Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Οι φίλοι μου οι Πασόκοι


Αγαπημένοι μου φίλοι Πασόκοι,

Καθότι τα τελευταία έτη μάς συνδέει ένας κοινός αγώνας απέναντι στον ολοκληρωτισμό και το καθεστώς με τους απέραντα ηλίθιους, αμόρφωτους και επικίνδυνα ανίκανους καρεκλάκηδες, καλό θα ήταν και θα λειτουργούσε καλύτερα, εάν απόψεις και ρεφρέν του τύπου, Πασοκάρα ολέ, το ΠΑΣΟΚ τα ‘χε πει, ο ΓΑΠ δικαιώθηκε, Σημίτης ο Μέγας κλπ., τα οποία βαρέθηκα να ακούω, να διαβάζω, να βλέπω παντού να αναπαράγονται–θεωρούσα μάλλον δεδομένες, στον εγκέφαλο κάποιων, μερικές αρχές, που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τίθενται υπό αμφισβήτηση, να εκφυλίζονται τώρα από άχρηστους τεμπελάκους με εκατοντάδες εντεταλμένα τρολάκια, με τον πιο προκλητικό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, την αδυναμία και την παραφροσύνη που ζει ο κόσμος- να περιορίζονται σε πιο προσωπικές σας συζητήσεις, σε πιο εσωκομματικές σας λειτουργίες στα κοινωνικά δίκτυα, αν κάτι τέτοιο σας είναι αναγκαίο και σας κάνει να αναθαρρείτε.

Το θέμα μου, βασικά, είναι πως δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς έχετε στο μυαλό σας και πού αποσκοπείτε.. είναι εύλογο ότι σας λείπει κάτι σημαντικό, ανατρεπτικό…κάτι που σας διαχωρίζει ξεκάθαρα από εκείνη τη μερίδα του κόσμου σας, που αλλαξοπίστησε και έδωσε δύναμη στον απατεώνα και το τσίρκο του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αυτοί στην ουσία σας φταίνε. Επειδή σήκωσαν το ίδιο λάβαρο μ’ εσάς, ενώ στην πραγματικότητα απέχουν μίλια απ’ εσάς.. και αυτό, αν εξετάσουμε την πιο λάιτ εκδοχή της ιστορίας και αφήσουμε απ’ έξω συμφέροντα, δημόσιες θεσούλες και ωχαδερφισμούς. Κομματικοποιήσατε το λαό, χωρίς να τον έχετε πρώτα πολιτικοποιήσει. Λειτουργήσατε για το κόμμα, δημιουργήσατε μάζες με συγκεκριμένες ιδεολογίες και απαιτήσεις από το κράτος. Μιλήσατε για ανθρώπινες αξίες, δίχως να διδάξετε τους κανόνες της δημοκρατίας και της πολιτικής παιδείας, και σήμερα, είμαστε ανίκανοι να τη βιώσουμε. Αυτό, που εσείς γιγαντώσατε, στράφηκε εναντίον σας και σας κατασπάραξε.

Γιατί είναι απαραίτητο να σαρκάζετε αυτό που οι άλλοι, έτσι κι αλλιώς θα κάνουν; Γιατί ασχολείστε με το αν η χούντα είναι δεξιά ή αριστερή; Βαρεθήκατε να υποτιμάτε, δικαίως, τον υπουργό ορισμό ξεφτίλα της μαγκιάς; Αντιπροσωπεύουν εσάς άνθρωποι σαν αυτούς; Έχετε, τελικά, περισσότερα κοινά με εκείνους, που σας κούνησαν το μαντήλι, απ’ όλους τους υπόλοιπους, που έχουν, τουλάχιστον, την καλή διάθεση απέναντι σας; Γιατί δεν έχετε συνειδητοποιήσει πως, αν δεν υπάρξουμε εμείς, δε θα υπάρξετε ούτε εσείς; Θα μπορούσε να ίσχυε και το αντίθετο, αλλά δεν ισχύει…και αυτό, επίσης, είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσετε. Αντιπολίτευση σε αυτούς, που δεν έχουν ευρωπαϊκό όραμα, δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε. Σας είναι ευχάριστο να παρακολουθείτε την αρχηγό σας, που όσο αγνές προθέσεις κι αν έχει ενίοτε, όταν ανεβαίνει στο βήμα της βουλής για να ρητορεύσει, ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του πάνε για τσιγαράκι backstage;

Ο Αντρέας σας δε ζει πια… εκσυγχρονιστείτε, αναθεωρήστε, ανανεώστε και βρείτε, τελοσπάντων, εκείνο το μαγικό φίλτρο που θα σας κάνει χρήσιμους στην κοινωνία, γιατί είστε απαραίτητοι. Οι παρατάξεις και η ιδεολογία που τους ακολουθεί, είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας. Αν οι παρατάξεις είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους υγιείς, θα αναπαράγει και υγιείς πολιτικούς. Γιατί από κάπου πρέπει, επιτέλους, να ξεκινήσουμε να δομούμε σωστά σ’ αυτή την χώρα.

Με αγάπη και χωρίς παρεξήγηση..

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου