Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Περίγελοι...

Στα πλαίσια των επαφών του στην Αμερική, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατάφερε τελικά να συναντηθεί επί πεντάλεπτο με τον … Βαλάντη!
Ό,τι πιο γελοίο υπήρξε τις τελευταίες ημέρες ήταν η παρουσία του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Παππά στην Ουάσιγκτον. Φυσικά δεν ήταν προσκεκλημένοι για να δουν την ορκωμοσία, άλλωστε ο Τραμπ δεν ξέρει κατά που πέφτει η Ελλάδα, όχι θα ήξερε έναν ανεμοδούρα κι έναν αριστερό της πλάκας που στην χώρα του τον βλέπουν και γελάνε.



Τα παπαγαλάκια του ΑΠΕ και της ΕΡΤ φρόντισαν να μας δείξουν ουκ ολίγες φορές πόσο… σημαντικές επαφές είχαν οι δύο υπουργοί στις ΗΠΑ. Επαφές για το Κυπριακό, την οικονομία, το ΔΝΤ. Έτσι λένε οι παπαγάλοι γιατί Καμμένος και Παππάς με τα λεφτά του ελληνικού λαού έκαναν απλά ένα ταξιδάκι αναψυχής.

Οι πληροφορίες λένε ότι στη δεξίωση που οργανώθηκε από τους ομογενείς προκειμένου να τιμηθεί ο Πρίμπους, ο Ελληνοαμερικανός προσωπάρχης του Τραμπ, ο Καμμένος έβαλε λυτούς και δεμένους να εξασφαλίσει μια πρόσκληση για να λέει μετά ότι έκανε σημαντικές επαφές στις ΗΠΑ. Ποιος; Ο Καμμένος ο οποίος μέχρι πρότινος έκανε κονέ με τη Μόσχα και οι Αμερικανοί τον έβριζαν και δεν δέχονταν να συναντηθούν μαζί του.

Εν πάση περιπτώσει, πήγαν με τον Παππά που έβαλε και γραβάτα για να τιμήσουν τους ομογενείς που παίρνουν θέση στη νέα κυβέρνηση και ο Καμμένος σαν το καλό γνωστό επαρχιωτόπουλο, το δουλικό που σκύβει το κεφάλι, έδωσε μέχρι και το βραβείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Πρίμπους. Γιατί; Για να τον γλείψει μπας και κάνει κάτι για την Ελλάδα; Τι έχει προσφέρει άραγε προκειμένου να πάρει ένα τόσο βαρύτιμο τρόπαιο; Ας βοηθήσει τη χώρα καταγωγής του κι ας του δώσουμε και τα κλειδιά της Ελλάδας ή τον Μεγαλόσταυρο. Όχι τώρα, προκαταβολικά ο Καμμένος να θεωρεί ότι του ανήκουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Με περισσή υπερηφάνεια τα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν τον ακομβίωτο στρατηγό και τον παπατζή να κάνουν δηλώσεις και να λένε πόσο σημαντικές επαφές είχαν. Με ποιους, πότε και τι είπαν; Πουθενά όλα αυτά, ό,τι μάθαμε το μάθαμε από τους παπαγάλους που το μόνο που θέλουν είναι να λένε πόσο σημαντικοί υπουργοί είναι και πώς βοηθούν την ελληνική θέση.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού. Για προσωπική τους προβολή πήγαν, για να βγάλουν φωτογραφίες με τους ομογενείς λες και αυτό ήταν δύσκολο.

Μάλιστα στην Ουάσιγκτον υπήρξε και επεισόδιο με τον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα ο οποίος έγραψε αρνητικό σχόλιο για τον στρατηγό σπληνάντερο κι αυτός τον πήρε και τον απείλησε ότι θα του κάνει μήνυση. Νομίζει ότι η Αμερική είναι Ελλάδα για να εκφοβίζουν δημοσιογράφους και να κλείνουν μέσα ενημέρωσης.

Η αλήθεια είναι ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα απομονωθεί και διόλου δεν θα την νοιάξει τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Αργά αλλά σταθερά θα απομακρυνθεί και το ΔΝΤ και η Ελλάδα θα μείνει ξεκρέμαστη στα νύχια του Σόιμπλε και πιθανότατα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Όχι γιατί έχει κάτι μαζί μας ο Τραμπ, αλλά γιατί δεν θέλει να έχει πάρε – δώσε με τα ευρωπαϊκή θέματα. «Λύστε τα μόνοι σας» θα πει στους Γερμανούς και θα μας πάρει η μπάλα.

Όσο λοιπόν ο Καμμένος και ο Παππάς στέλνουν σανό από την Ουάσιγκτον για τις «βαρυσήμαντες» επαφές που είχαν τόσο θα πλησιάζει η οικονομική καταστροφή για τη χώρα. Όσο αφήνουμε την τύχη της στα χέρια ανίκανων και εμμονικών τόσο πιο κοντά στον γκρεμό θα είμαστε. Και δεν θα μας φταίει ο Τραμπ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου