Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εις υγείαν του μαλάκα!

Παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων. Και λόγω δουλειάς αλλά κάποιες φορές από… διαστροφή. Όχι τόσο για να ενημερωθώ, όσο για να προσπαθήσω να καταλάβω που… πάει το πράγμα. Ή για την ακρίβεια που θέλουν να το πάνε.

Τις προάλλες… απήλαυσα τον Άκη Τσοχατζόπουλο να κάνει βουτιές σε μια πισίνα στα Βόρεια Προάστια. Ναι τον Άκη που αποτελεί το ΣΥΜΒΟΛΟ της ρεμούλας και της μίζας, που έφαγε αμέτρητα εκατομμύρια από την τσέπη του Έλληνα και που για δεκαετίες έζησε μια ζωή που δεν μπορείς ούτε καν να ονειρευτείς. Ο Άκης μπήκε για λίγο μέσα και τώρα είναι έξω. Κι όχι μόνο είναι έξω αλλά το έπαιξε από αδικημένος μέχρι πολιτικός κρατούμενος. Το γεγονός ότι η κοινωνία ξέρει πολύ καλά ότι τύποι σαν τον Άκη την έφεραν στο σημείο που είναι εδώ και επτά χρόνια, δεν εμπόδισε τον Τσοχατζόπουλο να ρίξει τις βουτιές του στην πισίνα. Δεν τον ένοιαξε δηλαδή να μην προκαλέσει τον κοσμάκη που δεν έχει ούτε σε σκάφη να κάνει βουτιά… Έτσι τον έμαθε η Ελλάδα.

Ο Βασίλης Μηλιώνης δεν έχει τα χρόνια του Τσοχατζόπουλου. Ενδεχομένως όμως να έχει τα λεφτά του. Κι αυτός με… σκληρή δουλειά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπαιρνε το «χαράτσι» μέσω της Hellas Power και αντί να το αποδίδει στο Κράτος, το έστελνε σε προσωπικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό. Μπήκε για λίγο μέσα και τώρα είναι έξω. Το γεγονός ότι η κοινωνία ξέρει ότι η Hellas Power μαζί με την Εnerga «έφαγαν» συνολικά 256 εκατομμύρια ευρώ, δεν τον εμπόδισε να κάνει πάρτι χλιδής. Δεν τον ένοιαξε δηλαδή να μην προκαλέσει τον κοσμάκη που δεν έχει να κάνει πάρτι ούτε στο παιδί του που έχει γενέθλια και αντί για τούρτα σβήνει το κεράκι σε πάστα. Έτσι τον έμαθε η Ελλάδα.

Ο Δημοσθένης Βεργής καταπάτησε χιλιάδες στρέμματα στον Μαραθώνα. Χιλιάδες. Μπήκε για λίγο μέσα και τώρα είναι έξω. Το γεγονός ότι η κοινωνία ξέρει ότι τα στρέμματα που καταπάτησε ο Βεργής δεν ήταν δικά του αλλά δικά της δεν τον εμπόδισε με το που βγήκε από τη φυλακή να πάει στη Μύκονο και να… παρτάρει στο Super Paradise! Δεν τον ένοιαξε δηλαδή να μην προκαλέσει τον κοσμάκη που δεν έχει να πάει για μπάνιο ούτε μέχρι τα Καμμένα Βούρλα. Έτσι τον έμαθε η Ελλάδα.

Είναι κι άλλοι στη λίστα της ασυδοσίας. Πολλοί. Πάρα πολλοί. Όλοι αυτοί που εδώ και χρόνια πίνουν στην υγεία του μαλάκα. Αυτού που αν δεν πληρώσει μια δόση στην εφορία του κάνουν κατάσχεση στο λογαριασμό μισθοδοσίας από τον οποίο ζει τη φαμίλια του, που αν δεν πληρώσει το ρεύμα του το κόβουν και που αν χτίσει ένα δωμάτιο στο Πέραμα θα του το γκρεμίσουν σε χρόνο dt… Γιατί έτσι έμαθε η Ελλάδα… Να χαϊδεύει τα λαμόγια και να πατάει στο λαιμό τον φουκαρά. Να πίνει μια ζωή στην υγεία του μαλάκα… Εις υγείαν!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου