Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Γκαιμπελικού τύπου αντίδραση του Σύριζα


Οι ανήθικοι και αδίστακτοι άνθρωποι ξεχνάνε μιαν αλήθεια: 
Το πλανάσθαι ανθρώπινον. Το ομολογείν την πλάνη Θείον.

Λένε πως την αλήθεια για το άλλον, αυτό που για κάποιο λόγο παντρεύτηκες, την μαθαίνεις μόνο με το διαζύγιο. Και όσοι έχουν περάσει από διαζύγιο το έχουν μάθει πολύ καλά αυτό.

Υπάρχει και άλλη αλήθεια όμως. Το ότι τους ανθρώπους του μαθαίνεις από τον τρόπο που διαχειρίζονται και την Νίκη και την Ήττα.

Είναι καλό επίσης να κρίνουμε τους ανθρώπους χωρίς παρωπίδες. Και σε ότι έχει να κάνει με την Πολιτική είναι καλό επίσης να κρίνουμε τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν εκείνοι πως είναι. Γι αυτό είναι καλό να κρίνουμε τους πολιτικούς ανεξάρτητα με το πως εκείνοι προσδιορίζονται. Είναι καλύτερα να τους βλέπουμε σαν ομάδες ανθρώπων που έχουν στόχο την Εξουσία . Γιατί αυτό ισχύει στην πραγματικότητα. Δεν πρόκειται παρά για παρέες που με τον τρόπο που επιλέγουν να αυτοπροσδιοριστούν ως αριστεροί ως δεξιοί ή ως οτιδήποτε άλλο, έχουν σαν στόχο την Εξουσία..

Η παρέα που κυβερνάει αυτήν την περίοδο δείχνει πως δεν ξέρει ούτε να κερδίζει ούτε να χάνει.

Σε κάθε περίπτωση-και είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα- δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από το ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας. Και ότι για να διατηρηθούν σ` αυτήν την θέση δεν θα διστάσουν μπροστά σε οτιδήποτε. Μια ομάδα κακομαθημένων ανθρώπων με χαρακτηριστική έλλειψη ήθους, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό τους.

Ο τρόπος που αυτή η Κυβέρνηση αντέδρασε και αντιδρά στην στρατηγική ήττα που υπέστη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά, το μόνο που αποδεικνύει είναι πως διαθέτουν έναν ενστικτώδη Γκαιμπελισμό, που κάνει εύκολα κατανοητό το γιατί τους έρχεται τόσο εύκολη η πρακτική το να κάνουν το άσπρο, μαύρο.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη χθες το βράδυ. Είπε η Κυβερνητική εκπρόσωπος:
«Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, το "μαύρο" στην ΕΡΤ, το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή, προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί. Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και στερεί από τον δημόσιο προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ειδικά σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλούσιων επιχειρηματιών.
Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο σύμφωνα με τη δική του νομολογία αντισυνταγματικό καθεστώς. Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Τη Δευτέρα στέλνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το νόμο 4339 του 2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη με αρχές και κανόνες ισονομίας στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν χρήση των συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν».
Ακόμη πιο χαρακτηριστική στα όρια του γραφικά αστείου είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook, oπου ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε «πόλεμο» και ότι «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα.»

Αναλυτικά η ανάρτηση που βρίσκεται στα όρια του παραληρήματος αναφέρει:
"Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα.
Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε αλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημοςιο τομέα ,όπως με το Γιαννοπουλο που τον ξαναγύρισαν στο Κεελπνο και τον ξανά διώξαμε, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
Υγ1 Δηλαδη μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκαναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!
Υγ2 όταν μίλησα για το πρόβλημα της Δικαιοσύνης πριν δυο τρεις μήνες στο περιστέρι, μου την έπεσαν με "ιερή αγανάκτηση" όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για "ασέβεια ". Κάτι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!
Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!"
Είναι χαρακτηριστική για όλα αυτά η κριτική που άσκησε στην Κυβέρνηση και στις πρακτικές της ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2016
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών και την αντίδραση της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:
Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Η δήλωση που με επαναστατικό οίστρο διάβασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος.
Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι με ένα νεώτερο νόμο μπορεί να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ και να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Όφειλε να περιμένει τη δημοσίευση της απόφασης, να τη διαβάσει προσεκτικά και να συμμορφωθεί πλήρως, όπως επιτάσσει το άρθρο 95 του Συντάγματος.
Η κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και παρακαλάει για το τέταρτο, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!
Η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε με πάθος το PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υποκλίνεται στο PSI με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και παρακαλάει να τις δοθούν τα δευτερεύοντα συμπληρωματικά μέτρα του PSI ώστε να τα εμφανίσει ως επιτυχία της σε σχέση με το χρέος, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε συνταγματικό το κούρεμα του χρέους το 2012 και δεν άφησε να οδηγηθεί η χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία!Η κυβέρνηση που προκάλεσε βλάβη δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία, δήθεν οδύρεται για τα 85 εκατομμύρια των υπερθεματιστών, όταν ένας νόμιμος διαγωνισμός μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα.
Έλεος. Ας τεθεί ένα όριο στις αντιφάσεις, τα ψέμματα και τον αυτοδιασυρμό.
Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί στην ανοικτή θεσμική κρίση και σε νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μέσα στη ευρωζώνη.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη και αδίστακτη ομάδα που δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε το εθνικό συμφέρον.
Για όποιον έχει στοιχειώδη αίσθηση της εθνικής και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, οι αντισυνταγματικότητες του λεγόμενου νόμου Παππά ήταν κραυγαλέες και αθεράπευτες.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε τον θεσμικό του ρόλο, την παράδοση και τη συνέχεια της νομολογίας του. Και με την απόφασή του είπε το αυτονόητο. Έσφαλαν δραματικά όσοι προσπάθησαν να το επηρεάσουν και μάλιστα με τρόπο βάρβαρο.
Επειδή είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις αυτές, τώρα οφείλω να διατυπώσω καθαρά την πρόβλεψη μου για τη συνέχεια. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό. Δεν δραματοποιώ. Απλώς διαπιστώνω.
Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν στο όνομα του Συντάγματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου