Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ζουραριάδα…

Σε ποια κυβέρνηση, ποιάς ευρωπαϊκής χώρας - μηδέ εξαιρουμένης και αφρικανικής - θα υπηρετούσε ως υφυπουργός Παιδείας ο Ζουράρις ο οποίος κατά δήλωσή του: «Οι Γερμανοί μας έπρηξαν τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος». Ασχολίαστο.

Ποιος πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας - έστω κι αν την είχε καταντήσει τριτοκοσμική - θα εμπιστευόταν υπουργείο στον Ζουράρι και δή το της Παιδείας, ο οποίος είχε προτείνει να περιστοιχίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή τη Μαρία Ρεπούση ώστε να καταλάβει τι εστί συνωστισμός, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε τον Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη;

Ποιά χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, των πρώην του σοσιαλιστικού παραπετάσματος θα είχε ως υφυπουργό και δη Παιδείας τον Ζουράρι που κατά δήλωσή του γεννήθηκε "κομμουνιστής", όπως άλλοι γεννιούνται κωφάλαλοι;

Και η πολιτική του πορεία;

Ξεκίνησε από το ΚΚΕ κατά την δικτατορία. Στη δεκαετία του ᾽80 πήγε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Ξαναγύρισε στο ΚΚΕ, θέτοντας υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 1999 και στις βουλευτικές εκλογές του 2000. Μετά την αποτυχία του πρότεινε την αυτοδιάλυσή ή την περιθωριοποίησή του ΚΚΕ.

Συνέχισε με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2002 κατέβηκε ως υποψήφιος νομάρχης Λασιθίου.

Προσπάθησε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά βρήκε αντιστάσεις.

Πέρασε από την ΣΠΙΘΑ του Μίκη και συνεργάστηκε με τον Παπαθεμελή στο Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο. Τον εγκατέλειψε, ιδρύοντας το κόμμα Πυρίκαυστος Ελλάς , εντασσόμενος στους ΑΝΕΛ και δηλώνοντας αριστερός -εκ γενετής..

Η απάντηση στα προηγούμενα ερωτήματα είναι προφανής: Καμία -σοβαρή-χώρα, καμία -αξιόπιστη-κυβέρνηση, κανείς-υπεύθυνος- πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν στο κόμμα του τον Ζουράρι πολλώ δε μάλλον να τον ορίσει υφυπουργό Παιδείας.

Αλλά αν η Ελλάδα είχε σοβαρή κυβέρνηση θα είχε ως υπουργό Αμυνας τον Καμμένον, Υγείας τον Πολάκη, Προστασίας τον Τόσκα και τον Κουρουμπλή στο Ναυτιλίας;

Θα ανέθετε την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ουρανία Αντωνοπούλου ή την Κοινωνική Αλληλεγγύη στην Θεανώ Φωτίου συν Φάμελο και Μπαλάφα, και Τσιρώνη;

Μάλλον σαν περιοδεύον μπουλούκι φαρσοκομωδίας, βλέπουν την κυβέρνηση Τσιπρακαμμένου οι πολίτες.

Κατά την πρώτη ζουράρια ομιλία στη Βουλή έψαχναν οι βουλευτές να βρούν κάποιον να τους μεταφράσει τι έλεγε. Θα μείνει στην ιστορία του Κοινοβουλἰου ως υπόδειγμα παραληρηματικού λόγου με αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, ολίγον Επιτάφιον Θουκυδίδου και παραγράφους από πατερικά κείμενα, -λίθοι και κέραμοι-… ενώ συνέδεε τα επί μέρους με ιδιότυπο προσωπικό γλωσσικό ιδίωμα, εν πολλοίς ακατάλυπτο.

Στις 5 Νοεμβρίου 2016 ο πρωθυπουργός τον έχρισε υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ουδείς κατάλαβε με τι ακριβώς ασχολείτο. Αλλά επειδή πέρασε την ζωή του περιφερόμενος στα παράθυρα των τηλεόρασεων από καιρού εις καιρόν έλεγε κάτι σεξουαλικό ή ανατρεπτικό για να γίνεται θέ-α-μα. Το βουντού-βουντού συν η επανάληψη των μεζέων και του στεατοπυγικού υποσυστήματος ήταν το τελευταίο.

Χτες έγινε δεκτή η παραίτησή του από τον Τσίπρα. Κρίμα. Μπορεί να μην είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ζουράρις στο μπουλούκι της κυβέρνησης αλλά η παρουσία του ενίσχυε την φαρσοκωμωδία που επέλεξαν να βλέπουν οι πολίτες μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ως το 2019, κατά δήλωση Τσίπρα.

Και ιδού μικρό απάνθισμα των ζουράριων αποφθεγμάτων:

“Και ποιός γ…τον Αρη; “

“Το να χάσεις 16 νησιά δεν είναι σπουδαίο. Τα ξαναπαίρνεις. Και αν τα πάρουν τα πήραν. Νομίζω ότι ξέρω όσο ξέρεις κι εσύ πόσες φορές έχουν πάρει τα νησιά”.

«Τί λέει ο Σολωμός: «Μήγαρις έχω άλλο τί στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα». Τσάτρα πάτρα την ελευθερία εδώ στο Υπουργείο θα προσπαθήσουμε να τη διακονίσουμε”.

“Εγώ πήρα διαγωγή “Κοσμιωτάτη”, αλλά οι μισοί συμμαθητές τους πήραν “Κοσμία”, επειδή του συνέλαβε ο Διευθυντής σε στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου”.

“Σκεφτείτε τώρα ακριβώς τι τόλμη ήταν 3.000 χρόνια πριν, στον σημερινό Α. Τσίπρα και τον Πρ. Παυλόπουλο να έλεγες είσαι “σκυλομούρης”, είσαι “καιροσκόπος”.

“Στο Παρίσι, στη δεκαετία του 80, ανέβηκα πάνω στο άρμα μιας gay pride διοργάνωσης και ξαφνικά με σηκώνει στον αέρα ένας τεράστιος μαύρος 250 κιλών με ύψος 2,10, όπως αυτούς που βλέπεις στο ΝΒΑ- ένα θηρίο- και με πήγε με ρουφηχτό φιλί στο στόμα από το Σαμαριτέν μέχρι το γαλλικό δημαρχείο …”

“Δεν έχω καπνίσει στη ζωή μου ούτε τσιγάρο.Μια φορά μου έδωσαν στην Αλγερία- ο υπουργός Εσωτερικών τους- την καλύτερη κάνναβη”.

“Εχω και φίλους ψυχιάτρους οι οποίοι μου έχουν πει ότι έχω ένα από τα πιο γερά μυαλά που έχουν δει, και τα γερά μυαλά δεν χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης”.

“Πήγα στη Γαλλία με μια καλλονή πόρνη. Ήταν από τις ωραιότερες γυναίκες που έχω δει στη ζωή μου. Ήταν υπέροχη η εμπειρία του αγοραίου έρωτα. Πήγα μιάμιση φορά μαζί της. Δεν έχει να κάνει με τη διείσδυση. Λέω μιάμιση φορά γιατί από ένα σημείο και μετά ήταν λίγο ανόρεχτα”.

“Είναι «μαλ@@@@» όσοι αποκαλούν τον Φ. Κάστρο δικτάτορα”.

«Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή».

“Ο Άρης ο Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή”.

Δε μπορεί κανείς να ευχηθεί-μετά και από την απομάκρυνση Ζουράρι- μή χειρότερα για την κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου. Πάντα κατορθώνει να μας εκπλήττει…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου