Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Με το χέρι στη λάσπη οδεύει προς τις κάλπες

Και μετά τι; Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης στη Βουλή και το ξεμπρόστιασμα της σκευωρίας απ’ όλους τους ομιλητές τι έχει γίνει; Μια Προανακριτική Επιτροπή με πρόεδρο τον… άντρα της Τασίας, κύριο Θοδωρή Δρίτσα.

Αυτόν ντε που θα έσκιζε τα μνημόνια αλλά του καλάρεσε η εξουσία και είπε να μείνει.

«Εχέσθη η φοράς στο αλώνι» που θα έλεγε και ο Συριζαίος βουλευτής που πρόσβαλε χθες τον Σαμαρά και το κοινοβούλιο.

Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής; Θα συσταθεί η Επιτροπή, θα ξεκινήσει τις εργασίες της ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει παραγραφή για τα αδικήματα. Θα δει όντως ότι παραγράφηκαν και θα στείλει τη δικογραφία στους δικαστές για περαιτέρω διερεύνηση. Αν θα την πάρει η Τουλουπάκη ή θα πάει στα χέρια άλλων πιο ικανών δικαστών θα το δούμε. Όμως αν ρωτήσει κανείς το δικαστικό σώμα θα μάθει ότι υπάρχει οργή για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και για τις απίστευτες νομικές ακροβασίες και παρατυπίες από τον Παπαγγελόπουλο και την ομάδα του.

Η Προανακριτική θα συνεδριάσει μερικές φορές και μετά ο κυρ Θοδωρής Δρίτσας θα επιστρέψει στο λιμάνι της αγωνίας του. Κι όλα αυτά περί όνου σκιάς ή μήπως όχι;

Εδώ είναι το κλειδί της υπόθεσης. Καθόλου για τη σκιά του γαϊδάρου και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το σχέδιο του Μαξίμου, με εγκέφαλους τον Τσίπρα, τον Πολάκη, τον Καρτερό, τον Μίμη, πάει μια χαρά. Και ποιο είναι αυτό;

Μα η διατήρηση της σκανδαλολογίας εσαεί. Είναι η γνώμη του καφενείου που τους ενδιαφέρει. «Έλα μωρέ, κάποιοι τα πήραν» λένε στα καφενεία γιατί αυτό μένει. Μένει η τροχήλατη βαλίτσα στον Σαμαρά, το ένα εκατομμύριο στον Στουρνάρα, τα 100 χιλιάρικα στον Πικραμμένο και ούτω κάθε εξής. Δεν πάει να φωνάζουν όλοι τους. Δεν πάει να καταθέτουν στοιχεία αδιάσειστα. Δεν πάει να καταγγέλλουν τη στημένη διαδικασία και τους κουκουλοφόρους; Δεν πάει να λένε ότι στήθηκε μια πολιτική σκευωρία σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο;

Αυτό που μένει είναι η λάσπη και αυτό η κυβέρνηση πρέπει να το προστατέψει ως κόρη οφθαλμού.

Η υπόθεση θα πάει στη δικαιοσύνη κι εκεί θα ξεκινήσει ένα ατελείωτο γαϊτανάκι με καταθέσεις, «νέα» στοιχεία, λογαριασμούς που κάπου υπάρχουν, λίγο απόFBIκαι πολύ από παρακράτος. Για μήνες θα βλέπουμε «διαρροές» στα ντοκουμέντα και τα πληρωμένα παπαγαλάκια, για μήνες θα βλέπουμε να σπιλώνονται ξανά και ξανά έντιμοι άνθρωποι.

Όμως, αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο Τσίπρα. Να δημιουργήσει νέο διχασμό, να φτιάξει νέα διλήμματα. Το 2015 έγινε πρωθυπουργός με το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου με το δίλημμα «εμείς διαπραγματευόμαστε καλύτερα το μνημόνιο, εσείς είστε γερμανοτσολιάδες». Οι επόμενες εκλογές χρειάζονται ένα νέο αφήγημα που θα σώσει την αριστερά. Κι αυτό είναι το δίλημμα «καθαροί – βρόμικοι».

Είναι αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Ότι ο Τσίπρας θα παίξει το χαρτί του «λευκού ποινικού μητρώου» σε αντίθεση και σε σύγκριση με το παλιό πολιτικό σύστημα που «τα παίρνει, κι αν δεν το πιστεύετε δείτε την υπόθεση τηςNovartis». Αυτό θα λένε και θα παραπέμπουν σε μια διαδικασία, σε έναν φάκελο που θα παραμένει ανοικτός για πολύ καιρό προκειμένου να διχάσει και να βάλει σε προβληματισμό το λαό σχετικά με το τι θα ψηφίσει. Ξεχνιούνται τα αριστερά μνημόνια, οι πλειστηριασμοί, οι περικοπές στις συντάξεις. Χωνεύεται μέχρι και η εγκληματική πολιτική στα εθνικά θέματα.

Όταν το… θέαμα στην πολιτική αρένα είναι καλό, πουλάει, αυτό θα βρίσκεται και πάνω από την κάλπη.

Είμαστε πλέον σίγουροι. Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές σύντομα με το σκάνδαλο της Novartisπάνω από τα κεφάλια του πολιτικού συστήματος. Έτσι και θα εκβιάζει για μετεκλογικά νταραβέρια και να διασωθεί στην κάλπη. Δεν το λες κι άσχημο σχέδιο. Μέχρι να στραβώσει, ωστόσο.

Μέχρι να πιαστούν και οι αριστεροί με τη γίδα στην πλάτη και τότε δεν τους ξεπλένει ούτε ο Ρουβίκωνας που χθες διέβησαν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου