Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Είναι επανάσταση ρε άθλιε να πυροβολείς τον ΜΑΤατζή των 700 ευρώ;


Δεν ξέρω πολλούς να συμπαθούν τους αστυνομικούς. Για την ακρίβεια ξέρω περισσότερους που προτιμούν να τους φωνάζουν «μπάτσους». Όπως ξέρω και πολλούς που αποκαλούν τους δημοσιογράφους «αλήτες και ρουφιάνους»… Στην Ελλάδα άλλωστε εδώ και αιώνες ευδοκιμεί η «κατάρα» προς τον άλλον, όπως κι αν εκφράζεται. Πόσο μάλλον δε για επαγγέλματα που έχουν σχέση με την… εξουσία. Έτσι θεωρούν αυτοί που κράζουν...

Φυσικά δε και έχω εξοργιστεί στην εικόνα ενός ΜΑΤατζή που χτυπάει έναν συνταξιούχο, έναν διαδηλωτή, έναν, έναν… Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να σηκώσεις ένα καλάσνικοφ και να προσπαθήσεις να τον σκοτώσεις, η απόσταση είναι μεγάλη. Πολύ περισσότερο δε να θεωρείς ότι κάνεις… επανάσταση, σκοτώνοντας τον… Ποιον; Έναν άνθρωπο που πάει να βγάλει το μεροκάματο… Τον ΜΑΤατζή των 700 ευρώ… Αυτόν πήγαν να «φάνε» προχθές το πρωί οι… επαναστάτες, βαρώντας στο ψαχνό με ένα καλάσνικοφ. Έτσι θέλησαν μάλλον να εκδικηθούν γιατί συνελήφθη η Ρούπα… Σκοτώνοντας έναν ΜΑΤατζή που μπορεί να μην έχει δει τη Ρούπα ούτε από φωτογραφία… Και που σίγουρα έχει δουλέψει περισσότερο από το τυπάκι που πήγε σήμερα να τον φάει λάχανο για να πουλήσει... επανάσταση.


Τώρα θα μου πεις, εδώ βαφτίσαμε επανάσταση τον θάνατο των τριών ανθρώπων στη ΜARFIN, για τους οποίους – τώρα που το θυμήθηκα- ακόμη ψάχνουμε να βρούμε ποιος τους έκαψε… Και θα ψάχνουμε… Αλλά δεν θα βρίσκουμε… Ποτέ δεν θα βρούμε.

Γιατί η κακομοίρα που πέθανε μαζί με το αγέννητο παιδί της, πέρα από το ότι έκανε το ίδιο έγκλημα με τον (τυχερό σήμερα, άτυχο ίσως αύριο) ΜΑΤατζή, να πάει δηλαδή απλά στη δουλειά της, δούλευε και σε Τράπεζα… Αυτήν που πίνει το αίμα στον... επαναστάτη. Αυτόν που σήμερα έκανε επανάσταση χτυπώντας τον… κακό τον μπάτσο και τις προάλλες καίγοντας τους τραπεζικούς. Η κατάντια του ανθρώπου, που βαφτίζεται «επανάσταση».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου