Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοί που αντιμάχονται την αριστεία να πάνε στα σπίτια τους

Δείτε ποιοι σας κυβερνούσαν επί οκτάμηνο και θυμηθείτε τι συνέβη αυτούς τους μήνες. Πολλά… Τρίτο σκληρότατο μνημόνιο, έλεγχοι κεφαλαίου και ουρές στα ΑΤΜ, ανεξέλεγκτη ροή οικονομικών μεταναστών και προσφύγων (για την οποία η μέχρι πρότινος αρμόδια υπουργός δήλωσε πως «οι πολλοί πρόσφυγες ήρθαν μετά την παραίτηση της κυβέρνησης», προκαλώντας τους πάντες), πισωγυρίσματα στην υγεία και στην Παιδεία (θα μείνει στην ιστορία η ανεκδιήγητη δήλωση «η αριστεία είναι ρετσινιά» του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, καθώς όποιος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «προοδευτικός» και μπορεί να λέει ό,τι θέλει).

Και φυσικά, κανείς δεν ξεχνά το πλιάτσικο στα αποθεματικά των φορέων του Δημοσίου, τις πολλές ακυρώσεις δημοπράτησης και το μπλοκάρισμα σε 1214 έργα σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας που συνεισέφερε στην αύξηση της ανεργίας, την απένταξη πολλών έργων αλλά και την απώλεια του πακέτου Γιούνκερ (σύνολο απωλειών 2,5 δις), όπως και τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν σε λίγους μόλις μήνες στις σταθερές συγκοινωνίες, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. 
Και ήρθε μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, δήλωση εξωφρενική και ανεύθυνη, για να αφήσει πολλούς εξ ημών άφωνους στην κυριολεξία:

«Μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»; Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε ως εξής: «Με τη χθεσινή του δήλωση ‘ότι δεν έχει σύνορα η θάλασσα’, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει το μέγεθος της άγνοιάς του ως προς τα βασικά θέματα Διεθνούς Δικαίου και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Αποδεικνύει άγνοια που τον καθιστά επικίνδυνο. Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, που διεκδικεί την επανεκλογή του, ας μάθει ότι η χώρα μας έχει θαλάσσια σύνορα, τα εθνικά χωρικά της ύδατα.

Για όλα αυτά, κανένας δεν του είπε τίποτα; Ούτε ο κ. Καμμένος;». Αντίδραση είχαμε κι από το Ποτάμι: «Όσο για τη δήλωση ότι ‘δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα’, δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε. Κάποιο λάθος έχει γίνει. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος». Δεν μπορεί να είναι τόσο άσχετος… Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, διαβάζουμε με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2015: «Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με πρόσφατη τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δήλωσε τα εξής: ‘Δεν είναι κατανοητή η πρόσφατη τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είναι ξεκάθαρο ότι όπου δεν υφίσταται σχετική συμφωνία, εφαρμόζεται η αρχή της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής βάσει του εθιμικού δικαίου που ισχύει έναντι όλων’».

Μάθαμε λοιπόν και το ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν διαβάζει τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν ξέρουμε τι έχουν να πουν για τα παραπάνω ο Νίκος Κοτζιάς, ή ο Πάνος Καμμένος με τις «κόκκινες γραμμές» (που πήγαν περίπατο), που αυτές τις ημέρες προσπαθεί να βρει τρόπους για να πιάσει το 3% και να μπει στη Βουλή, κάτι αμφίβολο. Φυσικά, η παραπάνω παρατήρηση είναι ρητορική, καθώς δεν έχουν και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα πουν τίποτα για το θέμα. Όπως και να έχει, οι ερωτήσεις με κλήρωση, όπως καταγγέλλεται, σε μια συνέντευξη που είχε αρχικά αποφασιστεί να μη γίνει αλλά τελικά έγινε, αναδεικνύουν τη σύγχυση στο εκλογικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Και το αποτέλεσμα δικαίωσε αυτούς στην Κουμουνδούρου που φοβούνταν.

Πρόεκυψε η απάντηση που σχολιάσαμε παραπάνω, απάντηση που ανέδειξε και την αιτία της εξωφρενικής κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, της Κω και της Καλύμνου. Δείτε λοιπόν ποιοι κυβερνούσαν επί οκτάμηνο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Θυμηθείτε τις αντιμνημονιακές υπερβολές του παρελθόντος από αυτούς που λαΐκιζαν και δίχαζαν και μιλούσαν συνεχώς για «κρεμάλες», «δωσίλογους» και «γερμανοτσολιάδες» απλά για να φέρουν ένα ακόμα αχρείαστο και σκληρότερο μνημόνιο, τις προτροπές για λυντσαρίσματα δημάρχων, το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα που έφερε τους ελέγχους κεφαλαίων που ακόμα ταλανίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και χιλιάδες απολύσεις, τις ουρές του καλοκαιριού στα ΑΤΜ, τους δεκάδες χιλιάδες απλήρωτους στα κοινωνικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Δείτε αυτούς που έχοντας πίσω τους όλο το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, ζητούν από τον κόσμο να ξεμπερδεύει με το παλιό, όταν αυτοί οι ίδιοι, με τη νοοτροπία μπολσεβίκου, δεν εκπροσωπούν απλά το παλιό, αλλά το σκοταδιστικό, το ανελεύθερο, το δογματικό, το ιδεοληπτικό και το σάπιο. Ώρα λοιπόν όλοι αυτοί, οι οποίοι αντιμάχονται την αριστεία και σε λίγους μόλις μήνες δεν άφησαν τίποτα όρθιο σε μια χώρα που εδώ και μια πενταετία δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, να πάνε σπίτια τους, πριν φέρουν στις ζωές μας και ένα τέταρτο μνημόνιο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου