Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η απάτη εναντίον της δραχμής...

 
Μερος Πρωτο

Το Ευρώ είναι ένα σκληρο και ελαττωματικό νόμισμα 

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα μικρό ιστορικό. Επιστροφή στη δεκαετία του 1980, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συνέλαβαν την ιδέα για ένα ενιαίο Ευρωπαικο Νομισμα. Επιφάνειακα στις διαφορες ομιλίες και την ρητορική τους είπαν ότι θα έχουν ένα ενιαίο Ευρωπαικο νόμισμα που θα ενώσει την ευρωπαϊκή οικονομία για να καταστεί πιο αποτελεσματική και παραγωγική. Αλλά στην πραγματικοτητα τα κινητρα τους ήταν πολιτικα διοτι ηθελαν να δημιουργήσουν ένα νόμισμα που θα συναγωνιζονταν το δολάριο των ΗΠΑ. 

Η ιδέα σίγουρα ηταν μεγάλη, αλλά έλειπε ένα βασικό θεμέλιο. Στην πραγματικότητα δεν είχε σχεδιαστεί με τις αρχές της καλής οικονομίας, αλλά μάλλον, μόνο για πολιτικές σκοπιμότητες.

Στο πλαίσιο ενός ενιαίου νομίσματος, ολες οι χώρες που θα υιοθετουσαν το Eυρώ θα πρέπει να εγκαταλειψουν την δική τους Εθνικη Νομισματική κυριαρχία. Με άλλα λόγια, χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσουν την έκδοση γαλλικών φράγκων και του Γερμανικου Μαρκου και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν πλέον να διεξάγουν ανεξάρτητη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Ετσι από το να είναι εκδότες των νομισματων τους, μια κατάσταση που έχει τεράστια οφέλη για την οικονομια της χωρας διοτι εχουν πολλα οπλα στα χερια τους να το προστατεψουν, εγιναν απλοι χρηστες του νεου νομισματος. 

Οι πολιτικοί ηγέτες προωθησαν το σχέδιό τους και έκαναν τους πάντες να πιστεύουν ότι ήταν μια μεγάλη ιδέα. Τελικά αφτασε η μέρα το 1999, όταν το ευρώ έγινε το επίσημο νόμισμα 11 Ευρωπαϊκών εθνών. Μετα ακολουθησαν και αλλα κρατη αλλα μερικα μεινανε εκτος Ευρω, οπως για παραδειγμα η Μ. Βρεττανια. 

Οι καλές στιγμές ηλθαν μαζί και το ευρώ αγκαλιάστηκε από τους επενδυτές και πολλες από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου. Η αξία του Ευρώ αυξήθηκε από 80 σεντς το 2001 σε περίπου 1,55 δολάρια το 2008. Η αξια του ειχε σχεδόν διπλασιαστει σε διαστημα μόλις επτά χρόνων. Γινονταν δε πολλες οικασιες οτι το Ευρώ τελικά θα υποσκελίσει το Αμερικανικό δολάριο σαν το κύριο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου. Όλοι νομιζαν οτι το το Ευρώ άρχισε να μοιάζει με μια απίστευτη επιτυχία. Ομως οπως αποδειχτηκε, το Ευρω επεσε πανω σε εναν τοίχο από τούβλα! 

Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε, στη μέση του χάους και του πανικού που ακολούθησε, οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο, προσφυγανε στην ασφάλεια που εδινε το Αμερικανικο δολλαριο. Λιγοι κατανοησαν στην αρχή τι συμβαινει και πολλοι πιστευαν ότι η ΗΠΑ δε θα μπορεσουν να αντιμετωπισουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Αλλά κατέστη συντομα σαφές ότι η Ευρώπη είχε πολύ χειρότερα προβλήματα απο τις ΗΠΑ και δυστυχως δεν διέθετε τα μέσα για την αντιμετώπισή τους. 

Η αληθεια για την δημιουργια του Ευρω

Η προπαγανδα μας ελεγε, οτι το Ευρω εγινε (εφευρεθηκε) για να ενωσει οικονομικα, συναισθηματικα και πολιτικα, ολες τις χωρες της Ευρωπης και για να δωσει σ'αυτην την ενωμενη Ευρωπη την οικονομικη δυναμη να μπορει να συναγωνιζεται την παντοδυναμη οικονομια των ΗΠΑ, πραγμα το οποιο ειναι παραμυθι, και μπουρδες.

Ποιες ηταν οι πραγματικες αιτιες, οι παραμετροι και ο σκοπος που ελαβε υπ’οψιν του ο καθηγητης ‘’Robert Mandell’’ (που θεωρειτε ο πατερα του) του Πανεπιστημιου Κολουμπια εφευρε και σχεδιασε το νεο αυτο Νομισμα; 

Ο ιδιος καθηγητης ειχε σχεδιασει την οικονομικη πολιτικη (Supply side Economis) λαμπερο αστερι και οδηγο των κυβερνησεων Ρηγκαν και Θατσερ που αργοτερα και πολυ στοχευμενα, ο πατερας George Bush, απεκαλεσε “Voodoo Economics”! Ο Ρηγκαν, η Θατσερ, το Voodoo και το Ευρω ειναι οι δυο πλευρες του ιδιου Νομισματος.

Οπως η Σιδηρα Κυρια και ο ξεμωραμενος προεδρος, το ΕΥΡΩ ειναι ακαμπτο και αλυγιστο. Με απλα λογια, οταν ενα κρατος γινει μελος του ΕΥΡΩ, το κρατος αυτο δεν μπορει πλεον να καταπολεμηση μια οικονομικη υφεση χρησιμοποιωντας δημοσιονομικη και Νομισματικη πολιτικη. Το μονο που μπορει να κανει ειναι, μειωση μισθων, φορολογικους περιορισμους, μειωση δημοσιων θεσεων εργασιας και μειωση απολαυων και επιδοματων, καθως επεισης αποκρατικοποιησεις και ξεπουλημα της κρατικης περιουσιας.

Ετσι λοιπον ο μονος τροπος που εχει μια κυβερνηση για να δημιουργησει θεσεις εργασιας, (φυσικο ειναι με μειωμενο κοστος μισθων), ειναι να κανει απολυσεις, να κοψει επιδοματα, μισθους, συνταξεις και αλλες απολαυες του λαου και το σπουδαιοτερο να καταργησει ολους τους ορους και εργατικους νομους που δημιουργουν εμποδια στην λειτουργια των επιχειρησεων. Ακριβως αυτα βλεπουνε να συμβαινουν καθημερινα στην χωρα μας που οδηγουν στην πληρη διαλυση και καταστροφη της Ελληνικης κοινωνιας και λαου! Τα μνημονια ειναι οι οροι του ΕΥΡΩ και οτι αλλο σας λενε οι πολιτικοι και τα παπαγαλακια της TV, ειναι παραμυθια για καλυπτουν τις καρεκλες τους και να μασανε.

Με απλες λεξεις αυτο που γινεται ειναι μια επιστροφη στον Μεσαιωνα οπου υπηρχαν μονο σκλαβοι και κολληγοι, χωρις δικαιωματα στην προσφορα της εργασιας τους.

Το Δολλαριο των ΗΠΑ χρειαζονταν την υπαρξη ενος ακριβου αντισταθμικου νομισματος για να μην κινδυνευει και να κινειτε σε χαμηλα επιπεδα, προς το συμφερον των ΗΠΑ μετα την καταργηση του Bretton Woods system, και ετσι εφευρεθηκε το ΕΥΡΩ.

Το Ευρω εχει εφευρεθει στην Αμερικη, πολυ πιθανον, με χρηματοδοτηση απο την Αμερικανικη ληστοσυμμορια των Τραπεζων που το επεβαλε στην ΕΕ, σε συνεργασια με την Γερμανια και την Γαλλια. Οι τοκογλυφοι, εχοντας αποκτησει πληρη ελευθερια στο Καζινο της Νεας Υορκης, ‘’Wall Street’’, τους ανοιξε η ορεξη και ηταν καιρος να αναπτυχθουν και στις υπολοιπες χωρες του πλανητη και φυσικα στο γκρουπ της ΕΕ ηταν και ειναι ενα απο τα ποιο ανεπτυγμενα και μεγαλυτερα μπλοκ. 

Σκοπος τους ηταν η πληρη καταλυσης οιαδηποτε νομων και μετρων που παρεμβαινουν, εμποδιζουν και ρυθμιζουν την ελευθερη και ανεξελεγκτη κυκλοφορια των μεγαλων κερδοσκοπικων κεφαλαιων της ''λεγομενης'' επενδυτικης αγορας στο μπλοκ που ονομαζεται ΕΕ και φυσικα το πετυχανε μεσω του ΕΥΡΩ. 

Το ΕΥΡΩ υποστηριζαν οι θιασωτες του, ειναι ο ζουρλομανδυας που θα καταργησει με μια μονοκονδυλια ολους τους περιοριστικους νομους στα χρηματιστηρια, τραπεζες, εργασιακες σχεσεις και την γενικη οικονομια των κρατων της ΕΕ. Με απλα λογια θελαν να κανουν, και το πετυχανε, ενα ξεφραγο αμπελι, να μπαινουν παντου ελευθερα και να αλωνιζουν κατα το δοκουν! Σκοπος τους η πληρη καταλυσης και καταληστευσης των κρατων. Τα αποτελεσματα μιλανε μονα τους με τις περιφημες “Αξιοποιησεις της Δημοσιας Περιουσιας” δηλαδη το ξεπουλημα σε ξεφτελιστικες τιμες.

Στο πειραματοζωο ΕΛΛΑΣ, μονο οι μεγαλες πολυεθνικες εταιριες κερδιζουν ενω οι μικρομεσαιες και μικρες, υποφερουν και κλεινουν. Οι εργασιακοι νομοι καταργηθηκαν, διαλυσανε την Υγεια, παιδεια, τραπεζες, την μεσαια και ελαφρα βιομηχανια, την αγροτικη παραγωγη και τωρα θα παρουν τα φιλετα και τα σπιτια του κοσμακη, αντι πινακιου φακης.

Η Γερμανια, ειδικωτερα η Deutsche Bank που ελεγχει τη ΕΚΤ ειναι υποχειριο των οικονομικων δολοφονων, της Goldman Sachs, JP Morgan, City group και μερικων αλλων με τους Rothchilds πισω απο ολες τις μεγαλυτερες Τραπεζες. Αυτα που βλεπετε σημερα τα σχεδιασαν και εφαρμοσαν, πρωτα στη Ρωσσια την δεκαετια του 80. Ψαχτε στο YouTube και δειτε το φιλμ του Παπαστεφανου, Catastroika.

Ενα απο τα μη ελαστικα μετρα του ΕΥΡΩ ειναι οτι δεν επιτρεπεται στην ΕΚΤ να τυπωνει περισσοτερα χαρτονομισματα για να ευκολυνει την ρευστοτητα στα μελη κρατη, σε περιπτωση δυστοκιας της αγορας. Αλλα οι φιλοι μας οι Αμερικανοι Banksters (ΛηστοΤραπεζιτες) βρηκαν λυση και γι’αυτο το προβλημα. Οι ΗΠΑ, εχουν το δικαιωμα και για να βοηθησουν την ΕΚΤ τυπωνουν δολλαρια (Fiat Money χωρις αντικρυσμα), τα δινουν στην ΕΚΤ και αυτη τα ανταλασει με ΕΥΡΩ που κυκλοφορουν στη ελευθερη αγορα. Εχουν λοιπον δωσει γι’αυτο τον σκοπο μεχρι σημερα, 1.6 τρις Δολλαρια. Ετσι πετυχαν με ενα σπαρο δυο τρυγονια. Η ΕΚΤ τραπεζα εχει χαρτονομισματα να δωσει στα μελη κρατη και το δολλαριο, χωρις πληθωριστικες πιεσεις στην οικονομια των ΗΠΑ, κερδιζει σε αξια, παραμενει σχεδον σταθερο αφου τα πληθωριστικα δολλαρια αποροφουνται απο την παγκοσμια αγορα.

Ολοι γνωριζουμε για την απατη με τα swap της κυβερνησης Σημιτη με την Goldman Sachs που την κανανε για να κατεβασουν το ελλειμα κατω του 3% που επιβαλει το Ευρω, σε ολα τα μελη, σαν μεγιστο ελλειμα του προυπολογισμου σε σχεσει με το ΑΕΠ. 

Αυτο το 3% ειναι η μεγαλη απατη, διοτι οταν γινεις μελος του ΕΥΡΩ και της Ευρωζωνης χανεις αμεσως οτιδηποτε εργαλειο εχεις, για να αμυνθεις εναντιον μιας υφεση και αλλων προβληματων. Με απλα λογια το 3% σου αποσπα το δικαιωμα να εχεις, δημοσιονομικη και οικονομικη πολιτικη δικη σου, οπως εξηγησα παραπανω, και γι’αυτο ειναι απατη.

Μεσα στο Ευρω δεν εχεις το δικαιωμα να δωσεις κινητρα για επανακινηση της αγορας σου. Για την ακριβεια, εαν θυμαμαι καλα, πρωτη η Γερμανια εσπασε το οριο..... και αργοτερα επανηλθε εντος το 3%. Τωρα φυσικα, οπως ακουμε, απειλει να βαλει και προστιμα εαν καποιο κρατος ξεφυγει απο τους ορους του ΕΥΡΩ. Επιπλεον απο την 1 Ιουλιου 2013 ολες οι οικονομιες και προυπολογισμοι ελεγχονται απο το ΕΤΧΣ και EKT.

Μετά το 1970, όταν έπαψε να υπάρχει ο κανόνας του χρυσού, όπου όλα τα νομίσματα είχαν αντίκρισμα σε δολάρια και αυτά με τη σειρά τους σε χρυσό, ξεκίνησε η βασιλεία των χωρίς αντίκρισμα χάρτινων χρημάτων (Fiat money – 28,8 τρισεκατομυρια στον πλανήτη).

Eκτοτε, θεωρητικά, το κάθε νόμισμα αντιπροσωπεύει την οικονομία της χώρας του – με μοναδική εξαίρεση το ευρώ, το οποίο ουσιαστικά δεν αντιπροσωπεύει καμία οικονομία, οπότε κανένα κράτος δεν είναι υπεύθυνο για την «εξαργύρωση» του.

Παρ’ όλα αυτά, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα στον πλανήτη – γεγονός που σημαίνει ότι, πολλές χώρες διαθέτουν Ευρώ στα συναλλαγματικά τους αποθέματα. Τι θα συνέβαινε όμως εάν η Ευρωζώνη διαλυόταν και το ευρώ έπαυε να υπάρχει; 

Προφανώς η Γερμανία θα το αντικαθιστούσε με το μάρκο, η Ελλάδα με τη δραχμή, η Ιταλία με τη λιρέτα κοκ.

Η Κίνα όμως, για παράδειγμα, τι θα έκανε με τα ευρώ που διαθέτει; Ποιός θα της τα εξαργύρωνε; 

Η ΕΚΤ, η οποία τότε θα σταματούσε τη λειτουργία της, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια - ενώ κανένας δεν θα μπορούσε να ζητήσει από τη Γερμανία, από την Ιταλία, από την Ελλάδα κοκ. να εξαργυρώσουν τα ευρώ της Κίνας.

Πρόκειται λοιπόν για ένα νόμισμα χωρίς πατρίδα, χωρίς κανέναν υπεύθυνο, οπότε εύλογα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα - όταν και εάν πάψει ξαφνικά να υπάρχει επειδή κάποια χώρα, όπως ίσως η Ελλάδα, θα «δυναμίτιζε» τα θεμέλια του.

Μερος Δευτερο

Τι θα συμβεί με την επιστροφή στη δραχμή;

Τα παρακατω εινα παρμενα απο αρθρο του Δημητρη Καζακη, με τον παραπανω τιτλο, που ειναι εγκυρος οικονομολογος αναλυτης.

Προφανώς, ο ουρανός θα πέσει στα κεφάλια μας και θα μας συντρίψει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Χότζα ή Β. Κορέα, οπως συνέβαινε και πριν να ενταχθούμε στην Ευρωζώνη!

Αν θυμάμαι καλά, η Ελλάδα δεν ξεκίνησε να υπάρχει την μέρα που υιοθέτησε το ευρώ σαν νόμισμα. 

Ξέραμε να φροντίζουμε τους εαυτούς μας και πριν την εμφάνιση του παντοδύναμου ευρώ. Ειχαμε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα πολύ καλύτερες και περισσότερο επικερδείς, με περισσότερες χώρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή την δραχμή, την χειρίζονταν κυβερνήσεις που είχαν σαν κύριο στόχο την κερδοσκοπία σε εσωτερικό και εξωτερικό καθώς και την αύξηση της αποκαλούμενης ανταγωνιστικότητας μέσω συνεχών υποτιμήσεων, υπήρχαν κάποιες συνέπειες που δεν μπορούν να παραβλεφτούν:

  1. Το εξωτερικό έλλειμμα της χώρας δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που έφτασε μέσα στο ευρώ. Η κατάσταση της δραχμούλας ήταν ένα αδιάφορο γεγονός για τις χώρες που συναλλασομασταν.
  2. Παρόλο τον πληθωρισμό και τις συνεχείς διολισθήσεις, οι όροι του εξωτερικού εμπορίου της χώρας ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την δεκαετία του Ευρώ. Το ιδιο ισχύει και για την εσωτερική αγοραστική δύναμη.
  3. Εξαιτίας της δραχμής, το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο, και παρ’όλη την εκτίναξη του, μετα την μεταπολιτευση επί των κυβερνήσεων Καραμανλη, Παπανδρεου, Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Ούτε θα οδηγούμαστε ποτέ στη χρεοκοπία που αντιμετωπίζουμε σήμερα εφόσον είχαμε κρατήσει την δραχμή.
Αυτά είναι τα στοιχεία. Αν κάποιος θέλει να τα αγνοήσει αυτό είναι δικό του/της πρόβλημα. Ας θυμηθούμε απλώς ότι από την εποχή της υποτίμησης της δραχμής σε σχέση με το δολάριο από τον Μαρκεζίνη το 1954, το εθνικό νόμισμα είχε χάσει το 1000% της αξίας του μέχρι την εισαγωγή του ευρώ. Μήπως αυτό κατέστρεψε την οικονομία; Μήπως χρεοκοπήσαμε και δεν το καταλάβαμε; Μήπως χάσαμε τις καταθέσεις μας; Μήπως το νόμισμά μας εξαφανίστηκε; Μήπως κατάρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές μας συναλλαγές; Τίποτα από όλα αυτά. Γιατί, απορώ.

Η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει ποτέ εξαιτίας του εθνικού της νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσά φράγκα, εξαιτίας της εισόδου της στη Λατινική Νομισματική Ένωση, η οποία διαφημιζόταν εκείνη την εποχή ως ιδανική πηγή για φθηνό δανεισμό του δημοσίου. Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε ξανά εξαιτίας της χρυσής δραχμής και του υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, επειδή εκείνη την εποχή η χώρα ήταν μέλος της νομισματικής ένωσης της στερλίνας, της χρυσής λίρας.

Κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν συζητείται, καθώς δεν παίζουν κανένα ρόλο στις οικονομικές σπουδές αυτής της χώρας, δεδομένου ότι σχεδον όλοι οι καθηγηταράδες των οικονομικών σχολών που διαπερνούν από τα μέσα μαζικής προπαγάνδας και τραβάνε τα μαλλιά τους στην προοπτική της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

“Ειναι τελείως αγράμματοι ως προς την επιστήμη της οικονομίας.” (Αυτα τα λεει ο Δ. Καζακης, ο ποιο εγκυρος οικονομικος αναλυτης της τελευταιας τριετιας, με ολες σχεδον τις προβλεψεις του να επιβεβαιωνονται, σε αντιθεση με τον κυνικο Στουρναρα, και τα αλλα σαϊνια των συστημικων κομματων.)

Το μόνο που γνωρίζουν είναι οι εφαρμογές ποσοτικών μεθόδων στις Επιχειρήσεις και τα Χρηματοοικονομικά. Οι οικονομικές σπουδές έχουν χάσει κάθε ίχνος από την κλασσική οικονομική παιδεία που ήταν κάποτε ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής επιστήμης. Η πνευματική καταστολή στην οποία, τα προγράμματα σπουδών υποβάλλουν τους φοιτητές των οικονομικών, τους αφαιρεί κάθε ικανότητα για κριτική σκέψη, μετατρέποντας του σε «αυτόματο» στην υπηρεσία μιας οικονομικής θεολογίας όπου τα πάντα υπάρχουν για την επιδίωξη του εύκολου χρήματος.

Ο Άγγλος φιλόσοφος Carlyle χαρακτήρισε κάποτε τα οικονομικά ως «ζοφερή επιστήμη» επειδή μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογήσουν κάθε απάνθρωπη και αντικοινωνική πρακτική. Σήμερα, ακόμη και ο πολύ γνωστός οικονομολόγος James Galbraith, γιος του John Kenneth, λέει πολύ ορθά ότι τα οικονομικά έχουν μετατραπεί σε μια μορφή δουλικής και πραγματικά αναξιοπρεπούς εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι έχουν χάσει κάθε επιστημονικό χαρακτηριστικό και ότι θα έπρεπε να τεθούν υπό την εποπτεία εγκληματολόγων. Ίσως, θα ήταν καλύτερο για την οικονομική θεωρία να ταξινομηθεί μαζί με άλλες μορφές οικονομικού εγκλήματος.”

Και ο Καζακης συνεχιζει:

Για να μην αναφερθώ στο αξιοπερίεργο γεγονός ότι οικονομολόγοι όπως ο Nouriel Roubini, ο νομπελίστας Paul Krugman και, στην πραγματικότητα, το σύνολο της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, με εξαίρεση τους υπηρέτες των Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών τραπεζών μαζί με κάθε εγγεγραμμένο σε Ευρωπαϊκά μισθολόγια, επαναλαμβάνουν αυτό που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητο στα δημόσια οικονομικά: ότι σε καθεστώς κρίσης λόγω υπερχρέωσης διαγράφεις το σύνολο, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και εισάγεις το δικό σου εθνικό νόμισμα για να μπορέσεις να σωθείς.

Απλώς για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί κανείς σε αυτό που ο John Maynard Keynes, αγαπημένη πηγή αποφθεγμάτων για άσχετους ανθρώπους σε πανεπιστημιακούς θώκους, είπε και έκανε όταν αντιμετώπισε μια παρόμοια παγκόσμια κρίση υπερχρέωσης. Αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν όλα τα αντιμαχόμενα κράτη βρισκόταν σε βαθύ χρέος προς, κυρίως, την μόνη πιστώτρια χώρα, τις ΗΠΑ, ο Keynes εξέπληξε το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο με δύο καίριες προτάσεις. Είπε ότι αφενός, θα ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν τα χρέη και ότι προκειμένου να τα διαγράψουν οι λαοί με εξέγερση θα ήταν προτιμότερο να πειστούν οι ΗΠΑ να διαγράψουν τις απαιτήσεις τους για αποπληρωμή τους.

Αφετέρου, πρότεινε να καταργηθεί ο χρυσός κανόνας των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών καθώς και η έκδοση χρήματος από ιδιώτες και ότι οι οικονομίες θα έπρεπε το συντομότερο δυνατό να εισάγουν εθνικά νομίσματα που θα εκδίδονται από τα ίδια τα κράτη βασισμένα στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες. Ο Keynes πρότεινε την «εθνική αυτάρκεια» ως την μόνη διέξοδο από μια παγκόσμια οικονομική κρίση όπως της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής οικονομίας της δεκαετίας του ’30.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια παρόμοια κατάσταση παγκοσμίως, επιδεινούμενη συνεχώς όσο ποτέ, και ενώ το ευρώ βρίσκεται στο επίκεντρο της καταστροφής λόγω της παγκόσμιας κρίσης, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε μόνο υπερεθνικές λύσεις μέσω γραφειοκρατικών υπερεθνικών σχηματισμών οι οποίοι έχουν ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τους πιο αρπακτικούς κύκλους του τραπεζικού και χρηματιστικού κεφαλαίου. Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες της χειρότερης καταστροφής που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία σήμερα ότι θα φέρει και την λύση. Είναι σαν να πιστεύει κανείς ότι ένας γκάνγκστερ μπορεί να επιβάλλει νόμο και τάξη. Φυσικά και μπορεί. Αλλά μόνο εις βάρος των αθώων.

Όταν ο Keynes τόλμησε να κάνει αυτή την πρόταση για πρώτη φορά το 1920 τον αντιμετώπισαν ως «εκκεντρικό» και στην ουσία σαν ανόητο. Είναι δυνατόν μια οικονομία να λειτουργεί χωρίς σταθερό νόμισμα με διεθνή υποστήριξη; Οι καταθέσεις θα χαθούν και κανείς δεν θα θέλει να κάνει συναλλαγές με ένα πληθωριστικό εθνικό νόμισμα το οποίο συνεχώς υποτιμάται. Αυτά, και πολλά περισσότερα, όπως και σήμερα επικαλούνταν όσοι πίστευαν ότι ο Keynes ήταν τρελός, εκκεντρικός και ηλίθιος για να κάνει τέτοιες προτάσεις.

Φυσικά, ο Keynes πίστευε ότι θα μπορούσε να πείσει τις κυβερνήσεις, και κυρίως την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνουν μόνες τους αυτές τις ρυθμίσεις προτού εφαρμοστούν από τους λαούς με επαναστατικό τρόπο. Όπως μερικοί πιστεύουν σήμερα ότι μπορούν να πείσουν την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσουν πολιτικές διαφορετικές από αυτές που εφαρμόζουν και να έχουν διαφορετική στάση απὀ αυτή που έχουν.

Το καλό της ιστορίας είναι ότι η κρίση του 1929 έφερε όλα αυτά που οι αντίπαλοι του Keynes είχαν προβλέψει σαν δήθεν αναπόφευκτες συνέπειες των προτάσεων του για διαγραφή του χρέους και επιστροφή του εθνικού νομίσματος. Οι λαοί, τελικά, ξεσηκώθηκαν και οι ίδιοι άνθρωποι που δεν ήθελαν να δουν τα κέρδη τους να χάνονται εισήγαγαν τον φασισμό και τον ναζισμό, οδηγώντας τον κόσμο στο ολοκαύτωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα αν επιτρέψουμε στις δυνάμεις που αποζητούν την ανοικτή δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου να επιμένει στην εξυπηρέτηση του χρέους και στην στήριξη του «σκληρού Ευρώ».

Μετα απο οσα ακουσαμε απο τον Καζακη .... 

Μερος Τριτο

Πως Θα κανουμε την μεταβαση στο Εθνικο μας Νομισμα

Πρωτα πρεπει να γνωριζουμε οτι οπως εχουν τα πραγματα σημερα, κανενας δεν μπορει να μας διωξει απο το ΕΥΡΩ, το χρεος που εχει στην πλατη της η χωρα ολοι γνωριζουν οτι ειναι αδυνατον να αποπληρωθει, στον αιωνα τον απαντα, απλως για την ωρα δεν τους συμφερει να κανουν κατι διαφορετικο, αφου δεν εχουν καταφερει να αρπαξουν το οικοπεδο που λεγεται Ελλαδα πληρως, αλλα δουλευουν καθημερινα γι’αυτο. 

Ο μονος τροπος ειναι να ζητησει η Ελλαδα να φυγη απο την Ευροζωνη και αυτο θα παρει αρκετο καιρο μεχρι να συμφωνηθουν ολοι οι οροι αποδεσμευσης. 

Σε αυτό το περιβάλλον η συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ειναι η μονη ενναλακτικη λυση, σαν λύση ανάγκης. Ως η αυστηρή εκείνη προϋπόθεση που θα σώσει ό,τι ακόμα σώζεται - και δεν είναι λίγα αυτά- και να αποτρέψει τα χειρότερα που είναι μπροστά μας!

Εντούτοις, τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι καθόλου αμελητέα κι ούτε κανείς υπέρμαχος της επιστροφής στη δραχμή, ή όπως αλλιώτικα ονομαστεί το νέο νόμισμα, υποστηρίζει ότι από την επομένη κιόλας μερα θα ξεκινήσει περίοδος παχιών αγελάδων, χωρίς έστω ένα μεταβατικό κόστος. Η διαφορά είναι ότι εκείνο το κόστος – θα ειναι αμελητέο σε σχέση με ό,τι έχουμε ήδη καταβάλει- αλλα θα μας οδηγησει τουλάχιστον σε μια διέξοδο που δικαιολογεί τις θυσίες. Οι σημερινές θυσίες πού οδηγούν; Ποιος υπέρμαχος του Ευρώ, που μας καλεί σε θυσίες, μπορεί να δεσμευτεί ότι η ανεργία και οι μισθοί θα επανέλθουν έστω στα επίπεδα του 2008 σε δύο ή τρία χρόνια;

Για να μπορεσουμε να απογκλωβηστουμε απο την Ευροζωνη και να αποχωρησουμε, σε καθε περιπτωση σχετιζεται με την ανατροπη των παροντων συνθηκων, που πρεπει να ανατραπουν και να μετατραπουν σε βαρος αυτων που μας δανειζουν, δηλαδη να παρουμε το πανω χερι σε ολες τις διαπραγματευσεις. 

Η πρόταση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα σχετίζεται με δύο άμεσες συνθήκες: 

  1. Την μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους μονομερως απο την Ελλαδα, συμφωνα με τους κανονες του ΟΗΕ και των συνθηκων της ΕΕ, για παρανομη επιδοτηση των Τραπεζων της Γερμανιας, Γαλλιας και Αγγλιας.
  2. Την υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος κάτω από τελείως διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό πλαίσιο από αυτό που υπήρχε την εποχή της παλαιάς δραχμής.
Οπως αντιλαμβανεσται δεν ειναι δυνατον να το κρατησουμε μυστικο αρα δεν ειναι απαραιτητο κατι τετοιο να γινη. Η γνώση, η επαγρύπνηση και η συμμετοχή του λαού είναι το βασικό συστατικό μιας τέτοιας δραματικής αλλαγής. 

Η υιοθέτηση του νέου εθνικού νομίσματος δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Θα χρειαστούν 6 με 8 μήνες το λιγωτερο προετοιμασίας. Στο διάστημα ομως αυτό, για να κρατηθεί η κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων όσο γίνεται πιο χαμηλά, θα πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα άμεσα μέτρα:

Η Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να εθνικοποιηθεί και να επιστραφεί ο νομισματικός χρυσός της χώρας απο το εξωτερικο.

Θα πρέπεί να γίνει οικονομικο ξεκαθαρισμα και εθνικοποίηση των μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες έτσι κι αλλιώς έχουν επιδοτηθεί γενναία από το κράτός και στην πραγματικοτητα ειναι κρατικες, με ιδιωτικη Διευθυνση και ελεγχο που μας επιβαλει η ΕΚΤ, Η Γερμανια δηλαδη.

Θα εφαρμοστεί πάγωμα στην εξυπηρἐτηση όλων των δανείων και των υποχρεώσεων έναντι του εξωτερικού. Οι (ηδη χρεωκοπημενες) τράπεζες πρέπει να αφεθούν να χρεοκοπήσουν και να μπουν ελεγκτες να τις ξεκαθαρισουν, να μαθουμε τι γινανε ολα τα χρημματα που χαθηκανε και για να βρεθουν οι ενοχοι και να κατσουν στο σκαμνι, οπως στην Ισλανδια.

Τα διαθέσιμα ρευστα και ο χρυσός που βρίσκονται στην κατοχή επιχειρήσεων και σε ιδιωτικά χέρια θα πρέπει να δεσμευτούν και να ελεγχονται για το συμφερον του κρατους και του λαου.Ειναι ηδη γνωστο οτι οι τραπεζες εχουν 55 δισεκατομυρια Ευρω επενδεδυμενα σε Αγγλικα και αλλα Ευρωπαικα ομολογα, που ειναι αμεσα ρευστοποιησημα, για να χρησιμοποιηθουν σαν αποθεματικα στο εξωτερικο ισοζυγιο πληρωμων.

Ολες οι μορφές επιχειρηματικής φοροδιαφυγής (εταιρίες offshore, επενδύσεις χαρτοφυλακίου κ.α.) θα καταργηθούν και θα παγώσουν όλα τα πάγια και τρέχοντα περιουσιακά τους στοιχεία επί της Ελληνικής επικράτειας μεχρι να εμφανιστουν οι ‘’Φυσικοι’’ ιδιοκτητες να τα ζητησουν πισω, αφου φυσικα αποδειξουν τις νομοτυπες διαδικασιες αποκτησεων και οτι εγινε η αναλογη πληρωμη φορων.

Η εξαγωγή κεφαλαίου θα απαγορευτεί μέχρι νεωτέρας και θα εφαρμοστεί ελεγχος στα εισαγωμενα κεφαλαια για επενδυσεις από όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ειδικότερα τις πολυεθνικές. Με αυτον τον τροπο θα προστατευθει το νεο Νομισμα, αφου δεν θα κυκλοφορει στις ξενες αγορες και η ισοτιμια του νεου νομισματος θα γινη απο την Ελληνικη κυβερνηση, συμφωνα με τις ανναγκες της χωρας και σε σχεσει με την μεση τιμη, ενος πακετου (δεσμη) ξενων νομισματων που η χωρα μας θα εχει εμπορικες συναλλαγες.

Το κλείσιμο, με δόλο, των επιχειρήσεων θα αποφευχθεί με την εφαρμογή ειδικών απαγορευτικών προστίμων και δήμευση περιουσιακών στοιχείων και οι μεγαλες συναλλαγες θα γινονονται μεσω τραπεζων και πιστωτικων καρτων, οπως και η αμεση αποδοση το ΦΠΑ.

Ειδικές προγραμματικές συμφωνίες για διακρατικές συνεργασίες θα συμπεριληφθούν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες για εισαγόμενα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την οικονομία και την οικιακή κατανάλωση (καύσιμα, αδρανή υλικά, τρόφιμα, φάρμακα, κτλ.)

Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας (νικέλιο, βωξίτη, λιγνίτη, κτλ.) και την χρησιμοποίηση του σε συμβάσεις με ξένες χώρες για την παραγωγική εκμετάλλευση και για την άμεση τόνωση των εισροών συναλλάγματος.

Αυτού του είδους τα μέτρα στοχεύουν στην προστασία της νομισματικής κυκλοφορίας κατά το μεσοδιάστημα που είναι απαραίτητο μέχρι να επανεισαχθεί το εθνικό νόμισμα. Από τη στιγμή που το εθνικό νομισματοκοπείο αντικαταστήσει το ευρώ με το εθνικό νόμισμα θα γίνει δυνατό να εφαρμοστούν, άμεσα, συγκεκριμένες πολιτικές:

  1. Ανάκαμψη από την νομισματική «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 30 δις ετησίως που προκλήθηκε από το ευρώ.
  2. Δραστική αύξηση στα λαϊκά εισοδήματα και τα εργατικά μεροκάματα ώστε να δημιουργηθεί μια αντίστοιχη αύξηση στον κύκλο εργασιών της αγοράς και να ενθαρρυνθεί η συνήθεια της αποταμίευσης.
  3. Εγγυήσεις και σταδιακή αποκατάσταση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών οι οποίες σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο από λογιστικές εγγραφές που δεν στηρίζονται από οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία.
  4. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών δανείων (νοικοκυριών και μικρών –μεσαίων επιχειρήσεων) που δεν μπορούν να πληρωθούν και εφαρμογή πλαφον στην πληρωμή του υπόλοιπου ποσού μέχρι το 25% του αρχικού κεφαλαίου.
  5. Ανεξάρτητη χρηματοδότηση της αυτάρκους ανάπτυξης της παραγωγής (κυρίως, με σειρά προτεραιότητας, της πρωτογενούς, αγροτικής παραγωγής) στη βάση της ικανοποίησης των ζωτικών αναγκών του πληθυσμού, της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας.
  6. Επιβολή ενός καθεστώτος ρύθμισης της κίνησης (εισαγωγή-εξαγωγή) του κεφαλαίου και του εξωτερικού εμπορίου έτσι ώστε να υπάρξουν δραστικοί περιορισμοί στις υπερβολές που επικρατούν τώρα σε αυτούς τους τομείς.
Αυτές οι πολιτικές είναι ικανές να διασφαλίσουν ότι έκδοση εθνικού νομίσματος και η πρόσθετη νομισματική κυκλοφορία δεν θα προκαλέσουν πληθωρισμό. Επιπλέον στήριξη του νομίσματος μέσω αυτών των μέτρων, καθώς και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αντικείμενο κερδοσκοπίας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, θα επιτρέψουν στο νόμισμα να είναι σταθερό και να αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι στο πλαίσιο τέτοιων πολιτικών δεν θα είναι αναγκαίο να προσφύγουμε σε μεθόδους συνεχών υποτιμήσεων ούτε θα εκτεθεί το νόμισμα σε τρομακτικές πιέσεις ώστε να διολισθήσει. Σε κάθε περίπτωση, η αξία ενός νομίσματος το οποίο δεν είναι άθυρμα στη διεθνή αγορά συναλλάγματος καθορίζεται από τη δυναμική της εσωτερικής παραγωγής και την έκταση των διεθνών οικονομικών σχέσεων και διασυνδέσεων, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε τραγικό επίπεδο.

Αυτή η διαδικασία θα εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο εθνικό νόμισμα χωρίς βίαιες αναταράξεις και σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των εσωτερικών συναλλαγών. 

Όταν επιτευχθεί αυτό ο δρόμος θα είναι ανοιχτός για ένα ευρύτερο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας στη βάση της πλήρους απασχόλησης. Θα έχουμε επιτέλους στα χέρια μας τα οικονομικά μέσα καθώς και εκείνα τα μακροοικονομικά εργαλεία για να το πραγματοποιήσουμε. 

Μερος Τεταρτο

Δεν υπάρχει σωτηρία της χώρας μέσα στο Ευρώ

Ας το πάρουμε πιά απόφαση. Δεν υπάρχει σωτηρία της χώρας μέσα στο Ευρώ, άρα και μέσα στην ''Ένωση''.

Και δεν υπάρχει σωτηρία όχι γιατί δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε ή δεν έχουμε κάνει τα πάντα (και χειρότερα) ως τώρα, αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!

Και ''αυτοί'' είναι το ''διευθυντήριο'' της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χοροστάτες, κορυφαίους το Γερμανικό οικονομικό επιτελείο.

Αυτό δείχνουν οι αλλεπάλληλες, αντιφατικές, ένα βήμα μπρός και τρία πίσω, άλλοτε ελαφρώς καθυσηχαστικές και τις περισσότερες φορές βαριά καταστροφολογικές, εκφοβιστικές και εκβιαστικές δηλώσεις τους!

Δεν θέλουν να σωθούμε! 

Δεν θα μας αφήσουν να σωθούμε. Είμαστε το μισοπεθαμένο ποντίκι που παίζει η γάτα στα νύχια της. Αυτό που αυτοί εννοούν λέγοντας ''σωτηρία'' δεν είναι παρά η οιονεί υποδούλωση της χώρας επ' αόριστον!

Η Μερκελ και ο Σοιμβλε γνωρίζουν πως είναι εντελώς αδύνατη η βιωσιμοτητα και αξιοπρεπής ανακύκλωση ενός χρέους της τάξης του 185% του ΑΕΠ, από μία χώρα, σαν την Ελλαδα, που έχει αποσυνδεθεί από τις χρηματαγορές. Φυσικο ειναι οτι η Ελλαδα δεν θα μπορεί να ζητιανεύει αιώνια, ούτε να ανέχεται συνεχώς προσβολές και συντομα ο λαος της θα δωσει εντολη στην κυβερνηση να κανει σταση πληρομων και να αποχωρισει απο την Ευροζωνη και να επιστρεψει πισω στο εθνικο του νομισμα.

Η συμβουλη που μας δεινουν ξενοι αρθρογραφοι ειναι να εχουμε δευτερο νομισμα στην Νοτια Ευρωπη, το «ευρώ 2″, ούτε καινούριο είναι, ούτε κενό περιεχομένου διοτι εξυπηρετει μονον τα Αμερικανικα Γεωπολιτικα συμφεροντα των ΑμερικανοEβραιων Τοκογλυφων και οχι της Ελλαδας. Δηλαδη θελουν να μας κρατησουν κατω απο την δικη τους επιροη και ελεγχο, ωστε να κλεψουν και να ελεγξουν τους φυσικους πορους και κοιτασματα της χωρα μας. Αυτος ειναι φυσικα ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθούν οι διαλυτικές τάσεις της ευρωζώνης οπου φυσικα εχουν τον πληρη ελεγχο. 

Η πληρης επιστροφη στο Εθνικο μας Νομισμα, που δεν θα μας στοιχιζει τιποτα σχεδον, θα μας δωσει την ικανοτητα να κανουμε εμεις κουμαντο στην οικομια της χωρας και θα εχουμε ετσι ολα τα οικονομικα και δημοσιονομικα εργαλεια να προστατευουμε την οικονομια της χωρας. 

Την εποχη που ειχαμε το αρχαιοτερο νομισμα του κοσμου, την Δραχμη ……

  1. Το εξωτερικό έλλειμμα της χώρας δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που έφτασε μέσα στο ευρώ. Η κατάσταση της δραχμης ήταν ένα αδιάφορο γεγονός για τις χώρες που συναλλασομασταν.
  2. Παρόλο τον πληθωρισμό και τις συνεχείς διολισθήσεις, οι όροι του εξωτερικού εμπορίου της χώρας ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την δεκαπενταετία του Ευρώ. Το ιδιο ισχύει και για την εσωτερική αγοραστική δύναμη.
  3. Εξαιτίας της δραχμής, το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο, και παρ’όλη την εκτίναξη του, μετα την μεταπολιτευση επί των κυβερνήσεων Καραμανλη, Παπανδρεου, Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Ούτε θα οδηγούμαστε ποτέ στη χρεοκοπία και ουτε θα γινομαστε Γερμανικο προτεκτορατο, κατι που αντιμετωπίζουμε σήμερα καθως επεισης και την πληρη διαλυση της χωρας μας, εαν είχαμε κρατήσει την δραχμή.
Αν κάποιος θέλει να αγνοήσει αυτα τα στοιχεια είναι δικό του/της πρόβλημα. Ας θυμηθούμε ότι από την εποχή της υποτίμησης της δραχμής σε σχέση με το δολάριο από τον Μαρκεζίνη το 1954, το εθνικό νόμισμα είχε χάσει το 1000% της αξίας του μέχρι την εισαγωγή του Ευρώ. 

  • Μήπως αυτό το γεγονος κατέστρεψε την οικονομία; 
  • Μήπως χρεοκοπήσαμε και δεν το καταλάβαμε; 
  • Μήπως χάσαμε τις καταθέσεις μας; 
  • Μήπως το νόμισμά μας εξαφανίστηκε; 
  • Μήπως κατάρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές μας συναλλαγές; 
Τίποτα από όλα αυτά. Οτι μας συμβαινει σημερα ειναι αποτελεσμα της αποφασης του προδοτη Σημιτη, που δεν μας ρωτησε και μας εβαλε στο Ευρω για να καταστρεψει την χωρα ο Δοσιλογος Εβραιος και μπασταρδο του βασιλια ‘’Γεωργιου Β!’’(διαβαστε το αρθρο του Α. Γκατσια, ‘’Μινεικο’’)

Η ΕΕ και ειδικωτερα η Γερμανια λεει στην κυβερνηση μας, οτι δεν προκειτε να αλλαξουν οι συνθηκες και οι οροι των συμφωνιων και εαν οι Ελληνικη κυβερνηση δεν συμφωνησει και δεν υπογραψει υποταγη, θα μας διωξουν απο την Ευροζωνη και την ΕΕ. Μακαρι να το κανουν για να γλυτωσουμε απο τον εφιαλτη που λεγετε Ευρωπαικη Ενωση με ηγεμονα το 4ο Ραιχ. Σε 2-3 χρονια θα εχουμε παρει τον δρομο της αναπτυξης και οχι, οπως σημερα, της πληρους καταστροφης.

Εαν οι Γερμανοι και οι αλλοι Ευρωπαιοι ειναι τοσο βλακες τοτε η Ελληνικη κυβερνηση θα εχει απολυτο δικαιο να αρνηθει τους εκβιασμους και να κηρυξει πιστωτικο γεγονος που σημαινει επισημη πτωχευση, αν και ηδη εχουμε πτωχευσει απο το 2010.
Δυστυχως ομως ολα τα συστημικα υπαρχοντα κομματα ειναι υποχειρια των ξενων δυναμεων και ειδαμε τα αποτελεσματα με την Αριστερη παρενθεση του Συριζα και την πληρη συνεργασια και ψηφιση του Γ’ Μνημονιου και τωρα ζητουν την ψηφο μας για να μας σωσουν απο την καταστροφη, οι αλητες και Δοσιλογοι.

Σημερα το Ευρω εχει σχεδον ισοτιμια με το Δολλαριο!

$1 = 1.10 Ευρω απο το 1.55 πριν 4 χρονια.

Μετά το 1970, όταν έπαψε να υπάρχει ο κανόνας του χρυσού, όπου όλα τα νομίσματα είχαν αντίκρισμα σε δολάρια και αυτά με τη σειρά τους σε χρυσό, ξεκίνησε η βασιλεία των χωρίς αντίκρισμα χάρτινων χρημάτων (Fiat money – 28,8 τρισεκατομυρια στον πλανήτη).

Eκτοτε, θεωρητικά, το κάθε νόμισμα αντιπροσωπεύει την οικονομία της χώρας του – με μοναδική εξαίρεση το ευρώ, το οποίο ουσιαστικά δεν αντιπροσωπεύει καμία οικονομία, οπότε κανένα κράτος δεν είναι υπεύθυνο για την «εξαργύρωση» του.

Παρ’ όλα αυτά, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα στον πλανήτη – γεγονός που σημαίνει ότι, πολλές χώρες διαθέτουν Ευρώ στα συναλλαγματικά τους αποθέματα. Τι θα συνέβαινε όμως εάν η Ευρωζώνη διαλυόταν και το ευρώ έπαυε να υπάρχει; 

Προφανώς η Γερμανία θα το αντικαθιστούσε με το μάρκο, η Ελλάδα με τη δραχμή, η Ιταλία με τη λιρέτα κοκ.

Η Κίνα όμως, για παράδειγμα, τι θα έκανε με τα ευρώ που διαθέτει; Ποιός θα της τα εξαργύρωνε; 

Η ΕΚΤ, η οποία τότε θα σταματούσε τη λειτουργία της, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια - ενώ κανένας δεν θα μπορούσε να ζητήσει από τη Γερμανία, από την Ιταλία, από την Ελλάδα κοκ. να εξαργυρώσουν τα ευρώ της Κίνας.

Πρόκειται λοιπόν για ένα νόμισμα χωρίς πατρίδα, χωρίς κανέναν υπεύθυνο, οπότε εύλογα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα - όταν και εάν πάψει ξαφνικά να υπάρχει επειδή κάποια χώρα, όπως ίσως η Ελλάδα, θα «δυναμίτιζε» τα θεμέλια του.

Το Ευρω εχει εφευρεθει στην Αμερικη, πολυ πιθανον, με χρηματοδοτηση απο την Αμερικανικη ληστοσυμμορια των Τραπεζων που το επεβαλε στην ΕΕ, σε συνεργασια με την Γερμανια και την Γαλλια. Οι τοκογλυφοι, εχοντας αποκτησει πληρη ελευθερια στο Καζινο της Νεας Υορκης, ‘’Wall Street’’, τους ανοιξε η ορεξη και ηταν καιρος να αναπτυχθουν και στις υπολοιπες χωρες του πλανητη και φυσικα το γκρουπ της ΕΕ ηταν και ειναι ενα απο τα ποιο ανεπτυγμενα και μεγαλυτερα μπλοκ. 

Σκοπος τους ηταν η πληρη καταλυσης οιαδηποτε νομων και μετρων που παρεμβαινουν, εμποδιζουν και ρυθμιζουν την ελευθερη και ανεξελεγκτη κυκλοφορια των μεγαλων κερδοσκοπικων κεφαλαιων της ''λεγομενης'' επενδυτικης αγορας στο μπλοκ που ονομαζεται ΕΕ και φυσικα το πετυχανε μεσω του ΕΥΡΩ. 

Τωρα ‘’στα κρυφα’’ πανε να επιβαλουν στην ΕΕ και την καινουργια συμβαση ΤΤΙΡ, για να πετυχουν την πληρη καταλυση της Ευρωπης. Αληθεια γιατι ο Καμερον στην Αγγλια θα κανει δημοψηφισμα ΕΝΤΟΣ η ΕΚΤΟΣ της Ευρωπης το 2016; Λετε οι πουτανες οι Εγγλεζοι να ειναι βλακες;

Το ΕΥΡΩ υποστηριζαν οι θιασωτες του, ειναι ο ζουρλομανδυας που θα καταργησει με μια μονοκονδυλια ολους τους περιοριστικους νομους στα χρηματιστηρια, τραπεζες, εργασιακες σχεσεις και την γενικη οικονομια των κρατων της ΕΕ. Με απλα λογια θελαν να κανουν, και το πετυχανε, ενα ξεφραγο αμπελι, να μπαινουν παντου ελευθερα και να αλωνιζουν κατα το δοκουν! Σκοπος τους η πληρη καταλυσης και καταληστευσης των κρατων. Τα αποτελεσματα μιλανε μονα τους με τις περιφημες “Αξιοποιησεις της Δημοσιας Περιουσιας” δηλαδη το ξεπουλημα σε ξεφτελιστικες τιμες.

Μονο η επιστροφη της χωρας στο εθνικο μας νομισμα μπορει να σωσει την χωρα απο πληρη εξαφανiση που εινα σιγουρη μεσα στο Ευρω και την ΕΕ.

Κανενα Εθνος δεν εξαφανιστηκε οταν χρεωκοπησε. Τα εθνη εξαφανιζονται μονον οταν υποδουλωνονται!

Γιαννης Παπαιωαννου

7 comments:

  1. ΟΠΟΙΟ νομισμα κι αν εχει η Ελλαδα=(Νεα Σοβιετια=Εθνικομπολσεβικισμος=Ολοι σκεπτονται ως αριστεροι και αυτο βαφτιζονται δεξιοι, εθνικιστες, κεντρωοι.. )

    με την κρατικιστικη πολιτικη που ακολουθεουν οι πολιτικοι θα καταστραφη.

    Η επιστροφη στη δραχμη την εποχη της παγκοσμιοποησεως των ανοικτων κοινωνιων,της ελευθερας μετακινησεως υπηρεσιων και αγαθων σε μια χωρα οπως η Ελλαδα που παραγει ονο συνδικαλιστες γελοιους πολιτικους και δημοσιογραφους , ειναι ο ορισμος της κατατσροφης

    Κατα τα αλλα το αρθρο ομοιαζει προς τις πολλες προρησεις προφητειες του κου Καζακη νεοφωτιστου Αριστεροδεξιο εθνικο κομουνιστη που διαψευσθησαν
    Ιασων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιασων

    Μπορεις να μας δωσεις ωρισμενα παραδειγματα απο .. '' προρησεις προφητειες του κου Καζακη νεοφωτιστου Αριστεροδεξιο εθνικο κομουνιστη που διαψευσθησαν;''

    Κατα την γνωμη μου το ακριβως αντιθετο συνεβη με τις προφητιες του κ. Καζακη,

    Τελος παντων εαν γνωριζεις Αγγλικα, σε παραπεμπω να διαβασεις ενα πολυ απλο και θαυμασιο βιβλιου, SEVEN DEADLY INNOCENT FRAUDS OF ECONOMIC POLICY
    του οικονομολογου και επενδυτη ....WARREN MOSLER

    http://moslereconomics.com/wp-content/powerpoints/7DIF.pdf

    Γιαννης Παπαιωαννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Παπαιωαννου μια καραμπινατη- οπως θα ελεγε και ο Πατηρ Μητσοτακης- περιπτωσις ψευδοπροφητειας μπορειτε να δειτε εδω( παραγρ 1)


    1. http://gianniotis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_506.html

    Οι "Καζάκειες" προφητείες των αληθινών -κομμουνιστών- του ΕΠΑΜ



    Στις 26 Μαρτίου ο κος Καζακης, κατα δηλωσι του "αληθινος Κομμουνιστης" οπως χαρακτηριζει τους "συντροφους" του στο ΠΑΜΕ, επροφητεψε οτι κατα τρiημερο 29η, 30η και 31η Μαρτιου που δεν θα λειτουργουν οι τραπεζες, οι καταθεσεις μας θα δεσμευθουν για να καλυφθη η επαρκεια των γερμανικων καταθεσεων και οπως χαρακτηριστικως εδήλωσε για την 1η Απριλιου.

    "Κλαψτε τις καταθεσεις σας"

    Αληθεια. Eιναι αυθαδεια να ρωτησουμε τον κο Καζακη τι εγινε καιι επεσε εξω στις...
    προβλεψεις της η Πυθια του ΕΠΑΜ?

    Το τι εστι καζακης και επαμ (αληθινοι κομμουνιστες όπως αυτοαποκαλουνται μπορείτε να διαβασετε εδω.

    «Τον αληθινό κομμουνιστή σήμερα θα τον βρεις μέσα στην καρδιά της μάχης, στον αγώνα των κινημάτων αυτοοργάνωσης του λαού και προπαντός μέσα στα μέτωπα λαϊκής και εθνικής ενότητας – όπως είναι σήμερα μόνο το ΕΠΑΜ ..
    ( Συνεντευξις ιεροφαντου Καζακη που ολα τα γνωριζει όλα τα πουλαει από όλα εχει ο μπαξεςτου ΕΠΑΜ =ΕΑΜ =ΕΛΑΣ σε νεα «ελληναραδικη «εκδοσι).

    Οσον αφορα για τις προφητειες καζακη προτεινω στον Φιλοξενο κο Γιαννιωτη να αναρτηση εκ νεου την προφητεια του ιερωμενου του ΕΠΑΜ την 1η Απριλιου 2013 για να γιορτασουμε την πρωταπριλια.

    ___________________
    gianniotis: Την "προφητεία" στην οποία αναφέρεται ο κ. Ιάσων θα την βρείτε ---> εδώ

    2. Σχετικως με την δεδηλωμενη "ιδεολογικη" ταυτοτητα του κου Καζακη ως " αληθινου" Κου Κου Ε ως δεν μας εφθαναν οι " ψευτικοι" εδω.
    .
    http://epamsupport.blogspot.gr/2012/05/blog-post_13.html

    Αληθεια εχει ε" και μας την " διδασκει" ??

    Ιασων

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλω ,επιτρεψτε μου να ολοκληρωσω την " ατελη" εκφρασι στο τελος: του προηγουμενου σχολιου απαντησεως μου που με δικο μου λαθος δεν ολοκληρωσα.

    Αληθεια εχει εννοια να συν(+) ζηταμε για την ευρεσι της αληθειας, οταν το ΕΠΑΜ,οπως το ΚΚΕ η ΧΑ, ο Λαφαζανης και η σωρεια των ΚΚΕ-ΜΛ 1,μΛ 2, ΜΛΝ3 ΚΛΠ την εχουν ανακαλυψει και μας την " διδασκουν" ???
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι σχολιαστές, για να μην ψάχνεστε στον διαδικτυακό λαβύρινθο, επισκεφθείτε την σχετική ανάρτηση που επικαλείται ο κ. Ιάσων με τίτλο:

    Τι μας περιμένει το τριήμερο 29-31 Μαρτίου που δεν λειτουργούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, λόγω του Bank Holiday; στην διεύθυνση: http://gianniotis.blogspot.gr/2013/03/29-31-bank-holiday.html

    _________________________

    Μάντης κακών ο γνωστός οικονομολόγος Δ. Καζάκης εξηγεί τι φοβάται πως θα συμβεί το τριήμερο 29 εως 31 Μαρτίου που οι Ευρωπαϊκές τράπεζες αργούν Ακούστε τον να αναλύει τεκμηριωμένα τις απόψεις του, στο video που ακολουθεί εδώ ---> https://youtu.be/EBpoN4STxiQ

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κε Ιασωνα και κυριε Γιαννιωτη

    Αν και με μεγαλη καθυστερηση, σημερα επισκευτηκα την ιστοσελιδα σας και ειδα τα διαφορα σχολια. Εκανα δε τον κοπο και ακουσα το ηχητικο βιντεο με τα σχολια του Καζακη.

    Τωρα βεβαια ισως η ηλικια μου να ειναι λιγο προχωρημενη αλλα η ακοη μου και τα Ελληνικα μου, αν και ζω 40 χρονια στο εξωτερικο, συνεχιζουν να ειναι σε αριστη κατασταση.

    Αυτο που ειπε ο Καζακης στις 25 Μαρτιου 2013, για την ενσωματωση ολων των τραπεζων της Ευρωζωνης στο Ευρωπαικο τραπεζιτικο συστημα ειναι απολυτα σωστο.

    Δεν ακουσα να λεει οτα θα μας βαλουν χερι στις καταθεσεις και θα μας φανε τα λευτα ... αλλα θα εχουν τον πληρη ελεγχο. θελω να σας θυμισω το γεγονος.....την ημερα που επεβαλαν τα Capital Control ποιος ηταν ο υπευθυνος που πατησε το κουμπι, Ο Τσιπρας, Ο Στουρναρας η η ΕΚΤ? Νομιζω τεχνικα ηταν η ΕΚΤ.

    Οταν το εκαναν αυτο, εκεινο το βραδυ, δεν δεσμευσαν τα χρημματα στους λογαριασμους ολων των πελατων και συνεχιζει μεχρι σημερα να τα ελεγχουν?

    Ποια λοιπον η διαφορα «οτι θα βαλει χερι στους λογαρισμους» που ειπε ο Καζακης?

    Οσο για τους Ιταλους ειναι απολυτα σωστο, τραβηξαν τις καταθεσεις τους και αγορασανε χρυσο στην Ελβετια. Ψαχτετο και θα το βρειτε.

    Εγω δεν εχω ουτε κουμουνιστικη ιδεολογια ουτε ακρα δεξια ουτε ειμαι μελλος κανενος κομματος αλλα διαβαζω, ακουω και βγαζω τα δικα μου συμπερασματα.

    Σημερα κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει κανενας Ελληνας πολιτικος που ειναι πατριωτης. Ολοι ειναι πουλημενα τομαρια γιαυτο και η Ελλαδα μας παει ταχεως στην πληρη διαλυση.

    Οι Ελληνες μεγαλουργησαν ΜΟΝΟΝ οτα ηταν ενωμενοι, οπως στον πολεμο το 1940 εναντιον των Ιταλων. Απο τοτε και μεχρι σημερα βγαζουμε τα ματια μας και αλληλοσπαραζωμαστε, για αυτο και ποτε δεν φτιαξαμε ενα σωστο και δημοκρατικο κρατος που να δουλευει σωστα για ολους τους Ελληνες.

    Γιαννης Παπαιωαννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεχασα να σας πω οτι ειμαστε τοσο βλακες και ανικανοι που αφησαμε μια τοσο γνωστη εταιρια οπως η ΔΩΔΩΝΗ να μας της παρουν οι Ρωσοι για 20 εκατομυρια Ευρω. Μπραβο μας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή