Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Οι δέκα καρναβαλικές φιγούρες των συριζαν(θ)ελ!


Αν είναι να μας χαρίζουν τέτοιες εικόνες, δεν πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν ποτέ.

Όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή του Γιώργη του Αυτιά το πρωί του Σαββάτου και είχαν τις αισθήσεις τους, είχαν τη χαρά να αντικρίσουν τον αντιπεριφερειάρχη Καραμέρο ντυμένο σημαδούρα. Αν εκείνη τη στιγμή δεν έβρεχε καταρρακτωδώς μέσα στο στούντιο του ΣΚΑΙ, μπορεί κάποιος να έλεγε πως θα μπορούσε ο αγωνιστής αντιπεριφερειάρχης να βγάλει τη στολή και να μην εμφανιστεί ντυμένος σαν παρωδία των Γκοστμπάστερς. Κάποιος άλλος, όμως, θα έλεγε ότι κάπως έπρεπε κι αυτός ο φουκαράς να παραστήσει τον μάχιμο και πολλοί άλλοι θα θυμόντουσαν κάποιες άλλες φορές που ο Αλέκσης και η χαρούμενη παρέα του έφεραν στις ζωές μας το καρναβάλι πριν την ώρα του. 

1. Η Δούρου ντυμένη Θεολόγος


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον Καραμέρο - Σημαδούρα ή περιφερειάρχης Αττικής είχε ντυθεί αυστηρή θεολόγος με σέξι σαρκώδη χείλη. Ήταν τότε που κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τραγωδία της Δυτικής Αττικής προκειμένου να καταδείξει την ανευθυνότητα της. (Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω «ανευθυνότητα» εννοώ ότι δεν φταίει σε τίποτα απολύτως. Τα έκανε όλα τέλεια και δεν έχει καμία ευθύνη για όλα όσα έγιναν. Είναι, δηλαδή, εντελώς ανεύθυνη).

2. Ο Μουζάλας και ο Κουράκης ντυμένοι θαλασσοπνιγμένοι μετανάστες


Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι τα προβλήματα των ανθρώπων που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να ξεφύγουν από την κόλαση της Μέσης Ανατολής λύνονται με συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Δυστυχώς, οι μετανάστες δεν καταλαβαίνουν τους συμβολισμούς και εξακολουθούν να πνίγονται και να βασανίζονται στις εγκαταστάσεις που τους έχει ετοιμάσει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Μουζάλας και που κάνουν την Αμυγδαλέζα να μοιάζει με Χίλτον. 

3. Ο Μιχελογιαννάκης ντυμένος απεργός πείνας


Η απεργία πείνας των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα το 2014 μπορεί να μην είχε κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα για τους ίδιους, είχε όμως προσφέρει αυτή τη σπαρταριστή εικόνα του αγωνιστή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θυμάστε, ο ωραίος αγώνας του είχε κρατήσει 2 ολόκληρες ημέρες, παρότι αρκετές φορές διακόπηκε από το, σίγουρα γευστικό, περιεχόμενο της σακούλας που είχε πάντα δίπλα του.

4. Ο Σκουρλέτης ντυμένος Ιντιφάντα


Ο υπουργός Σκουρλέτης φοράει το σύμβολο των Παλαιστινίων και των απανταχού άκαπνων που θέλουν να παραστήσουν τους μπαρουτοκαπνισμένους χρησιμοποιώντας αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας τους. Οι παριστάμενοι στην εκδήλωση στην οποία έλαβε χώρα η μεταμφίεση ακόμα θυμούνται το σύνθημα «Σήκω Γιάσερ για να δεις / έναν φλώρο να χαρείς» να δονεί τον αέρα.

5. Η Κουντουρά ντυμένη γυναίκα του Αραβικού κόσμου


Ναι, το έχουν κάνει και άλλες, αλλά κάθε φορά είναι το ίδιο αστείο. Όχι η ενδυμασία, αλλά το ότι γυναίκες που παριστάνουν πως ενδιαφέρονται για τη χειραφέτηση και τα δικαιώματα των γυναικών αποδέχονται χαμογελαστές τα σύμβολα της καταπίεσής τους. Η άρνηση της Μέρκελ να το κάνει εξέθεσε την προθυμία τους να φορέσουν τη μαντήλα, αλλά ευτυχώς δεν τις σταμάτησε και έτσι συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τέτοιες ωραίες εικόνες

6. Ο Καμμένος ντυμένος ΟΥΚάς


Το πάθος του επικεφαλής του υπουργείου - κέντρου διερχομένων μελών του Ρουβίκωνα για τις στολές είναι γνωστό. Μου ήταν δύσκολο να διαλεξω κάποια από τις πολλές μεταμφιέσεις του αλλά νομίζω αυτή που ο πιστός στυλοβάτης της πρώτης φοράς αριστεράς εμφανίζεται ως άνδρας των ΟΥΚ είναι η πιο πετυχημένη. Ίσως γιατί αυτή η ομάδα του Ελληνικού Στρατού ταιριάζει απόλυτα με την μπαρουτοκαπνισμένη και σκληροτράχηλη πολεμική μηχανή που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος.

7. Ο Σταθάκης ντυμένος μελισσοκόμος


Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω γιατί και δεν με νοιάζει καθόλου. Ο Σταθάκης- Μελισσοκόμος είναι το ίδιο πετυχημένη μεταμφίεση με το Σταθάκης-Υπουργός.

8. Ο Αλέκσης ντυμένος μπασκετμπολίστας


Οι πολιτικοί δεν χάνουν την ευκαιρία να ποζάρουν δίπλα σε κάποια ελληνική ομάδα (φυσικά μόνο μετά από επιτυχίες) μπας και καταφέρουν να της κλέψουν λίγη από τη δόξα. Αν είναι να μας χαρίζουν τέτοιες εικόνες, δεν πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν ποτέ.

9. Ο Αλέκσης ντυμένος ΓΑΠ


Η πρώτη (πιθανότατα) και μοναδική (μάλλον) φορά που ο πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε να γυμνάζεται ήταν κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στον πρόεδρο Τραμπ. Ίσως να έφταιγε ο αμερικάνικος αέρας που τον έκανε να θέλει να εμφανιστεί όπως ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς.

10. Ο Αλέξης ντυμένος Αντρέας


Ο επίσημος καρικατουρίστας της οικογένειας Παπανδρέου σε άλλη μια προσπάθεια να μοιάσει στον Μεγάλο Λαϊκιστή. Το ζιβάγκο και η μίμηση της εκφοράς του λόγου από μόνα τους, όμως, δεν αρκούν κι αν δεν ξυρίσει το πάνω μέρος του κεφαλιού και δεν χωρίσει την Περιστέρα για να παντρευτεί μπαμπάτσικια αεροσυνοδό, δεν θα καταφέρει να μας πείσει ότι είναι η φυσική συνέχεια του Μεγάλου Κωλοτούμπα. Και μπράβο του.

2 comments:

  1. Αξιότιμε κύριε Gianniotis συγνώμη για το άσχετο σχόλιο μου με την ανάρτηση σας αλλά πρέπει να βάλουμε ορισμένα πράγματα στην θέση τους.
    Πρόσφατα κατηγορούσατε και υβριζατε μαζί με άλλους τον Αγησίλαο σε αλλο μπλόγκ και μάλιστα εν τη απουσία του.
    Σας πληροφορώ εγω που γνωρίζω πολυ καλά τον Άγη-είμαστε φίλοι-ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Βέβαια αυτο που δεν γνωρίζετε εσείς είναι ότι ο Άγης και η δημοσιογράφος είναι ζευγάρι απο καιρό.
    Έρωτας ξαφνικός μεγάλος και παράφρων σας λεω.
    Μόνο που υπάρχει μια αρνητικη πλευρά στους χαρακτήρες και των δύο. Είναι εύφλεκτοι και καλύτερα να ενώσεις δυο καλώδια υψηλής τάσης παρά να τους δείς να φιλονικούν.
    Σε τέτοιες περιπτώσεις ο Άγης υποχωρεί και εξαφανίζεται για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τότε είναι που η δημοσιογράφος 'λυσσάει' και τον πνίγει στα τηλέφωνα και στα ε-μέϊλς για να γυρίσει πίσω αλλά αυτόςτην αγνοεί.
    Σας στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί ξέρω ότι ο Άγης βρίσκεται σε μακρινή περιοχή κάπου στα σύνορα μεταξύ Αμερικής και Καναδά για κηνύγι με φίλους του.


    Μετά τιμής
    Νένα Μακρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Κα Νένα (αν είστε εσείς η ιδία ή κάποιο απ' τα ψευδώνυμα των κυκλοφορούντων)...

    Ο περί ου ο λόγος, Αγησίλαος, είναι επί σειρά ετών διαδικτυακός φίλος και ουδέποτε τον κατηγόρησα ή πολύ περισσότερο τον έβρισα εν τη απουσία του και δη μέσα από άλλο ιστολόγιο.

    Πάμπολλες φορές ανταλλάξαμε "κοσμητικά" οσάκις ο ίδιος σμπεριφέρθηκε απρεπώς και πολύ απαξιωτικά μέσω της φόρμα σχολαισμών σε βάρος αρθρογράφων του ιστολογίου μου.

    Δεν εξέφρασα ποτέ μου επιφυλάξεις ως προς την ποιότητα χαρακτήρος του Άγη (όπως τον αποκαλείτε) και μου είναι παντελώς αδιάφορες οι διαπροσωπικές του σχέσεις.

    Όσο για την κα δημοσιογράφο, λυπάμαι που δεν μπορώ να σας βοηθήσω, καθόσον δεν γνωρίζω σε ποιά κυρία ακριβώς αναφέρεσθε.

    Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και για τον χρόνο σας και καλό βράδυ.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή