Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μα δεν ντρέπονται να λένε τόσα ψέματα; Όχι!

Δεν θα βάλει τελικά γραβάτα ο πρωθυπουργός μας. Το χρέος δεν θα μειωθεί. Τα πλεονάσματα μπορούν να διατηρηθούν στο 3,5% για 10+ χρόνια λέει η Γερμανία. Το ΔΝΤ συμφωνεί με τον Σόιμπλε.

Αυτά είναι τα γεγονότα της προηγούμενης μόνο εβδομάδας. Της εβδομάδας που «θα έβαζε γραβάτα» ο Τσίπρας, «θα βγαίναμε από την επιτροπεία» (ΑΝΕΛ – Παπαχριστόπουλος) και «Γκεσταμπιτες, μενουμεευρώπηδες, βαστασοιμπλέδες ……μη χαίρεστε….ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ …όσο καθυστέρηση κι αν μας παίξει ο αρχηγός σας…..δεν έχει πολύ χρόνο ακόμα ……» (Πολάκης).

Και σε λιγότερο από 24 ώρες από όλες αυτές τις δηλώσεις όλα αυτά διαψεύστηκαν.
Ο Τσίπρας όχι μόνο δεν «έβαλε γραβάτα» αλλά το χρέος – με δική του υπογραφή – ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΩΘΕΙ ΠΟΤΕ.
Από τα μνημόνια δεν πρόκειται να βγούμε αφού με το 4ο Μνημόνιο θεσμοθετήθηκε η επιτροπεία επί της χώρας μέχρι το 2060.
Οι καθυστερήσεις του Τσίπρα και του alter ego του, του Πολάκη έφεραν τη χώρα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Απορούν οι περισσότεροι με αυτή την τακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απορούν και ρωτούν: «Μα δεν ξέρουν πως όσα λένε θα διαψευστούν μέσα σε μερικές μέρες, αν όχι ώρες;» «Δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν; Δεν γνωρίζουν τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και της Τρόικας;»

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Τα ξέρουν όλα. Και τα ξέρουν γιατί έχουν συμφωνήσει σε όλα αυτά. Όλα αυτά συμβαίνουν όχι λόγω της ανικανότητάς τους, αλλά λόγω του ότι αυτοί οι ίδιοι τα επιδίωξαν.

Ήθελαν να φέρουν τη χώρα σε αυτή τη θέση. Ο Τσίπρας δεν είναι καθόλου ανίκανος. Είναι αγράμματος, αλλά όχι ανίκανος.

Ήθελαν να φέρουν τη χώρα σε αυτή τη θέση γιατί – λόγω της ιδεολογίας τους – δεν μπορούν να επιβιώσουν πολιτικά σε συνθήκες κανονικότητας. Καμία απολυταρχική ιδεολογία, ούτε ο κομμουνισμός ούτε ο φασισμός, δεν μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες ευημερίας, ανάπτυξης και πολιτικής σταθερότητας.

Είναι όπως τα εμβόλια με τις ασθένειες. Η πολιομυελίτιδα δεν μπορεί να επιβιώσει σε έναν εμβολιασμένο οργανισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι η πολιομυελίτιδα…

Και τα ψέματα; Τα ψέματα λίγο πριν τη διάψευση, δεν τους εξευτελίζουν;

Μα όχι!

Ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Πολάκης και όλοι οι υπόλοιποι της – δυστυχώς – παρούσας κυβέρνησης, απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό ακροατήριο. Το ακροατήριό τους δεν είναι – τουλάχιστον στην συντριπτική του πλειοψηφία – σκεπτόμενοι άνθρωποι. Δεν είναι «νοικοκυραίοι».

Είναι φανατικοί αριστεροί ή φανατικοί ακροδεξιοί. Εμμονικοί με την εξουσία και εθισμένοι στην σανοφαγία. Δημοκράτες μόνο κατ’ όνομα που εύχονται «ψόφους» και άλλα τέτοια όμορφα σε όποιον διαφωνεί μαζί τους. Άνθρωποι που πιστεύουν πως για όλα φταίνει «οι άλλοι».

Ψιτ, συντρόφια… Σας έχω νέα: «Οι άλλοι» είστε εσείς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου