Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ή εμείς ή αυτοί!

Οι μάσκες έπεσαν και η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που έστησε και η ίδια. Από χθες και στο εξής κανένα σενάριο περί συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ ή περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με το παλιό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ισχύσει.

Όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή συνοψίζονται σε μερικές φράσεις που είπαν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους.

Η πρώτη ανήκει στον Λοβέρδο: «Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ πως ο πρωθυπουργός με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε αυτή τη σκευωρία».

Η δεύτερη ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά: «Η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στον ελληνικό λαό.

Και η τρίτη ειπώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα και ανήκει στον Εμίλ Ζολά:«Εάν αποκρύψεις την αλήθεια και τη θάψεις κάτω από το χώμα, θα μεγαλώσει και θα μαζέψει τόση δύναμη μέσα της, που την ημέρα που θα εκραγεί θα τινάξει τα πάντα στο διάβα της».

Αυτά μόνο τα λεγόμενα απλά οδήγησαν στην κατάρρευση του κατηγορητηρίου και ανέδειξαν τη σκευωρία. Με επιχειρήματα οι εμπλεκόμενοι απάντησαν στη δικογραφία η δε κυβέρνηση άρχισε να επικαλείται τους αριστερούς αγώνες και πράσινα άλογα.

Από χθες τίποτε δεν είναι όπως πριν απλά και μόνο γιατί φάνηκαν οι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Και δυστυχώς φάνηκε επίσης ότι ο σκοπός του Τσίπρα και της παρέας του Μαξίμου ήταν μόνο να στήσει ένα κόλπο σπίλωσης των πολιτικών του αντιπάλων. Ουδόλως ενδιαφέρονται για την αλήθεια. Δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά να βρουν ποιοι και αν τα πήραν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να σπείρουν το σπόρο της αμφιβολίας. «Πες, πες κάτι θα μείνει» που έλεγε κι ο Γκαίμπελς. Κι αυτό ακριβώς θέλησαν να κάνουν. Να διατηρήσουν την αμφιβολία σε παραγεγραμμένα αδικήματα, να τελειώσουν όσους θεωρούν επικίνδυνους, να φτιάξουν έναν κόσμο που λέει «έτσι γουστάρω και σας κατηγορώ. Έχω την εξουσία να σας σπιλώσω».

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση που αμφιβάλλουμε αν συγκίνησε τους πολίτες. Αλλά έχει και ένα ακόμη αποτέλεσμα: Θα τελειώσουμε με την... αριστερά μια και καλή όταν φτάσει η ώρα. Και δεν θα τολμήσει κανείς να τους απλώσει το χέρι, να τους ρίξει σωσίβιο.

Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης να πάει σε κάποια κυβέρνηση… μεγάλου συνασπισμού; Έπειτα από τις ύβρεις που ακούστηκαν ακόμη κι αν θέλουν κάποιοι να συνεργαστούν θα τολμήσει η ηγεσία της ΝΔ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τα φίδια;

Θα τολμήσει η Φώφη Γεννηματά να γίνει σύμμαχος του Τσίπρα έπειτα από το παιχνίδι που έστησε το Μαξίμου; Θα τολμήσει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεπουλήσει την όποια ψυχή του απέμεινε για κυβερνητικές θέσεις; Θα τολμήσουν μικρά κόμματα ή ανεξάρτητοι βουλευτές να στοιχηθούν με τους ανεκδιήγητους ψεύτες και σκευωρούς;

Αν κάποιους από αυτούς το τολμήσει τότε θα αντιμετωπίσει την μήνι του ελληνικού λαού. Τα παιχνίδια τέλειωσαν, η ανοχή τέλειωσε. Με εγκληματίες δεν μπορείς να κάνεις κολεγιές. Με συμμορίτες δεν μπορείς να είσαι φίλος παρά μόνον εχθρός.

Η Βουλή ανέδειξε δύο διαφορετικούς κόσμους. Από τη μια οι πολάκηδες και οι παπαγγελόπουλοι, η συμπεριφορά τους, η αναίδειά τους, η έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλο. H κυρά Τασία με το άει στο διάολο και κάποιος άθλιος βουλευτής που το… παράχεσε.

Κι από την άλλη ο Στουρνάρας που είχε παντελόνια και πήγε να υπερασπιστεί τη γυναίκα του. Ο Πικραμμένος που δάκρυσε γιατί οι άθλιοι του σπιλώνουν το όνομα, ο Κουτρουμάνης που σχεδόν έβαλε τα κλάματα και ο Σαμαράς που πήγε όχι για να απολογηθεί αλλά για να καταγγείλει.

Ο ελληνικός λαός έχει πλέον μέτρο σύγκρισης, μπορεί να καταλάβει που πάει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι είναι τελικά παλιό πολιτικό σύστημα. Πόσο παλιός είναι ο Τσίπρας και πόσο ο Σαμαράς που είναι 40 χρόνια πολιτικός. Πόσο δημοκράτης είναι ο Παπαγγελόπουλος και πόσο ο Άδωνις.

Ας τελειώνουμε μ’ αυτούς, ας τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν όλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου