Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η αριστερά των καθηγητάδων δικάζεται και πάλι

Νέο σοβαρό πρόβλημα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα, δημιουργούν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τη δίωξη κατά του προβεβλημένου βουλευτή του κόμματος Γιώργου Σταθάκη, (φωτο) καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος, σύμφωνα το ρεπορτάζ, φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Στο μυαλό μας, όταν τα διαβάσαμε αυτά, ήρθε η πολύ σοβαρή υπόθεση του... Παντείου, όπου ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στα κεφάλια των κατηγορούμενων πανεπιστημιακών, που τότε είχαν την κάλυψη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του «προοδευτικού» Τύπου. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της αριστεράς στην Ελλάδα είναι πως δεν έχει κυβερνήσει. Και μάλιστα, είναι κάτι το οποίο επαναλαμβάνουν μονότονα τα στελέχη της στα τηλεοπτικά πάνελ. Τι εστί όμως «εξουσία»; Αυτό θα ήταν χρήσιμο εδώ να το προσδιορίσουμε. Και το λέμε αυτό διότι κυρίως η αριστερά ήταν εκείνη που κλήθηκε να στελεχώσει τον δημόσιο τομέα και η οποία κυριάρχησε (στοχευμένα) στα πανεπιστήμια (και αυτό δεν αναστράφηκε ούτε μετά το 1985, οπότε και κυριάρχησε, μέχρι σήμερα στις αρχαιρεσίες των φοιτητικών συλλόγων η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ).

Τα όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για τα τεκταινόμενα (ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη, επιμίσθια) στο ΑΠΘ στη διάρκεια της πρυτανείας Μυλόπουλου και εν μέρει επιβεβαιώθηκαν από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που δικαίωσε τις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη» και «Μακεδονία» με τις δύο αποφάσεις τις οποίες εξέδωσε (11104/2013 & 13647/2013), απορρίπτοντας ως αβάσιμες (σε πρώτο βαθμό) τις αγωγές που είχαν καταθέσει ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

Τον κ. Μυλόπουλο, είχε σπεύσει να καλύψει με δηλώσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος κάνει ένα γκάλοπ στα πανεπιστήμια, θα διαπιστώσει ότι αυτά ελέγχονται σε επίπεδο προσωπικού από την αριστερά. Οι ακραίοι παράγοντες της τελευταίας, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο, δεν δίστασαν μάλιστα να τα χρησιμοποιήσουν για ορμητήρια εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως επιθέσεις κατά της ΕΛ.ΑΣ., για κρησφύγετα εγκληματιών, ως βάση για τα «logistics» ομάδων αριστεριστών & αναρχικών, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές τους (από όπου εκπέμπει και η αριστεριστική & αναρχική ιστοσελίδα athens.indymedia.org) και έχοντας φυσικά και την πολιτική κάλυψη των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων. Τα όσα κατήγγειλε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Κεσίσογλου, τον Μάρτιο του 2013, για βιαιοπραγία και προπηλακισμούς εναντίον του από φοιτητές της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητης Αριστερής Παρέμβασης, είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν ποιος «διοικεί» και πως τα ΑΕΙ της χώρας μας. Φυσικά, τώρα τελευταία αυτά κόπηκαν, ενώ οι συνεχείς εκκενώσεις καταλήψεων χώρων που ανήκαν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, έδωσαν μια ανάσα στις πρυτανικές αρχές.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο κ. Σταθάκης, όπως και άλλοι 16 πολίτες, παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Εκεί, θα δικαστούν κατηγορούμενοι για ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ο κ. Σταθάκης διδάσκει Πολιτική Οικονομία, αλλά διετέλεσε και αντιπρύτανης μέχρι και τον Μάιο του 2012, οπότε και εκλέχθηκε βουλευτής Χανίων. Μιλάμε για την πόλη όπου εδρεύει μια από τις πλέον επικίνδυνες για τη δημόσια τάξη στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη καταλήψεις αριστεριστών & αναρχικών, σε χώρους που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, η Rosa Nera, όπου τα καλοκαίρια φιλοξενούνται αναρχικοί από όλο τον κόσμο, αλλά και την πόλη απ’ όπου ξεκίνησαν για την Αθήνα ανενόχλητοι οι εκατοντάδες αναρχικοί που κατέλαβαν τη Νομική Σχολή και αργότερα «κατέλυσαν» στην Υπατία.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε για την υπόθεση, αυτή «συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το... 1996 έως το 2004. Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά 19 συνολικά ατόμων αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους. Εκτός του κ. Σταθάκη κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαιωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης. Προφανώς, κάποια εκατομμύρια δόθηκαν για να γίνουν ερευνητικά προγράμματα και κατέληξαν στις τσέπες επιτήδειων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, υπάρχει η εμπλοκή ενός βουλευτή κόμματος που θέλει να το παίζει και τίμιο και ηθικό. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η υπόθεση, κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο, τότε το πράγμα σοβαρεύει πολύ» (xrimablog.gr).

ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Φυσικά, τα όσα καταμαρτυρούνται, μένει να αποδειχθούν και τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Αλλά, με το να βγαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να λένε συνεχώς ότι «η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ» και άλλα παρόμοια, δεν κερδίζουν τίποτε. Διότι απλά, δεν πείθουν πλέον κανέναν, εκτός από το μισαλλόδοξο ακροατήριο των καταγωγίων των Εξαρχείων. Η αριστερά, στελέχωσε τη γραφειοκρατία της χώρας από το 1974 και μετά και μετείχε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, στη λήψη των αποφάσεων, επηρεάζοντάς τις σχεδόν πάντα σε κακή κατεύθυνση, κυρίως μέσω των συνδικαλιστών της, που δεν σταμάτησαν στιγμή να εκβιάζουν τους πάντες και να στρέφονται κατά των πολιτών με τις απεργίες τους. Εξ ου και τα αποτελέσματα...

Νίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου