Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Αποκάλυψη - σοκ για το πλιάτσικο της Αθήνας...


Ιωάννινα...
Εδώ και πάνω από δεκαπέντε ημέρες, δημοσιοποιήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα epiruspost ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ, που αν είχε γίνει από δημοσιογράφο των Αθηνών θα είχε θεωρηθεί μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όμως, το θέμα πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και βυθίστηκε στη σιωπή.
Όχι μόνο δημοσιογραφικά, αλλά και εκ μέρους των αρχών.
Η δημοσιογράφος Βάσω Σκουλίκα, επικαλούμενη απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, αποκάλυψε πως τα κλοπιμαία από το πλιάτσικο που έγινε στα αθηναϊκά καταστήματα στη διάρκεια των ταραχών του Δεκεμβρίου έχουν μεταφερθεί στην Αλβανία και πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο χωριό Λαζαράτι, μεταξύ του μειονοτικού χωριού Δρόπολη και του Αργυροκάστρου!
Το ξενοδοχείο έχει μετατραπεί σε πολυκατάστημα και σχηματίζονται ουρές μπροστά στους πάγκους, με κοστούμια των εξακοσίων ευρώ να πωλούνται έναντι πενήντα ευρώ!
Σύμφωνα με το εκπληκτικό ρεπορτάζ της γνωστής δημοσιογράφου, το Λαζαράτι είναι σταυροδρόμι παρανομίας, βασική ασχολία των κατοίκων είναι η καλλιέργεια χασίς, όλοι εκεί κυκλοφορούν οπλισμένοι και η περιοχή αποτελεί άβατο για την αστυνομία.
Αναφέρεται, μάλιστα, ότι όταν ένα ελικόπτερο της αστυνομίας επιχείρησε να πετάξει πάνω από τις φυτείες, δέχθηκε τις ριπές των Καλάσνικοφ!
Τα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν εκεί σταδιακά, με διαφορετικά μέσα και σε διαφορετικούς χώρους, ώστε να μην κινηθούν υποψίες. Πιστεύεται μάλιστα ότι η αλβανική μαφία δεν έχει ακόμη εμφανίσει το σύνολο της λείας της και πως στις επόμενες ημέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους και άλλα είδη προς πώληση.
Στην περιοχή τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα και πλέον όλοι περνούν από εκεί και κάνουν τα ψώνια τους. Φυσικά, το ρεπορτάζ δεν έχει διαψευσθεί.
Το ζήτημα, όμως, είναι αν έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα, ώστε να ακολουθήσουν και οι ανάλογες ενέργειες.
Παρά τον ορυμαγδό των ρεπορτάζ και των πληροφοριών, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.
Το ρεπορτάζ της Βάσως Σκουλίκα αποτελεί τη δικαίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας και σίγουρα άξιζε μεγαλύτερης προσοχής και επιβράβευσης.
Πολύ περισσότερο που φέρνει στο φως την ύπαρξη μιας απαράδεκτης κατάστασης σε μια χώρα που διεκδικεί την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου