Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσους και ποιους έχει "τελειώσει" ο Αλέξης Τσίπρας – Όσοι τόλμησαν να σταθούν στο δρόμο του


«Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Ή θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε» ήταν το κεντρικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές και είναι αλήθεια πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά κατάφερε να... τελειώσει με όσους στέκονταν απέναντι του.

Μοιάζει σαν να υπάρχει μια λίστα με τους πολιτικούς του αντιπάλους, από την οποία και διαγράφονται συνεχώς τα ονόματα. Ο Τσίπρας τους τρώει σαν... στραγάλια και συνεχίζει ακάθεκτος για τον επόμενο που θα τολμήσει να βρεθεί μπροστά του. Ας δούμε πόσους έχει «καθαρίσει» μέχρι στιγμής ο άνθρωπος που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό...

Αντώνης Σαμαράς


Η αλήθεια είναι πως ο Σαμαράς αντιστάθηκε όσο μπορούσε. Έχασε τις εκλογές του Ιανουαρίου κι ακόμα προσπάθησε να κρατηθεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η ...επιμονή του Σαμαρά έφτασε μέχρι το δημοψήφισμα όπου πλέον παραιτήθηκε και ουσιαστικά αποσύρθηκε από την πολιτική.

Βαγγέλης Βενιζέλος


Του πήρε το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα χέρια. Με τον Αλέξη Τσίπρα αντίπαλο, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έφτασε το κόμμα του στα χαμηλότερα ποσοστά όλων των εποχών και φυσικά αναγκάστηκε να παραχωρήσει την ηγεσία στον επόμενο.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης


Φάνηκε πως θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο από «προσωρινός πρόεδρος», αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα σαν αντίπαλο το «όνειρο» κράτησε λίγο. Οι εκλογές βρήκαν τη Νέα Δημοκρατία 7,5 μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μεϊμαράκη να επιστρέφει στο... προσωρινός. Και είναι ένας από αυτούς που συμπαθεί ο Αλέξης...

Παναγιώτης Λαφαζάνης


Προσπάθησε να βάλει... τρικλοποδιά στον Αλέξη Τσίπρα και έφαγε ο ίδιος τα μούτρα του. Όχι μόνο δεν έπεισε, όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει το ποσοστό του πρώην συνεργάτη του, αλλά ουσιαστικά εκδιώχθηκε από την πολιτική σκηνή.

Γιάνης Βαρουφάκης


Ο Αλέξης Τσίπρας τον ανέδειξε, ο Αλέξης Τσίπρας και τον τέλειωσε. Τον πήρε δίπλα του και τον Ιανουάριο ο Βαρουφάκης έκανε «πάρτι» στην Β' Αθηνών συγκεντρώνοντας περισσότερους ψήφους από κάθε άλλο υποψήφιο σε οποιαδήποτε έδρα. Λίγους μήνες αργότερα και αφού ο Τσίπρας τον κατέταξε στα «λάθη του», ο Γιάνης ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν την ΛΑΕ και εκείνοι του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη.

Αλέκα Παπαρήγα


Η αριστερά έφτασε να χτυπάει την πόρτα της εξουσίας με το ΚΚΕ να συρρικνώνεται επιδεικτικά. Ο αριστερός αντίπαλος ήταν φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα στο τιμόνι και η Αλέκα αποδεχόμενη την ήττα της παραιτήθηκε από την Γενική Γραμματεία του κομουνιστικού κόμματος.

Φώτης Κουβέλης


Θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική αριστερή λύση, εάν απέναντι του δεν υπήρχε το «φαινόμενο». Τουλάχιστον αυτός όμως έπιασε το «νόημα» και σε αυτές τις εκλογές εξέφρασε την στήριξη του προς τον Τσίπρα. Ίσως τελικά και να έχει μέλλον...

Σταύρος Θεοδωράκης


«Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα για τον πατέρα μου»; Αναρωτήθηκε εμφανώς ενοχλημένος ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχασε επτά έδρες στην Βουλή. Εάν δεν ήταν ο ίδιος ουσιαστικά Το ποτάμι, θα βρίσκονταν ήδη σπίτι του.

Βασίλης Κοντογιαννόπουλος


Και για να μην ξεχνάμε, το «κακό» ξεκίνησε από πολύ, πολύ νωρίς. Ως μαθητής κι ένας από τους ηγέτες στις καταλήψεις του 1990 «καθάρισε» και τον τότε υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων Βασίλη Κοντογιαννόπουλο που είχε υποβάλει την παραίτηση του μετά τον θάνατο του καθηγητή Τεμπονέρα. Το μήνυμα ο Αλέξης το έστειλε νωρίς.

Bonus: Ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας δε πρόλαβε καν να... χαρεί την υποψηφιότητα του. Δεν τον ήθελε ο Αλέξης, δεν πέρασε ποτέ την πόρτα του προεδρικού μεγάρου


Ο τελικός στόχος δεν είναι άλλος παρά οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στέκονται απέναντι του κι εμείς θα πούμε απλά πως αν στις εκλογές της Γερμανίας βρείτε σε καλή απόδοση την ήττα της Μέρκελ, ποντάρετε...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου