Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Στα χνάρια του ΓΑΠ ο Αλέξης

Διαβάσαμε την είδηση στο ΑΠΕ και δεν το πιστεύαμε. Νομίζαμε ότι το πρακτορείο ειδήσεων του… ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε στήλη για τρολάρισμα. Ή κάποια fake news προκειμένου να ελαφρύνει το βαρύ πολιτικό κλίμα.

Η είδηση έλεγε: Στο Παρίσι μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να βραβευθεί από την επιθεώρηση Politique Internationale και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale. Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen).

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας.

Η βράβευση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η ημερομηνία ορίστηκε για τις 23 Νοεμβρίου.

Υπάρχουν δηλαδή κάποιοι Γάλλοι δικηγόροι οι οποίοι θα βραβεύσουν τον Τσίπρα για το πολιτικό του σθένος; Αν είναι αλήθεια μπράβο του πρωθυπουργού μας. Στα χνάρια του Γ. Παπανδρέου που είχε πάρει το βραβείο Ηγετικής Προσφοράς βαδίζει ο Τσίπρας και τιμά έτσι και την πατρίδα του.

Πολιτικό σθένος, λοιπόν. Πράγματι θέλει μεγάλο σθένος ή… γαϊδουριά, όπως λένε και στο χωριό μας, να κάνεις την κωλοτούμπα του αιώνα. Θέλει σθένος να ταΐζεις σανό τον κόσμο που τον γέμισες με ελπίδα και τώρα τον ξεφτιλίζεις. Θέλει θάρρος να είσαι ο χειρότερος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ και να εμφανίζεσαι ακόμη ως επιτυχημένος.

Θέλει σθένος να πνίγονται οι συμπολίτες σου κι εσύ να βγάζεις σέλφι με την Έφη στη Σουηδία. Θέλει δύναμη να μοιράζεις 500άρικα και μετά να τα παίρνεις πίσω διπλά και τριπλά.

Θέλει σθένος να είσαι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας και ταυτόχρονα να είσαι και το παιδί του λαού που διεκδικεί πολύχρονη παρουσία στα πολιτικά πράγματα.

Θέλει σθένος να υπογράφεις μνημόνια πέφτοντας στα τέσσερα μαζί με το συνεταιράκι σου και θέλει δύναμη να δηλώσεις αριστερός, προοδευτικός και ηθικός αλλά να είσαι ό,τι πιο σκοτεινό έχει βγάλει ο τόπος. Θέλει δύναμη να είσαι μόλις 43 ετών αλλά να είσαι ο μεγαλύτερος… νεόγερος πολιτικός, σε απόψεις, ιδεολογία, συμπεριφορά.

Για όλα αυτά καλά κάνουν οι Γάλλοι και τον βραβεύουν. Ενδεχομένως βεβαίως να πρόκειται για δικηγόρους που κάνουν καλές μπίζνες με τη Ρότσιλντ και την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αυτά είναι κακεντρέχειες. Το σημαντικότερο: Θέλει σθένος για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να αλλάξει σελίδα, να γίνει μια κανονική χώρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου