Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Οι Τούρκοι αλωνίζουν κι εμείς ασχολούμαστε με τον Μπελογιάννη

Πολύ βρόμικα και επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται τις τελευταίες ημέρες στη Θράκη. Η υπόθεση με την αποκάλυψη όπλων, και μάλιστα «επαγγελματικών» με σιγαστήρα σε σπίτι ιμάμη που παράτυπα έχει διοριστεί από τον ψευτομουφτή, πέρασε μάλλον χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη βάση.

Τουλάχιστον επισήμως γιατί στο παρασκήνιο επικρατεί μεγάλη ανησυχία μήπως στήσουν επεισόδια οι Τούρκοι, ειδικά όσο πλησιάζει η ώρα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, επειδή στην Αθήνα έχουν καταλάβει ότι κάτι πάει να γίνει και είναι επικίνδυνο, παίρνουν τα μέτρα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αntinews, το Επιτελείο έχει δώσει εντολή σε όλους τους μόνιμους να μη φύγουν από την Αθήνα το Πάσχα, να μην μετακινηθούν από την έδρα τους και να είναι σε επιφυλακή.

Παίρνουν τα μέτρα τους; Φοβούνται κάτι; Ό,τι κι αν συμβαίνει είναι σίγουρα πολύ σοβαρό.

Μετά από πληροφορίες, άγνωστο πώς έφτασαν στην Αστυνομία, γίνεται έφοδος στο σπίτι του παράτυπα διορισμένου ιμάμη ο οποίος είναι αγαπητός σε μεγάλη μερίδα των μουσουλμάνων της περιοχής. Βρίσκεται οπλισμός και ο ιμάμης συλλαμβάνεται, όμως, με απόφαση – έκπληξη του δικαστηρίου αφήνεται ελεύθερος και απλά ο εισαγγελέας ζητά έρευνα. Σε άλλη περίπτωση σίγουρο είναι ότι ο πιθανός κάτοχος των όπλων αυτών θα προφυλακιζόταν. Δόθηκε εντολή άνωθεν να αφεθεί ελεύθερος για να μην υπάρξουν επεισόδια; Ποιος ξέρει;

Δύο είναι τα δεδομένα και τα δύο σοβαρά: Είτε ο ιμάμης γνώριζε για τα όπλα, ήταν επομένως δικά του ή κάποιου άλλου και τα έκρυβε στο τζαμί. Είτε δεν είχε ιδέα και κάποιος του τα «φύτεψε» σε μια καλά στημένη προβοκάτσια, 20 μέρες πριν από το δημοψήφισμα του Ερντογάν που γενικώς «ψάχνεται» για φασαρίες.

Έχει μεγάλη σημασία ότι δίπλα στον ιμάμη έσπευσε για υποστήριξη ο ψευτομουφτής ο οποίος έχει αγαστές σχέσεις με την Άγκυρα.

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει και αν συνδυαστούν με τις πληροφορίες ότι εδώ και καιρό αλωνίζουν φανατικοί μουσουλμάνοι στην περιοχή, τότε πρέπει να προσέξουμε πολύ. Ειδικά την προβοκάτσια, αφού λέγεται ότι Τούρκοι τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει φύλλο και φτερό τη Θράκη αναζητώντας δήθεν γκιουλενιστές.

Εκτός κι αν παίζεται κάποιο άλλο πιο σοβαρό παιχνίδι, όπως τη δολοφονία στελέχους της μουσουλμανικής κοινότητας ώστε να υπάρξει επέμβαση της Τουρκίας και να προκληθεί θερμό επεισόδιο.

Καλό είναι να έχουν το νου τους στην κυβέρνηση, αν και φοβούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουν και πολλά. Έχουν το νου τους στον Μπελογιάννη, στον… μπελογιάννο και στον Σημίτη, που να βρουν χρόνο για να καταλάβουν ότι η Θράκη μπορεί να γίνει πυριτιδαποθήκη για αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου