Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ε, όχι και σύμβολο της Δημοκρατίας!

Τυπικά είναι τα εγκαίνια του "μουσείου" για τον Μπελογιάννη στη γενέτειρά του, Αμαλιάδα. Ουσιαστικά, οι κομμουνιστές γιορτάζουν τη νίκη τους στον Εμφύλιο – αν δεν το έχετε καταλάβει...
Το τι ακούστηκε από τους επισήμους στα εγκαίνια του «μουσείου» για τον Μπελογιάννη δεν το χωρά ο νους. Μορφή που «υπερβαίνει τα όρια της Αριστεράς» χαρακτήρισε τον εκτελεσθέντα για κατασκοπεία ο Τσίπρας. Είναι, είπε, «σύμβολο για την ειρήνευση και τη δημοκρατία»! Αυτός που είχε πολεμήσει για να επιβληθεί κομμουνισμός στην Ελλάδα; Και ποια δημοκρατία, τη «λαϊκή», σαν αυτές που είχαν οι γείτονες στα Βαλκάνια και κατέληξαν να έχουν για μια ολόκληρη δεκαετία την πορνεία ως μόνο εξαγώγιμο προϊόν; Εδώ υπάρχει μια τεράστια αντίφαση, η οποία είναι φυσικό να μην ενοχλεί καθόλου τους κομμουνιστές που μας κυβερνούν. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Κέρδισαν τον Εμφύλιο το 1981, αναγνωρίστηκε η «Εαμοκρατία» στην ύπαιθρο ως «εθνική αντίσταση» και, έκτοτε, συστηματικά συγχέουν την πραγματική δημοκρατία, όπως αναπτύχθηκε στη Δύση, με τις στυγνότερες δικτατορίες που γνώρισε ο 20ός αιώνας. Επιβάλλουν σταδιακά –και το έχουν ήδη καταφέρει― τη δική τους, μεροληπτική ανάγνωση της Ιστορίας.

Εκείνο, όμως, που αδυνατώ να συλλάβω είναι η αιδήμων σιωπή της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι χθες το βράδυ, δεν είδα καμία ανακοίνωση να επιχειρεί, για τους τύπους έστω, να αντικρούσει τις ανοησίες. Μήπως συμφωνούν και ντρέπονται να το πουν; Τους εκφράζουν και εκείνους οι έπαινοι του πρωθυπουργού για τον Μπελογιάννη; Ή, απλώς, παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτε, επειδή φοβούνται, επειδή τους κρατάει το μόνιμο κόμπλεξ τους έναντι της Αριστεράς; Συγγνώμη αν σας ενοχλεί, αλλά θα το ξαναπώ: η Αριστερά κέρδισε στην Ελλάδα και σήμερα την καταστρέφει, λόγω της βαριάς βλακείας της Δεξιάς. Η Δεξιά ευθύνεται για τη μεγάλη αντίφαση που δεν επιτρέπει στην κοινωνία μας να πάει μπροστά. Η Δεξιά ευθύνεται αν γίναμε μια χώρα ηλιθίων, που θα ήθελαν να έχουν κερδίσει τον Εμφύλιο οι κομμουνιστές και, συγχρόνως, θεωρούν «δικαίωμα» να απολαμβάνουν τα αγαθά του καπιταλισμού. Η δε σιωπή της Ν.Δ. στο συγκεκριμένο περιστατικό απλώς το επιβεβαιώνει. Και, τέλος πάντων, αν τόσο πολύ συγκινούνται με τον Μπελογιάννη στη Ν.Δ., ας έστελναν έναν εκπρόσωπο.

2 comments:

  1. ΚΑΙ Η ΝΔ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.........
    ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μά η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ακόμη αριστερό κόμμα. Τι δεν καταλαβαίνεις αγαπητέ αρθογράφε; Από την δημιουργία της ήταν και παρμένει αριστερά με προβειά νεοφιλελέ, γραβάτα και κώμ-ιλ-φώ συμπεριφορά.
    Και μία ιστορική συντομωτάτη αναδρομή: το πού εβάδιζε το νεο-ελληνικό κρατίδιο σφικταγκαλιασμένο στον ζουρλομανδύα του κΥνοβολευτισμού και της δΕΙμοκρατίας ήταν εμφανές από τον 19ο αιώνα αλλά κυρίως στον 20ο και εντεύθεν.
    Σε πείσμα του δευτέρου θερμοδυναμικού νόμου, το σύστημα "Ελλάς" είχε την τύχη να διέλθει από 3-4 περιόδους αρνητικής εντροπίας:
    1828-1832
    1910-1914
    1936-1941
    1967-1973
    Σε αυτές κάπως πήγε να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό αλλά η μοίρα το έφερε να είναι σύντομες, απλά "τίκ" τού λεπτοδείκτη στον μακρό ιστορικό χρόνο.
    Από την τελευταία και εντεύθεν βαδίζει, μ η α ν α σ τ ρ έ ψ ι μ ο ς πλέον η κατάστασις, και στο φυσικό του τέλος.
    Υπήρξε η τελευταία μετάγγισις αίματος πρό 95 ετών και έκτοτε το καντήλι στέρεψε.
    Οι κάτοικοι αυτού το γεωγραφικού αυτού "χώρου" και όχι πλέον χώρας αντιλαμβάνονται, δίχως να το συνειδοτοποιούν, εαυτούς ως μοριακές αλυσίδες άνθρακός και αζώτου, καταλαμβάνουσαι την συγκεκριμμένη γεωγραφική θέση του τρίτου εσωτερικού πλανήτη. Μέχρις εκεί και χωρίς πολλά πολλά.
    Υπάρχει μια ραγδαίως μειούμενη μειονότης ενσυνειδήτων, μη αδαών, μη ανιστόρητων με μνήμη αλλά άνευ δυνατότητος να αναστρέψουν την ιλιγγιώδη πορεία της εντροπίας.
    Θα αποδειχθεί λίαν συντόμως στην προσεχή εκλογική αναμέτρησι το ακριβές του λόγου.
    Καί ύστερα το έρεβος, ο σκουπιδοντενεκές της ιστορίας ακολουθεί πάντοτε τον βιολογικό, πολιτιστικό εκφυλισμό. Είναι νομοτελειακό...
    Τώρα αν θα είναι επί ψευδοκυβερνήσεως των επιγόνων των μπεναρόγια-βεντούρα-κοέν και λοιπών εκβλαστήσεων από την συφιλιδική μήτρα της Θεσσαλονίκης του 1917 το εν λόγω τέλος, η αν θα είναι επι ψευδοκυβερνήσεως των επιγόνων του κωφού απο το Κιούπκιοϊ, μένει να το δούμε όσοι ζωντανοί τότε.
    Άνευ σημασίας βεβαίως καθώς μονά-ζυγά ο κοινός και των δύο αυθέντης κερδίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή