Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Να τους τελειώσουμε!

Βλέποντας κανείς τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα χθες σίγουρα θα έβγαλε το εξής συμπέρασμα: Όποτε κι αν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει 1.000%. Όποτε κι αν στηθούν κάλπες ο Τσίπρας θα πάει στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με έναν αστερίσκο. Βλέποντάς τον καταλαβαίνει κανείς ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του προκειμένου να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει ένα ισχυρό… asset της αριστεράς και να διεκδικήσει νέο ρόλο. Κι αυτός θα έρθει με τις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο Τσίπρας εκεί ποντάρει και πουθενά αλλού. Να διατηρήσει μια ισχυρή αντιπολίτευση, να μπλοκάρει τις προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια να πάει σε εκλογές με απλή αναλογική.

Αυτό είναι το σχέδιό του, αυτό έθεσε ήδη σε εφαρμογή από τις προηγούμενες ημέρες. Από τη στιγμή που είπε «ο κόσμος μας βλέπει στο δρόμο και μπορεί να λέει ότι είπαμε ψέματα αλλά δεν λέει ότι βουτήξαμε το χέρι στο βάζο με το μέλι».

Τον επόμενο χρόνο, μέχρι να γίνουν εκλογές, σίγουρα μέχρι το τέλος του 2018 ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα παίξουν την παράσταση «Μάχη για τη μικρότερη ήττα». Θα κάνουν τα πάντα για να αναστρέψουν το κλίμα στην οικονομία. Θα βγουν ξανά στις αγορές, έστω και με ακριβό επιτόκιο ώστε να μπορούν του χρόνου να πουν ότι τέλειωσαν τα μνημόνια.

Θα παίξουν το ρόλο του καλού κι έντιμου παιδιού που κάνει λάθη, παλεύει, έχει αδυναμίες αλλά είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για έξοδο από την κρίση. Και ταυτόχρονα θα επιχειρήσουν να παραπλανήσουν τον κόσμο σε ό,τι αφορά τη δυνατότητά τους να κυβερνήσουν. «Ναι κάναμε λάθη, αλλά τώρα έχουμε την εμπειρία να γίνουμε καλύτεροι, να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα». Αυτός θα είναι ο τίτλος του ετήσιου έργου που θα ζήσουμε. Μαζί βεβαίως με σκανδαλολογία, πόλεμο κατά του… νεοφιλελεύθερου Κυριάκου, λάσπη στον ανεμιστήρα, πληρωμένα ρεπορτάζ κατά των γνωστών εχθρών.

Μ’ όλα αυτά στη φαρέτρα του ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές με στόχο μια… μη ταπεινωτική ήττα, ένα ισχυρό ποσοστό ώστε η αριστερά να βρίσκεται ξανά μπροστά στη ΝΔ. Στη Βουλή, στα τηλεπαράθυρα, στα πεζοδρόμια, με τους μπάχαλους αντάμα.

Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ στο σχέδιο αυτό; Μια και μόνο απλή κίνηση. Να τον τελειώσει. Να μην τον αφήσει να πάρει το ποσοστό που επιδιώκει, να μην του επιτρέψει να έχει ρόλο στα μελλοντικά πολιτικά πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη χρυσή ευκαιρία να κινητοποιήσει τον κόσμο ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο του Τσίπρα. Να μην τον αφήσει σε χλωρό κλαρί και ει δυνατόν να τον κάνει να χάσει ακόμη και τη δεύτερη θέση και ο Καμμένος να πιάσει… πολικά ποσοστά.

Οι ευρωπαϊκές, φιλελεύθερες δυνάμεις αυτής της χώρας. Οι άνθρωποι που βαρέθηκαν το ψέμα, την απάτη και την αυταπάτη. Που σιχάθηκαν τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, τον Δραγασάκη, τον Παππά και όλον αυτόν τον αριστερό εσμό. Όλοι αυτοί πρέπει να κάνουν τα πάντα για να βάλουν άπαξ και δια παντός τον ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ένας χρόνος, ίσως και λιγότερο, απομένει προκειμένου να τους ξεφορτωθούμε. Όμως, αυτό το ξεφόρτωμα δεν πρέπει να είναι πρόσκαιρο. Πρέπει να την τελειώσουμε την αριστερά εδώ και τώρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου