Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λαός θα στείλει τον Αλέξη Τσίπρα και την κα Τασία στο σπίτι τους

Για κακή του τύχη, ο μνημονιακός πλέον Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο επίσης μνημονιακός συνέταιρός του Πάνος Καμμένος, έχουν απέναντί τους σε αυτές τις εκλογές που οι ίδιοι αναίτια προκάλεσαν, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα: να συσπειρώσει τη ΝΔ.

Και αυτή, λογικά είναι η απαρχή μιας νικηφόρας πορείας, καθώς πλέον απομένει κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες για την κάλπη. Στη ΝΔ πορεύονται χωρίς προβλήματα εσωστρέφειας, έχοντας επικεφαλής τους έναν πολιτικό που θεωρείται – δικαίως - η ψυχή της παράταξης και που οι ημέρες του ως γραμματέως στο κόμμα, άφησαν εποχή στα «γαλάζια» χρονικά. Και όλα δείχνουν καλά για τη ΝΔ. Ιδιαίτερα στους αγροτικούς νομούς, που κατάλαβαν με τι έχουν να κάνουν μετά από μερικούς μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά και στους ακριτικούς, που δέχθηκαν την φοβερή πίεση των μεταναστευτικών ροών, ελέω της πολιτικής που ακολουθήθηκε από μια πολιτικό, η οποία αν και απέτυχε οικτρά, θα φιγουράρει παρόλα αυτά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του εθνομηδενιστικού κόμματος, που στόχο του έχει τη διάλυση του εθνικού κορμού.

Στην Κουμουνδούρου, η ιδεοληψία, όπως και οι σκέψεις για βίαιη επίθεση στον εθνικό κορμό, δυστυχώς κυριαρχούν… Οι έλεγχοι κεφαλαίων, «τσάκισαν» στην κυριολεξία την οικονομία, ρίχνοντάς την και πάλι στην ύφεση. Εν μέσω της τουριστικής σεζόν και με την Ελλάδα να «βουλιάζει» από τουρίστες (λόγω των πετυχημένων επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ το 2014), αυτό ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Τα όσα λέγονται από κύκλους της απερχόμενης κυβέρνησης ότι αυτό επιβλήθηκε από τους εταίρους μας, είναι απολύτως ψευδής.

Η κυβέρνηση γνώριζε για την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου. Αλλά, προτίμησε την τυχοδιωκτική κίνηση του δημοψηφίσματος, η οποία απεδείχθη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ. Χιλιάδες είναι τα λουκέτα, χιλιάδες είναι οι απολύσεις, χιλιάδες είναι οι εταιρείες που «μετακόμισαν» στο εξωτερικό και δη σε παρακείμενες χώρες, φοβερές είναι γενικότερα οι συνέπειες, πολλές εκ των οποίων μάλιστα δεν τις έχουμε δει ακόμα και θα τις βιώσουμε στους επόμενους μήνες, ειδικά αν δεν βρεθεί άμεσα τρόπος να αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων. Όπως και να έχει, πάντως, το αποτέλεσμα των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου, ήταν το τρίτο μνημόνιο.

Όχι μόνο λοιπόν δεν «έσκισαν» τα μνημόνια, όπως δημαγωγικά υπόσχονταν στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά αντίθετα, έφεραν ένα ακόμα πιο σκληρό από τα υπόλοιπα. Κι ενώ ο τόπος από το καλοκαίρι του 2014 και μετά έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης, η αγορά είχε αρχίσει να «αναπνέει», η ανεργία είχε αρχίσει να μειώνεται, το μεταναστευτικό ήταν υπό έλεγχο και τα ταμεία πολλών δημόσιων φορέων είχαν τα αποθεματικά τους και έκαναν τη δουλειά τους, ήρθε άλλο ένα «λεφτά υπάρχουν» και μας γύρισε πάλι πάρα πολύ πίσω, φορτώνοντάς μας μάλιστα, όπως και τις επερχόμενες γενιές, με έναν λογαριασμό της τάξης των 89 δις ευρώ. 
Σε όλα αυτά, μεγάλη είναι η ευθύνη του Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο η ώρα που θα κάτσει στο σκαμνί με βαρύτατες μάλιστα κατηγορίες, πλησιάζει. Και τότε, θα καταλάβει τι εστί αριστερά, καθώς θα βρεθεί απελπιστικά μόνος.

Αλλά, αυτό είναι δικό του πρόβλημα και ας το σκεφτόταν πριν. Η ζημιά που έκανε στην πατρίδα με τις εξωφρενικές του τακτικές, είναι πραγματικά ανυπολόγιστη και όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο, αλλά και στο διπλωματικό, καθώς αμαύρωσε την εικόνα της χώρας. Τα περί «διεθνοποίησης» του ελληνικού προβλήματος, αποτελούν άλλο ένα σετ εξωφρενικών επιχειρημάτων, με διεθνιστικό υπόβαθρο. Η πατρίδα μας, επί προηγούμενων κυβερνήσεων, ήταν θέμα συζήτησης για τις αναρίθμητες επιτυχίες της σε όλα τα πεδία και όχι για την ομαδική της ψυχοθεραπεία σε κοινή θέα.

Η δήθεν «αμεσοδημοκρατική» λογική των συνελεύσεων περιθωριακών της πλατείας ή της λενινιστικής & σταλινικής δημόσιας αυτοκριτικής, δεν αρμόζει σε μια χώρα με αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα και μεγάλη πολιτιστική παράδοση. Κι όμως, ούτε αυτή την παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν την σεβάστηκαν, παύοντας τη δικαστική διεκδίκηση εκ μέρους της Ελλάδος των Γλυπτών του Παρθενώνα και δημιουργώντας «θέματα» με την ανασκαφή της Αμφίπολης.

Ο δε απολογισμός τους στην Παιδεία, είναι τουλάχιστον θλιβερός. Δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Παιδείας μάθαμε ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», είδαμε μια απίστευτη μεθόδευση με τα πρότυπα & πειραματικά σχολεία και μια ιδεολογικά ορμώμενη απόπειρα να κλείσουν τα ιδιωτικά. Για το δε μεταναστευτικό, ό,τι και να πούμε είναι λίγο… Οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου θα απαντήσουν στην κάλπη. Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που είδαν να χάνουν τη δουλειά τους 2.000 άνθρωποι στο νομό και να δέχονται και επιθέσεις από «εισαγόμενους» βίαιους αναρχικούς και αριστεριστές, οι οποίοι έκαναν το ταξίδι για την Ελλάδα με χρήματα που καταβάλλονταν από άγνωστες στο ευρύ κοινό ΜΚΟ.

Όσο για τα εθνικά θέματα, εκεί είδαμε την κυβέρνηση να εγκαταλείπει στην τύχη του τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και να μην αντιδρά στις προκλήσεις των Αλβανών σοβινιστών, να μην επιδιορθώνει τον φράκτη στον Έβρο που υπέστη ζημίες από την κακοκαιρία τον περασμένο Φεβρουάριο και να αποφεύγει συστηματικά να στηλιτεύσει τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας στο μεταναστευτικό. Ως εδώ ήταν όμως. Όπως όλα δείχνουν, την 20η Σεπτεμβρίου, ο λαός θα στείλει τον Αλέξη Τσίπρα και την κάθε λογής κα Τασία στο σπίτι τους.

1 comments:

  1. Ξυπνηστε ρε......

    Η κυβερνηση, με πρωθυπουργο τον Αλεξη Τσιπρα και τo τσουρμο (ρεμπετ ασκερι) των ασχετων απετυχε παταγωδως σε ολα τα επιπεδα και αποδεικνυεται πλεον οτι ειναι πολυ περισσοτερο επικινδυνη, αφου καταφερε με την απραξια της και ανικανοτητα να κλεισει τις τραπεζες και να επιβληθουν Capital Controls με τα τραγικα αποτελεσματα που ολοι βλεπουμε τωρα. Ο Τσιπρας ακολουθει τις εντολες που παιρνει απο το λομπυ των ''Brookings'', kαι τωρα καταλαβαινoυμε γιατι ο ΣαΧλαμαρας του ειπε ... οτι θα ειναι ο ''Μοιραιος ανθρωπος''.

    Ο Αλεξης Τσιπρας, με τις απαντησεις που δινει στοις διαφορες συνεντευξεις, αποδεικνυεται τελειως ασχετος, ως προς τα οικονομικα θεματα και προβληματα και ανικανος, περα απο λαικισμο, να κανει σωστη διαχειρηση του Ελληνικου οικονομικου προβληματος.

    Γινεται πλεον φανερο οτι στο τελος ο Τσιπρας και η παρεα του, ''η Αριστερη παρενθεση'' οπως τους αποκαλουν, θα αποδειχτει να ειναι ο Ελληνας Carlos Menem με καταστροφικα αποτελεσματα για την χωρα και πολυ περισσοτερο για τον λαο μας. Τουλαχιστον οι Αργεντινοι τον εβαλαν φυλακη και του απαγορευσαν την εξοδο απο την χωρα ... αλλα πολυ φοβαμαι οι Ελληνες δεν προκειτε να κανουν τιποτα..... οχι μονο για τον Τσιπρα αλλα και για κανεναν πολιτικο που εβλαψε, εκλεψε και ξεπουλησε την χωρα.

    Τα επαισχυντα και καταπτυστα Νομοσχεδια που ψηφισαν στην Βουλη, τους περασμενους δυο μηνες, μαζι με τα συνεταιρακια τους, τους Δοσιλογους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμι, και επεισης με την νεα συμφωνια χρεους των 92 δισεκατομυριων, σε συμφωνια με τους Γερμανους του 4'' Ραιχ, Μερκελ και Σοιμπλε, με τη βοηθεια του ''Ολλαντρεου'' ξεπουλανε τα ασημικα της χωρα μας πληρως και δεν θα μεινει τιποτα στο Ελληνικο κρατος, παρα μονο σκαλβωμενοι Ελληνες να λιμοκτονουν.

    Το ΕΣΜ ειναι ενας υπερκρατικος οργανισμος που φτιαχτηκε απο τους Γερμανους για να ληστεψει τα κρατη της ΕΕ. Διαβαστε στην ιστοσελιδα του τον κανονισμο του και την ιδρυτικη διακυρηξη και κατα συμπωση ο Σοιμβλε ειναι ο διοικητης της Αγροτικης Τραπεζας που κατεχει το μεγαλυτερο μερος μετοχων.

    Αυτα που λει ο Τσιπρας και οι υπολοιποι Δοσιλογοι ειναι παραμυθια.

    Α) Εαν η Ελλαδα φυγει απο τη ΕΖ, με οποιανδηποτε τροπο, πρωτα πρεπει να εθνικοποιησει τη ΤτΕ και να παρει πισω το δικαιωμα εκδοσης του Εθνικου Νομισματος καθως επεισης και τον ελεγχο του τραπεζιτικου συστηματος.
    Β) Την ισοτιμια του Νεου Εθνικου νομισματος την καθωριζει η Κυβερνηση μιας και μετα τo Capital Control ειμαστε μια κλειστη οικονομια, ωστε μπορει να την τοποθετησει 1Ευρω = 1 Νεα δραχμη, ωστε να μην δημιουργηθουν μεγαλα προβληματα και αφου επεισης το νομισμα θα αγοραζεται μονο απο την νεα Τραπεζα τ Ελλαδος οι τζογαδοροι.... δεν μπορουν να το χτυπησουν και να το υποτιμησουν.
    Γ) Οι Ελληνικες τραπεζες ειναι φερεγγυες και αν χρησιμοποιησουν το κολπο της BAD BANK, οπως κανανε με την Αγροτικη, τοτε δεν χρειαζονται αλλη ανακαιφαλαιωση, ετσι δεν θα χρειαστουν τα 25 δις απο τον ΕΣΜ

    Δυστυχως ο Τσιπρας ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια, οπως και οι προηγουμενοι ... οποτε μονο πεινα και δυστυχια περιμενει τον λαο της Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή