλάδες, χρώστες, μασέρ, ακόμη και γεωπόνοι (για το πάρκινγκ της βουλής).

Όμως, όπως και κάθε τι άλλο στο σύμπαν (που και αυτό δεν είναι άπειρο), έτσι και τώρα όλα κάποτε βρίσκουν ένα τέλος. Έτσι λοιπόν κι εδώ, ο Σύριζας όπως είπαμε βρήκε ντουβάρι. Διότι πολύ απλά δεν υπάρχει πλέον ούτε γραφειακός χώρος ούτε καν καρέκλες για να βολευτεί όλο αυτό το έκτακτο, πλην όμως άκρως απαραίτητο, πολιτικό και διοικητικό προσωπικό. Πόσους δηλαδή συμβούλους να έχει ανάγκη ο Κοτζιάς, που ήδη από μόνος του τα ξέρει όλα; Πόσους να θέλει η κυρά Τασία; Πόσους ο Φίλης; Πιάσαμε πλέον ταβάνι σύντροφοι, φωνάζουν οι κομματικοί του Μαξίμου σε αυτούς της Κουμουνδούρου, οι οποίοι όμως είναι ανένδοτοι: Ο σοσιαλισμός θα πρέπει να εξαπλωθεί, λένε. Το πλάτεμα της δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δημιουργήσετε θέσεις εδώ και τώρα!

Και το Μαξίμου υπάκουσε. Και τι σκέφτηκαν οι δαιμόνιοι κυβερνητικοί σύμβουλοι; Ότι χρειαζόμαστε μουσική στα λεωφορεία και στα τραμ, μπορεί και στο μετρό, έτσι ώστε η εργατική τάξη που τα χρησιμοποιεί καθημερινά να ξεκινά τη μέρα της μέσα σε κέφι και με μπόλικο μπρίο. Το ίδιο και το απόγευμα, που οι καταπονημένοι εργάτες θα επιστρέφουν στα σπίτια τους για να χαλαρώσουν και να ενημερωθούν από την ΕΡΤ.

Έτσι προέκυψαν νέες θέσεις εργασίας… μουσικοί επιμελητές και ντιτζέι στα ΜΜΜ. Ειδικοί δηλαδή μουσικολόγοι, που έμαθαν την επιστήμη τους στα φεστιβάλ των κομματικών νεολαιών της αριστεράς, στις μπουάτ των Εξαρχείων, και στα διάφορα χοτ σποτς όπου συμμετείχαν ενεργά και αταβιστικά για το πλάτεμα της δημοκρατίας που λέγαμε.

Και επειδή ο μισθός τους ήδη τρέχει, πλην όμως υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, αφού οι σαμαροβενιζέλοι δεν φρόντισαν να εγκαταστήσουν ηχοσυστήματα στα λεωφορεία και στα τρόλει, μέχρι να γίνει αυτό, διορίστηκαν και δεκάδες τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που θα αναλάβουν να διασκεδάζουν το εποχούμενο κοινό μέχρι να ολοκληρωθεί η πολυπόθητη εγκατάσταση των ηχητικών μηχανημάτων που λέγαμε (με απευθείας ανάθεση). Μέχρι και τον ανηψιό του Αλέξη διόρισαν για να τραγουδάει Πάολα στα ΚΤΕΛ (βλ. φωτό).

Ο ανεψιός του Αλέξη σπέρνει κέφι στα ΚΤΕΛ!

Και επειδή οι γραμμές των ΜΜΜ είναι πολλές, όμως οι συριζαίοι τραγουδισταράδες λίγοι, μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις αποφασίστηκε να τραγουδάνε και να παίζουν ντέφι για τους επιβάτες οι ελεγκτές! Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή. Και θα δουλεύουν επιτέλους για το ψωμί τους αυτοί οι ανάλγητοι χαραμοφάηδες μπάσταρδοι, αυτά τα τσιράκια της ολιγαρχίας, και θα προσφέρουν χαρά στο επιβατικό κοινό, αυτό που μέχρι τώρα καταδίωκαν, π.χ. όταν κάποιος ταλαίπωρος επιβάτης δεν έκοβε εισιτήριο… κάτι που μόνο στους «πρόσφυγες» και στους μετανάστες είναι άτυπα (ίσως και θεσμικά) κατοχυρωμένο δικαίωμα…

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Έτσι καταπολεμάται η ανεργία. Έτσι δένεται το ατσάλι στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων…

Κι αφήστε τους σαμαροβενιζέλους να βράζουν στο ζουμί τους. Εξάλλου, ξεχνάει κανείς τον Παπασταύρου και τις πομπές του;


ΥΓ- Ο ΟΑΣΘ, επειδή δεν έχει την οικονομική άνεση των Αθηναϊκών ΜΜΜ, δεν μπορεί να προσλάβει ανιματέρ και τραγουδιάρες, οπότε με την μεσολάβηση του Μπουτάρη απέκτησε σε χαμηλή τιμή τα δικαιώματα από την ΠΑΝΙΒΑΛ, και βάζει σε εφαρμογή το δικό του σχέδιο: Μουσική του Τζον Τίκη και της Μπέμπα Μπλανς σε κασέτες στα λεωφορεία.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει μόλις βρεθούν τα απαραίτητα κασετόφωνα, που παραγγέλθηκαν ήδη από την σύμμαχο Σομαλία!
Κερδάμε.

ΥΓ 2- Πάντως εδώ που τα λέμε, με μισθό 3.900 ευρώ το μήνα, μέχρι και τον Λεπά θα μπορούσαν να προσλάβουν, για να τραγουδάει αντάρτικα μέσα στα τραμ… μπορεί ακόμη και την Κουταλίδου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου