Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Πλήθος ερωτημάτων...


Το ελικόπτερο με το οποίο απέδρασε ο Παλαιοκώστας.
-------------------------------------
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η πανομοιότυπη με αυτή του Ιουνίου του 2006 απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Βασίλη Παλαιοκώστα και του αλβανικής καταγωγής κακοποιού Αλκέτ Ριζάϊ. Παράλληλα φέρνει προ των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών τους τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.
Η απόδραση πραγματοποιήθηκε από το χώρο που προαυλίζονταν συγχρόνως οι δύο κρατούμενοι.
Απείλησαν τον έναν και μοναδικό φρουρό που τους επιτηρούσε και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν με ανεμόσκαλα στο ελικόπτερο.
Λίγη ώρα αργότερα, το ελικόπτερο προσγειώθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από τα διόδια Αφιδνών.
Βρέθηκε σε χωράφια ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι.
Οι δυο δραπέτες και οι συνεργοί τους διέφυγαν με δύο τζιπ.
Τις παραιτήσεις του ειδικού Γραμματέα Ασφαλείας του υπουργείου Δικαιοσύνης Φώτη Βλάχου, του γενικού Επιθεωρητή Φυλακών Απόστολου Οικονόμου και του διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Λεωνίδα Καραμπέκιου, ανακοίνωσε μετά την επίσκεψή του στις φυλακές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας.
Όπως είπε δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την προσβολή, σημειώνοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα όσο σκληρά και είναι.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου.
"Δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα" δήλωσε το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας και πρόσθεσε ότι ζητούμενο είναι η αλλαγή της Κυβέρνησης και όχι η αλλαγή των υπουργών.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε τον εκσυχρονισμό της αστυνομίας ώστε να αποφεύγονται τέτοιου τύπου φαινόμενα.
Υπό το βάρος της απόδρασης των δύο κακοποιών, συνεδριάζει τη Δευτέρα η Κυβερνητική Επιτροπή, για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου