Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Tην ημέρα που ο αλέκσης αποφάσισε να "σκοτώσει" τον Κώστα Καραμανλή

Είναι ο ορισμός του άφιλου ανθρώπου! Ο Αλέξης Τσίπρας έχει «σκοτώσει» όλες τις φιλίες που είχε οικοδομήσει στο παρελθόν. Στο πάνθεον των «πρώην φίλων» πέρασε πρώτος και καλύτερος ο μέντοράς του, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και τον ανέδειξε, ο Αλέκος ο Αλαβάνος. Κι ύστερα ήρθε η σειρά του Φώτη του Κουβέλη. Και τώρα των... «καραμανλικών». Ας πρόσεχαν! Όλοι τους...

Τα πράγματα είναι απλά. Είχαν επενδύσει πολλά στην διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι που βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία της εξουσίας και οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν και στον αντίστοιχο κύκλο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, είχαν διαβεβαιώσει το περιβάλλον του Αλέξη ότι θα πετύχαιναν τον κεντρικό πολιτικό τους στόχο: Να δημιουργήσουν ένα «σοβαρό κόμμα» στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, για να αποσταθεροποιήσουν με αυτό τον τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ίδιοι θα εξακολουθούσαν να είναι χρήσιμοι μόνο αν βοηθούσαν τον Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία, αν είχαν κάτι να του προσφέρουν.

Επένδυσαν πολλά σε αυτό το σχέδιο. Δεν είναι τυχαία η στάση πολλών εφημερίδων που έσπευσαν να καλύψουν το «κενό» του κεντροδεξιού τύπου. Ούτε και ο βομβαρδισμός «ειδήσεων» και σχολίων ότι δήθεν η «εισβολή» των... «νεοφιλελεύθερων» στην Νέα Δημοκρατία θα αλλοίωνε την φυσιογνωμία του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ήταν φανερό τι συνέβαινε! Το «παιγνίδι» αποφάσισε να το σταματήσει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Μέσω κύκλων, είναι η αλήθεια. Με έναν τρόπο που προκαλεί ερωτήματα σε μία μερίδα του κοινού. Αλλά έτσι λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Η ουσία είναι ότι η απόφασή του αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις της κυβέρνησης. Αν ο Κώστας Καραμανλής δεν ενέκρινε το «πριόνισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε ο Πάνος Καμμένος ποιον εκπροσωπεί; Ο ίδιος ο κ. Καμμένος εμφανίζεται ως κληρονόμος του... καραμανλισμού. Κι η αλήθεια είναι ότι η σιωπή των... νόμιμων κληρονόμων του άφηνε μέχρι πρόσφατα τα περιθώρια στον Πάνο Καμμένο να υποστηρίζει ό,τι θέλει.

Η αποστασιοποίηση του Κώστα Καραμανλή από τον Πάνο Καμμένο και από συνεργάτες των δικών του κυβερνήσεων, που σήμερα συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ένα σημαντικό κτύπημα στα σχέδια αποσταθεροποίησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επόμενη ημέρα βρίσκει πολιτικά ορφανούς όλους αυτούς που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα στο όνομα του... καραμανλισμού, συμμετέχοντας έτσι στην καταστροφή της χώρας.

Η αντίδραση του Μαξίμου δεν ήταν τυχαία. Μετά από την δήλωση Καραμανλή σπεύδει να αλλάξει το «ποντάρισμα», εκτιμώντας ότι έτσι θα έχει περισσότερα κέρδη. Αφού δεν τους κάνουν πλέον οι καραμανλικοί, δεν έχουν παρά να επενδύσουν στους αντικαραμανλικούς! Όσο για εκείνους που έμειναν πίσω; Θα έχουν την τύχη του Αλέκου Αλαβάνου. Και του Φώτη Κουβέλη, βεβαίως – βεβαίως.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου