Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ποιοι επιδιώκουν αποσταθεροποίηση...



Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Είναι αληθές ότι στην Ελληνική κοινή γνώμη υπάρχει εγγενής δυσπιστία και καχυποψία. Όχι σπάνια δε οδηγείται σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Σε παλαιότερες εποχές, όλα απεδίδοντο «στα Ανάκτορα». Αργότερα αυτά αντικαταστάθηκαν στη φαντασία πολλών από «Μυστικές Υπηρεσίες».

Όταν εμφανίσθηκε το φαινόμενο «Κοσκωτά», οργίαζε η υποψία των περισσοτέρων Ελλήνων με πρώτη αυτή των δημοσιογράφων. Ήταν πεπεισμένοι ότι τα χρήματα τούτου ανήκαν σε άλλους.
Οι ψιθυριστές αναζητούσαν χρηματοδότη του μεταξύ των Αμερικανών, ανωτάτων κληρικών και μεγάλων Ελλήνων πολιτικών. Κανείς δεν υπεστήριξε την ευνόητη αλήθεια. Ότι τα διακινούμενα χρήματα ήσαν των καταθετών!
Όμως, την τελευταία τετραετία, σειρά γεγονότων αποκαλύπτει, πως δεν είναι αβάσιμη η πάνδημη οσμή αποσταθεροποιητικού κέντρου, που επιδιώκει, όχι μόνο την απαξίωση θεσμών και φορέων τούτων, αλλά και την δια παντός μέσου ανατροπή της Κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή.

Η μία συντονισμένη επίθεση διαδέχεται την άλλη.
Ο κύκλος τους άρχισε από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Μεμονωμένες περιπτώσεις διαφθοράς κληρικών, γενικεύθηκαν και προβλήθηκαν επιμόνως, για να κλονισθεί η αγάπη και πίστη των Ελλήνων προς την Εκκλησία του Χριστού.
Στη συνέχεια, στο στόχαστρο των «ροβεσπιέρων» των ΜΜΕ βρέθηκε η Δικαιοσύνη.
Κάποιες περιπτώσεις διαφθοράς, που από καμμία εποχή δεν έλλειψαν -αφού και διακεκριμένος νομοδιδάσκαλος και νομοσυνθέτης του Βυζαντίου είχε κατηγορηθεί ως ιδιοτελής- προβλήθηκαν μετά μανίας.
Για να πληγεί ολεθρίως ο θεσμός της Δικαιοσύνης, στον οποίο πάντοτε προσέβλεπαν με εμπιστοσύνη και ενστικτωδώς οι περισσότεροι πολίτες.

Και αφού ολοκληρώθηκε «το έργο» των προπαγανδιστών, άρχισε και πάλι η προβολή περιστατικών δυσφημιστικών της Αστυνομίας, η οποία ουδέποτε έπαυσε να δέχεται δηλητηριώδη βέλη ανθελλήνων, εσχάτως αυτοχαρακτηριζομένων ως «αντεξουσιαστών».

Πέραν τούτων, πολλά άλλα γεγονότα δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, όπως:

  • Πώς άναψαν οι πυρκαγιές προ διετίας σε όλη την Ελλάδα, την ίδια μεταμεσονύκτια ώρα, ακόμη και σε απρόσιτα βουνά, με καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν τη μετάδοση του πυρός;
  • Ποιος έχει αναλάβει τα έξοδα των αναρχικών, που δεν εργάζονται και δαπανούν άφθονα χρήματα, όχι μόνο για τη διαβίωσή τους, αλλά και για τις μετακινήσεις τους, τις αφίσσες, τα έντυπά τους, την προμήθεια εκρηκτικών υλικών, τη διαφύλαξη και διακίνηση τούτων, τη μίσθωση κρησφυγέτων κ.λπ.;
  • Ποιος ενισχύει ανίερα σχέδια «αυτονομήσεως» της Κρήτης και της Θράκης, παρακίνησε δε τους Κρήτες αγρότες να καταλάβουν την πρωτεύουσα με τα τρακτέρ;
  • Και ποιος καθοδηγεί τους ποικίλους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που μάχονται κατά της Κυβερνήσεως της Ν.Δ. και προσωπικώς κατά του Πρωθυπουργού της;

Προχθές μάλιστα ακούσθηκε, από φανατικό «τηλεκατήγορο», και η πρωτοφανής άποψη, ότι τα τρακτέρ των Ηρακλειωτών, παρελαύνοντα στους δρόμους των Αθηνών, δεν θα παρεμπόδιζαν την ελευθέρα κυκλοφορία των πολιτών!

Είναι αναμφισβήτητο ότι ορισμένοι δεν θέλουν πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Κάποιους ενόχλησαν τα ανοίγματά του προς τη Μόσχα, η προαγωγή της Ελλάδος σε ενεργειακό κόμβο και οι έντιμοι χειρισμοί του στα εθνικά θέματα. Είναι βέβαιο, ότι επιδιώκεται η πραγματοποίηση σχιζοφρενικών σχεδίων στα Βαλκάνια. Ζητείται η αναγνώριση του Κοσσόβου από τηνΕλλάδα, εναντίον των εθνικών συμφερόντων της. Προωθείται η απονομή ψευδούς ταυτότητος και γλώσσης στους Σλάβους των Σκοπίων.

Επί ένα μήνα το CNN προβάλλει παγκοσμίως ένα διαφημιστικό βίντεο, μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες, δια του οποίου οι Σκοπιανοί προσπαθούν, να ασελγήσουν και πάλι επί της Ελληνικής Ιστορίας, υποστηριζόμενοι και από το τουρκικό λόμπυ των ΗΠΑ, που τους δώρισε 300.000 δολλάρια.

Εμφανίζονται οι ίδιοι ως αρχαίοι Μακεδόνες και τα Σκόπια ως η αρχαία και αιώνια Μακεδονία. Μέσα από ένα τρισδιάστατο παιδικό βιβλίο, ένας άνδρας «αφηγείται» την ιστορία «της Μακεδονίας» σε κάποιο κοριτσάκι. Στο μεταξύ ο Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, ιστορικός επιστήμονας και θερμός φιλέλληνας, συνελήφθη στις 28 Ιανουαρίου από την αστυνομία των Σκοπίων, κατηγορούμενος για τις ακτιβιστικές του δραστηριότητες και διότι διατηρούσε ένα δίκτυο ελληνοσλαβικής φιλίας. Τον έκλεισαν σε ίδρυμα ως τρελλό, με τη συνταγή του Στάλιν!

Αλλά ο Ελληνικός λαός, απολέσας προφανώς την εθνική ευαισθησία και φιλοτιμία του έχει περιέλθει σε παρακμιακή «αφασία». Μείζον θέμα που απασχολεί αυτόν και τα ΜΜΕ είναι το αν και πώς θα γίνουν νέες εκλογές. Έστω και αν η πλειότητα του λαού δηλώνει πως δεν τις επιθυμεί.

Μετά τον κ. Τατούλη, άλλος ευφυής πολιτικός προέβη σε αποσταθεροποιητική δήλωση, προ κρισίμου πρωθυπουργικής ομιλίας.

Τυχαίως άραγε;

11 comments:

  1. Ενδιαφέρων άρθρο, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς...

    Θα μου επιτρέψετε βέβαια να εκφράσω τη διαφωνία μου σε συγκεκριμένα ζητήματα. Διευκρινίζω δε πως δεν εκπροσωπώ κανένα παρά μόνο τον εαυτό μου...

    Κατ' αρχήν,
    δεν είμαι γνώστης του ποιός επιδιώκει την όποια αποσταθεροποίηση στη χώρα μας.
    Σκέφτομαι όμως πως όποιος κι αν είναι θα αποτύχει παταγωδώς.
    Κι αυτό γιατί για να πετύχει το σκοπό του θα πρέπει, πρώτ' απ' όλα, να υπάρχει σταθερότητα. Λυπάμαι μα δε μπορώ να δω κάτι τέτοιο στην Ελλάδα του σήμερα...

    Κρητικό το αίμα μου (στο 50%, το υπόλοιπο Γιαννιώτικο :)) και κατοικώ μόνιμα στη Μεγαλόνησο σχεδόν 3 δεκαετίες.
    Επιτρέψτε μου λοιπόν να γνωρίζω κάτι περισσότερο σχετικά με το θέμα των αγροτών, μιας και το ζω καθημερινά.

    Προσωπικά έχω μια μικρή ελαιοπαραγωγή για να καλύπτω τις ανάγκες της οικογένειάς μου και μόνο. Οι περισσότεροι όμως Κρητικοί διαθέτουν πολλά ελαιόδενδρα και εμπορεύονται το λάδι το οποίο παράγουν.
    Είναι όμως φύσει αδύνατο να καλύψουν έστω και τα λειτουργικά έξοδα που χρειάστηκε να κάνουν ως την ημέρα της συγκομιδής του καρπού, καθώς το λάδι αγοράζεται από τους συνεταιρισμούς στην εξευτελιστική τιμή των 1,70 ευρώ/λίτρο.

    Και να 'ταν μόνο αυτό...
    Οι περισσότεροι παραγωγοί φέτος δε μπορούν να πουλήσουν γιατί οι συνεταιρισμοί δεν αγοράζουν, επιδιώκοντας να ρίξουν κι άλλο την τιμή, με αποτέλεσμα όλοι εκείνοι, που θα συμβιβάζονταν εν τέλει με το 1,70/λίτρο, να μη μπορούν να έχουν ούτε καν αυτή την τιμή και να αναγκάζονται να ξεπουλήσουν τον κόπο τους.
    Το να αποθηκεύσουν το λάδι τους μέχρι να "πιάσουν" καλύτερη τιμή δεν είναι επίσης εφικτό όταν ο μέσος παραγωγός στην Κρήτη φέτος έχει 5-10 τόνους παραγωγή...

    Γιατί λοιπόν να μην πάνε στην Αθήνα οι αγρότες μας όταν οι κινητοποιήσεις τους εδώ δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα;
    Τόσοι και τόσοι εργαζόμενοι καθημερινά απεργούν, κινητοποιούνται, κλείνουν δρόμους, κάνουν πορείες. Η διαφορά των δικών μας έγκειται στα τρακτέρ;
    Η λογική μου λέει πως μαζί με τους αγρότες θα έπρεπε κι εσείς να κατεβείτε στους δρόμους γιατί εσείς είστε που πληρώνετε 8 ευρώ/λίτρο το λάδι σας την ίδια στιγμή που από εμάς φεύγει με 1,70.
    Κι αν υπάρχουν Κρητικοί που ονειρεύονται την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης είναι γιατί αισθάνονται "παραπεταμένοι" σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες. Και δεν είναι της φαντασίας τους αυτή η αίσθηση, πιστέψτε με...
    (να διευκρινήσω πως δεν είμαι σύμφωνη με την όποια δήθεν απόσχισή μας από την Ελλάδα)

    Όσο αφορά το θέμα των Σκοπίων τώρα,
    η όλη υπόθεση θα έπρεπε να είναι μείζον θέμα για τις κυβερνήσεις μας, μα σα να είναι αδιάφοροι κι αυτοί μου φαίνεται...

    Οι σκεπτόμενοι πολίτες όμως ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό...
    Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω τον παρακάτω σύνδεσμο.

    http://pentaedron-kafes.blogspot.com/2009/02/bloggers_18.html

    Οι αφορισμοί, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται, δε βοηθούν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας...

    Καλό θα είναι να έχουμε σφαιρική οπτική των γεγονότων για να μπορούμε να μιλάμε αντικειμενικά πολιτικά (κι όχι κομματικά).

    Την καλησπέρα μου και τα χαιρετίσματα στη λατρεμένη δεύτερη πατρίδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία mantinada (Μαρία Κ.)
    Για να είσαστε τελείως αντικειμενική, θα έπρεπε να μας πείτε και πόσες εικονικές (ψεύτικες) επιδοτήσεις πέρνανε όλοι οι Κρητικοί και κυρίως οι ...πράσινοι επι ΠΑΣΟΚ.
    Γνωρίζω από μαρτυρία Κρητικού (δεν την επιβεβαιώνω) ότι οι αγρότες Κρητικοί σχεδόν στο σύνολό τους ζούσαν μόνο από τις ψεύτικες επιδοτήσεις.
    Πάνω σ' αυτό θέλω να μου μιλήσεις γιατί αν δηλώνεις 200 στρέμματα και συ να καλλιεργείς 2, αντιλαμβάνεσαι και το λόγο γιατί ηΚρήτη πήρε και την ονομασία πράσινο νησί. Αυτά πρέπει κάποτενα τελειώνουν. Βέβαια συμβαίνουν και αλλού., αλλά επί τηςΚρήτης ο λόγος αυτή τη στιγμή.
    Χάρηκα για την συνομιλία.
    Βασίλης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΤΣΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ?
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ,ΟΛΟΣ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ.
    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ -ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ? ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΣΩΦΡΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ , ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιδοτήσεις με πλαστά στοιχεία λοιπόν...

    Σωστά!

    Και ποιος σας είπε πως όλα αυτά συνέβαιναν μόνο επί "Πρασίνων";

    Θέλετε να σας πω και για τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων; Πολύ ευχαρίστως...

    Υπάρχουν λοιπόν κάποια "μαγκάκια" που μετακινούσαν τα πρόβατά τους από στάνη σε στάνη και φρόντιζαν με τον τρόπο αυτό όλοι να έχουν, "αποδεδειγμένα", ζώα σε αριθμό κατά πολύ μεγαλύτερο από τον πραγματικό.

    Και υπάρχουν ακόμα και σήμερα αν και είναι πλέον τα πράγματα πιο αυστηρά σε σχέση με παλιότερα χρόνια (απαίτηση της ευρωπαϊκής ένωσης βλέπετε).

    Το φαινόμενο αυτό είναι σε μικρή έκταση τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία και φαντάζομαι δε συμβαίνει μόνο στην Κρήτη...

    "Πράσινο νησί" η Κρήτη,
    ναι, ήταν και ακόμα είναι...
    Κι αυτό γιατί, όχι μόνο εδώ, ο κόσμος εξακολουθεί να ψηφίζει φορώντας παρωπίδες...
    Κι έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς,
    το χρώμα μοναχά αλλάζει από καιρό σε καιρό...


    Και ποιος φταίει γι' αυτό αγαπητέ μου;

    Εγώ, εσύ, ο διπλανός σου, ο απέναντί μου.
    Γιατί, αν και γνωρίζουμε, αδιαφορούμε.
    Γιατί όταν το κράτος αποδεικνύεται ανίκανο εμείς λέμε "σιγά μωρ' αδερφέ, ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι είναι που τα κάνανε μαντάρα, δε θυμάσαι τους παλιούς;"

    Και ρωτώ κι εγώ η αφελής ρομαντικιά...
    Αφού θυμόμαστε τους προηγούμενους που τα έκαναν μαντάρα γιατί δεν προσπαθούμε να δείξουμε στους τωρινούς πόσο πολύ με τους "πριν" μοιάζουν μήπως κι αλλάξουν τακτική;

    Δεν είμαι "μπλε", "πράσινη", "κόκκινη"...
    Δεν ανήκω σε φατρίες κι ούτε θα το επιδιώξω ποτέ.

    Το θέμα είναι,
    υπάρχει κράτος;

    Αν όχι γιατί δεν κάνουμε κάτι ώστε να υπάρξει;

    Κι αν ναι, που στο καλό το έχουνε κρυμμένο και δε μπορώ να το δω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκφράζω ευθέως την ταύτισή μου με τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Προέδρου, έτσι όπως αυτές πρβάλλονται μέσα από το κείμενό του.
    Πεποίθησή μου είναι ότι ζούμε σε μια διαβρωμένη από πάσης πλευράς κοινωνία, χωρίς ωστόσο να θέλω να επιρρίψω και συγκεκριμένες ευθύνες κατ' ουδενός, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
    Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά δεν είναι ούτε του παρόντος χρόνου, αλλά και του χώρου ώστε να αναλυθούν.
    Με καλές, αγνές, αλλά κυρίως μη πολιτικά κατευθυνόμενες προθέσεις, κατά καιρούς το επιχειρήσαμε.
    Οσάκις όμως επιχειρήθηκε, γίναμε αποδέκτες κακόβουλων σχολίων προφανώς γιατί πάντα σ΄αυτές τις περιπτώσεις, η σκοπιμότητα υπερέχει της λογικής.
    Μιας λογικής ...αυτονόητης, που γίνεται παράλογη (!!!) όταν οι πολιτικές απόψεις των συνομιλητών, κατευθυνόμενες κυρίως από μικροκομματικά συμφέροντα - έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται ο καθείς - στηρίζουν τις θέσεις τους σε δήθεν υποκειμενικά αλλά ούδέποτε αντικειμενικά και "υγιή" ιδεολογικά βάθρα.
    Και υπόβαθρα ίσως!.
    Η αντικειμενικότητα μας επιβάλλει να δηλώσουμε ευθέως, ότι οι ευθύνες κατ' αναλογίαν και κατ' αντιστοιχίαν είναι πάντα διαχρονικές, και δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή εποχές.
    Το ολέθριο είναι ουδέποτε παραδεχθήκαμε τα λάθη μας, αλλά και ουδέποτε συμφωνήσαμε ως ...συνομιλητές.
    Επ' αυτού δυο εξηγήσεις υπάρχουν.
    Ή ο ένας συνομιλητής χαρακτηρίζεται για την λεκτική του ανεπάρκεια, ή ο άλλος από εγκεφαλική αδυναμία κατανόησης των λεχθέντων.
    Ο καθείς έχει την ερμηνεία μέσα του, αλλά η υποβόσκουσα σκοπιμότητα με την οποία αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, τον αναγκάζει να αντεπιτίθεται για το ...θεαθήναι.
    Και μακάριοι όσοι αντιλαμβάνονται αυτό το γλοιώδες παιχνίδι των λέξεων.
    --------
    Φίλη mantinada (Μαρία Κ.), Βασίλη Ν., ΜΜ, και 11:03 μμ, σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

    Με φιλία και εκτίμηση.
    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία mantinada (Μαρία Κ.)
    ----------------
    Μόλις είδα το σχόλιό σου (11:34 μμ)
    και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    Καλό βράδυ από τα Γιάννενα.

    Με φιλία και εκτίμηση.
    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαπιστώσεις μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Σημασία έχει να κάνουμε και προτάσεις, ρεαλιστικές και ωφέλιμες. Ο πρόεδρος μάς αφήνει στην ελεύθερη επιλογή μας να διερμηνεύσουμε τις κοινές διαπιστώσεις κατά βούληση. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, πρόεδρε. Όσο για τα τρακτέρ στην Αθήνα, θα έιχαν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν στην πόλη που είναι μια ζούγκλα, βρώμικη και άναρχη. Τα τρακτερ των παραγωγών θα τους πείραζαν; Καιρός να βάλετε το κεφάλι σας να δουλέψει για το καλό της ελληνικής πολιτείας, εσείς οι "μαυροέλληνες" που απομείνατε εκεί στα πάτρια εδάφη. Εμείς από εδώ έξω κάνουμε ότι μπορούμε να δικαιολογήσουμε τις απρέπειες και αστοχίες, της σημερινής και εκάστοτε κυβέρνησης, στα μάτια των συμπολιτών μας στη πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε.
    Φιλικά
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΣΕΙΣ Κ.ΓΕΡΜΑΝΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΝΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΣΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΑΘΛΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ. Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ? ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!
    ΑΛΕΚΟΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το λάθος μας τελικά είναι που, αντί να κοιτάμε κατάματα την πραγματικότητα και τα χάλια μας (και δεν εννοώ μόνο τα σημερινά), αντί να ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της Ελλάδας μα και της κοινωνίας γενικότερα, "ντυνόμαστε" τα χρώματά τους με φανατισμό και κλείνουμε αυτιά και μάτια σε οτιδήποτε θα μας αποδείκνυε το πόσο λάθος είμαστε...

    Παντού και πάντα (είτε μέσα στην Ελλάδα, είτε έξω από αυτή) θα υπάρχουν άτομα που δυσφημούν τη χώρα μας. Αυτό δε μας δίνει το δικαίωμα να "τσουβαλιάζουμε" τους πάντες στο όνομα μερικών άλογων πλασμάτων...

    Επί της ουσίας πάντως κανείς δε θα μπορούσε να περάσει στον οποιοδήποτε αλλοδαπό μια άσχημη γνώμη για την Ελλάδα αν τα όσα λέει δεν ήταν σχεδόν αυταπόδεικτα μέσα από τις εικόνες που καθημερινά παρακολουθεί μέσω των Μ.Μ.Ε., του διαδικτύου αλλά και της όποιας προσωπικής του επαφής με τον ελλαδικό χώρο...

    Μπορούμε να δούμε άραγε τα λάθη μας;
    Μπορούμε να διορθώσουμε το οτιδήποτε;

    Ας αναρωτηθούμε αυτό για αρχή κι ίσως το μέλλον να είναι κάπως διαφορετικό και προς το καλύτερο εύχομαι...

    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή