Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός πραγματικότητος...

Δύο είναι τα πράγματα που ξεχωρίζουν από την εμφάνιση του Τσίπρα στο υπουργείο Ναυτιλίας το πρωί της Πέμπτης. Το πρώτο αφορά το χαζοχαρούμενο χαμόγελο του, την ώρα της συνάντησης που είχε με λιμενικούς. Οι τελευταίοι κρατούσαν το σοβαρό ύφος που άρμοζε στην περίσταση, καθώς λίγα 24ωρα πριν δικό τους πλοίο ήταν αυτό που εμβολίστηκε από τούρκους και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Προφανώς ο Τσίπρας νόμιζε ότι πήγαινε σε… πάρτι και αδυνατούσε να αντιληφθεί ότι αυτοί με τους οποίους συνομιλούσε τόσο… χαριτωμένα, πριν από λίγες ημέρες κινδύνεψαν να πεθάνουν πάνω στο καθήκον. Αλλά από έναν ανιστόρητο και αγεωγράφητο εθνομηδενιστή, ο οποίος την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου δεν στέκεται προσοχή, αλλά με ύφος – ήθος σαν να είναι στην ουρά για την αγορά εισιτηρίου ποδοσφαιρικού αγώνα, πώς μπορείς να έχεις τέτοιες απαιτήσεις; Κι ας είναι πρωθυπουργός της Χώρας.

Το δεύτερο αφορά τα όσα δήλωσε σε σχέση με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όπου αντί να μιλήσει για την ανάγκη θωράκισης της Χώρας απέναντι στις λαθρομεταναστευτικές ροές, θεώρησε πρέπον να πει ότι: «κάποιες άλλες χώρες στην Ε.Ε. δεν επιδεικνύουν το ίδιο σθένος υπεράσπισης των πανανθρώπινων αξιών και χτίζουν τείχη και φράχτες, εμείς βάζουμε πρώτη αξία την ανθρώπινη ζωή».

Πώς μεταφράζεται το… κήρυγμα του Τσίπρα ότι «εμείς βάζουμε πρώτη αξία την ανθρώπινη ζωή»; Προφανώς, ως ένα περαιτέρω κάλεσμα για την αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών, αφού η «ανθρωπίστρια» κυβέρνηση της Ελλάδας, σε αντίθεση με τους «άκαρδους» της ΕΕ, δεν χτίζει «τείχη και φράχτες», αλλά επί της ουσίας καλωσορίζει όλους όσοι επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Χώρα.

Ας μην μας φαίνεται παράξενο, λοιπόν, που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι λαθρομεταναστευτικές ροές, όταν με τον τρόπο του (και κάτω από το πρίσμα του «ανθρωπισμού») ο Τσίπρας δηλώνει ότι στην Ελλάδα είναι όλοι καλοδεχούμενοι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου