Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτική Αξιοπρέπεια...(Μέρος 2ον)

Εμείς οι ...καλοί

Από τον Ιάσωνα


Η αναξιοπρεπεια η ατιμια το θρασος και η περιφρονησι των νομων δεν είναι ιδιο μονο των Ελληνων πολιτικων. Περισσοτερο είναι των Ελληνων πολιτων που επιχαιρουν συγχαιρουν ψηφιζουν και αποθεωνουν αναξιους πολιτικους.Επειδη δε η μνημη των νεοελληνων δεν είναι μονο επιλεκτικη αλλα και θνησιγενης θα μου επιτρεψετε αγαπητοι αναγνωστες να σας θυμισω ορισμενα γεγονοτα.Δηλαδη, ”Fait accompli” ητοι, «Τετελεσμενα γεγονοτα», συμβαντα που συνεβησαν δεδομενη στιγμη και δεν μπορουν να μη εχουν υπαρξει καθ΄ότι «ο γεγονε γεγονε και τα γενομενα ουκ απογιγνονται». 

«Από νωρίς το πρωί έξω από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, όπου διεξαγόταν η δίκη, είχε συγκεντρωθεί πλήθος οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Μόλις τους ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου, εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους κραυγάζοντες «Αίσχος, Αίσχος!», ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» κι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.» ( Εικονα γνωστη καθιερωμενη μεχρι σημερα). 

Ο λογος: Μετά από ακροαματική διαδικασία δυόμισι μηνών και 54 συνεδριάσεων, το Ειδικό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στις 11 Αυγούστου 1990. Στους έξι καταδικασθεντας το δικαστηρι επέβαλε ποινές φυλακισεως από 4 ετη εως 10μηνες .. Όμως, παρά την καταδίκη του, ο Ν Αθανασόπουλος (αναπληρωτης Υπουργος Οικονομικων της Κυβερνησεως ΠΑΣΟΚ) αν και εξέτιε την ποινή φυλάκισής του( 3 ετων και 8 μηνων), εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο 2ο Συνέδριο του κινήματος και στις εκλογές του 1993, με τις οποίες επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, εξελέγη πανηγυρικά βουλευτής της Β' Αθηνών με 116.474 σταυρούς. Στις 17 Ιανουαρίου του 1994, η Βουλή με πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ του απένειμε χάρη, ρίχνοντας την αυλαία στο σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιου.

Μαλιστα οι παλιοτεροι θυμουνται την θρασεια απαντησι – «επιχειρημα» της ατιμιας που διεπραχθη από τον εν λογω Υπουργο του ΠΑΣΟΚ, στον Βελγο αξιωματουχο της ΕΟΚ που διεξηγαγε την ερευνα για την τερατωδη κρατικη απατη (Μαιος 1986) του εισαγομενου γιουγκοσλαβικου «Καλαμποκιου» που εν συνεχεια εβαπτιζετο «ελληνικο» με πλαστα εγγραφα που προμηθευαν η κρατικη εταιρεια Δικαιούχος του φορτίου ITCO. Οι εμπλεκόμενοι στη συναλλαγή(ελληνικεςκρατικες εταιρειες τελωνειο), με την ενέργεια αυτή- βαφτίζοντας το καλαμπόκι ελληνικό - απέφευγαν την πληρωμή της αντισταθμιστικής εισφοράς, ύψους 182 εκατομμυρίων δραχμών και επιπροσθέτως επωφελούντο από την υψηλή τιμή της πώλησης και την καταβολή κοινοτικών επιδοτήσεων. Άμεσα ζημιωμένη, όπως είναι προφανές, θα ήταν η τότε ΕΟΚ.

Ιδου πώς «αποστομωσε» ο κος Αθανασοπουλος τον Βελγο αξιωματουχο που δεν μπορουσε να εννοηση το θρασος μας... «Όταν εμείς οι Έλληνες χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς οι βάρβαροι τρώγατε βελανίδια»!!! Αυτό δηλαδη ητο αρκετο ώστε εφ ορου βιου οι Ελληνες να κλεβουν και α συντηρουνται με απατες…

Αξιζει να αναφερθουμε περισσοτερο σ αυτή την χαρακτηριστικη υποθεσι νοοτροπιας κυβερνωντων και κυβερνωμενων, ωστε να αντιληφθουμε το ευρος συμμετοχης και το θρασος των απατεωνων.

  • Τον Νοέμβριο του 1986, η ελληνική Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται της υπόθεσης, ύστερα από μήνυση αλλοδαπής εταιρείας. Η Κομισιόν από την πλευρά της πιέζει τη χώρα μας να της δώσει εξηγήσεις για το διαφαινόμενο σκάνδαλο. Η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, αρνείται και τότε η Κομισιόν προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας. Η χώρα μας δεν παρέστη στη διαδικασία και στις 9 Μαΐου 1989 δικάσθηκε ερήμην και καταδικάστηκε. Η ζημιά για το ελληνικό κράτος ανήλθε σε 600.000.000 δραχμές.
  • Στις 23 Αυγούστου 1989 η ολομέλεια της Βουλής συζήτησε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής και αποφάσισε με ψήφους 170 έναντι 118 (ΠΑΣΟΚ) την παραπομπή του Νίκου Αθανασόπουλου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου (Υπουργοδικείο), με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, πλαστογραφίας και συνέργειας σε πλαστογραφία.
  • Στις 11 Ιανουαρίου 1990 προφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της ITCO Σούλης Αποστολόπουλος και ακολούθησε στις 19 Φεβρουαρίου 1990 ο Νίκος Αθανασόπουλος.Η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου υπό την προεδρία του Προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Γρίβα άρχισε το πρωί της 28ης Μαΐου 1990.
  • Στην απολογία του ενώπιον της Βουλής, ο Νίκος Αθανασόπουλος ομολόγησε ότι αποφάσισε τη συγκάλυψη του σκανδάλου, μαζί με άλλους συναδέλφους του, τους οποίους δεν κατονόμασε, για λόγους εθνικού συμφέροντος. Ενω σε παρέμβασή του, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι η όλη υπόθεση του καλαμποκιού «βγήκε στον αέρα» από τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιρειών, που έχουν συμφέροντα στη διακίνησή του (δείτε εδώ). 
Βεβαιως στην Ελλαδα της μεταπολιετυσεως οι ελληνες απεδειξαν οτι επικροτουν σταθερα και γνησιως την απατη, την παρανομια κατ εξοχην όταν διαπραττεται από ομοιδεατες «ηθικους- επαναστατες » της ατασαλακωτης αριστερας. Μαλιστα την ιδια στιγμη που σε μια «κρισι» συνειδησεως (αφου συμετεχουν συνεχως και αδιαλειπτως ως διοριζομενοι και εφ ορου βιου τρεφομενοι συν γυναιξι και τεκνοις απο τον κρατικο κορβανα ή ως κρατικοδιαιτοι) «απορριπτουν» το παλαιο (που είναι ολοι τους) συνυφασμενο με την διαπλοκη και την διαφθορα. Ενω κολυμβουν υπερηφανοι σε βοθρολυμματα και κανουν και γαργαρες….

Για να ελθουμε στις μερες μας αρκει να ξεφυλλισωμε τον ημερησιο τυπο ο οποιος βριθει καθημερινως με αναλογες «δραστηριοτητες» πολιτικων που ισοδυναμουν με καταχρησι εξουσιας και εκτελεσι πραξεων μη συμβατων με τον Νομο το δικαιο και την ηθικη.Οι πρωταγωνιστες είναι σημαινοντα προσωπα και συμφωνα με τις δημοσιευεσεις ενεχονται οι επονομαζομενοι εις τα εξης:  

  1. «Αίτηση προκειμένου να διδάξει στην Πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του vetonews.gr η αίτηση της έχει κριθεί θετικά απο την αρμόδια επιτροπή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και το επόμενο διάστημα θα διδάξει το μάθημα δίκτυα υπολογιστών ενω ετοιμάζονται οι συμβάσεις που θα υπογραφούν. Καθηγητές με τους οποίους μίλησε το Vetonews αναφέρουν οτι η κ. Μπαζιάνα εχει ολα τα τυπικά προσόντα και ηταν καλύτερη απο αλλους ενδιαφερόμενους για να διδάξει στο πανεπιστήμιο με την σύμβαση (407)» (σχετικό θέμα). 
  2. «Πολλαπλά εκτεθειμένος ηθικά και πολιτικά παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρά τη στήριξη που του παρέχει η κυβέρνηση. Ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει να θεωρεί ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του υπουργού που νομοθετεί και του δικηγόρου που αναλαμβάνει υποθέσεις για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Χωρίς καμία αναστολή ανέλαβε το συγκεκριμένο υπουργείο - και όχι κάποιο άλλο για το οποίο δεν θα υπήρχε ασυμβίβαστο - με το οποίο βρίσκεται σε αντιδικία για σωρεία υποθέσεων. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργού πως έχει αναστείλει πλήρως τη δικηγορική του ιδιότητα από την ημέρα που ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» αποδεικνύουν ότι ο κ. Κατρούγκαλος εξακολουθεί να εξυπηρετεί και τις δύο εταιρείες των οποίων υπήρξε στέλεχος. Από τις εταιρείες αυτές ο αναπληρωτής υπουργός προσέλαβε στο υπουργικό του γραφείο τέσσερις από τις πρώην συνεργάτιδές του, φροντίζοντας μάλιστα να συμπεριλάβει στις σχετικές αποφάσεις ότι θα μπορούν να ασκούν παράλληλα και τη δικηγορία... (σχετικό θέμα).
  3. Μιλά γενικά για «αποχώρηση στις 26 Ιανουαρίου» όταν παραμένει βασικός μέτοχος με πάνω από 50% των μετοχών - Ξεκάθαρος ο νόμος, επιτάσσει την «έξωσή» του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Τι προβλέπουν το Σύνταγμα και ο νόμος 1558/1985. Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε υπόλογος για ένα θέμα διαπλοκής ενώ έχει υψώσει τους τόνους για ζητήματα ηθικής τάξης, αλλά και μη πειστικές απαντήσεις προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του protothema.gr για το έργο 3,9 εκατ. ευρώ που η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στην οποία ο κ. Φλαμπουράρης είναι κύριος μέτοχος, υπέγραψε στις 20 Μαίου με την περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για θέμα ηθικής αλλά και νομικής βάσης, το οποίο εγείρει άμεσο ζήτημα εκλογιμότητας του πρωτοκλασάτου στελέχους της Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι ο νόμος περί ασυμβιβάστου υπουργών και βουλευτών ξεκάθαρα ορίζει πως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να έχει μετοχική δραστηριότητα σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν κρατικά έργα και ταυτόχρονα να εκλεγεί και βουλευτής στην Α Αθήνας στις 20 Σεπτέμβρη. Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης λοιπόν και στις 20 Μαίου – ημερομηνία οπότε και η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και σήμερα, δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσει ή πουλήσει κάπου αυτές τις μετοχές. Ούτε στο ΓΕΜΗ φαίνεται κάποια πράξη, ούτε οι μετοχές έχουν κατατεθεί κάπου αλλού ενώ το πρακτικό της τελευταίας γενικής συνέλευσης της κατασκευαστικής με ημερομηνία 30/6/2014 δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, ούτε στην αρμόδια περιφέρεια Αττικής, ούτε σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε ΦΕΚ. (σχετικό θέμα).
Διερωτωμαι, αναλογιζομενος μαζι σας, παντοτε τις επιλογες του «σοφου» ελληνιου λαου και την αναδειξι στον πρωθυπουργικο θωκο ενός κατα - τους «επιστημονες και ιστορικους» των ΜΜΕ.- πολιτικου- φαινομενου!!!. Μηπως, λεω μηπως...

Το φαινομενο στην Ελλαδα δεν είναι ο κάθε Τσιπρα-Ανδρεας, αλλα η ηλιθιοτης εκεινων που τους ψηφιζουν???

συνεχίζεται...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου