Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Προβοκάτσια κατά Τσίπρα με Βαρουφάκη στήνει άρον άρον η Ζωή

Να εκμεταλλευθεί τις τελευταίες στιγμές δημοσιότητας τις οποίες της εξασφαλίζει τόσο η θεσμική της ιδιότητα ως Πρόεδρος της Βουλής, όσο και το κανάλι της Βουλής επιχειρεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καλεί στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ώρες πριν λήξει η θητεία της η Πρόεδρος της Βουλής, που απέτυχε να εκλεγεί με τη Λαϊκή Ενότητα και μένει εκτός Βουλής, καλεί τον κ. Βαρουφάκη σε μία εκ προοιμίου σκηνοθετημένη κατάθεση, αφού και οι δύο πολιτικοί και πρώην συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κινούνται πλέον ενάντια στον Έλληνα πρωθυπουργό και συμβαδίζουν στα χνάρια της «αντιμνημονιακής» εναλλακτικής, την οποία άπαντες ακόμα περιμένουν – μάταια – να ακούσουν.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και επεξεργάζεται τα συμπεράσματα του πορίσματος που είχαν καταλήξει τα μέλη της πριν τις εκλογές, αλλά από την Τετάρτη οι συνεδριάσεις θα είναι ανοιχτές τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στο κανάλι της Βουλής.

Με αυτόν τον τρόπο η κα Κωνσταντοπούλου από κοινού με τον Γιάννη Βαρουφάκη, με τον οποίον συμβαδίζουν όπως έχει γίνει γνωστό και στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα αναληφθεί ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, επιχειρεί να βλάψει το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, μέσα από «αποκαλύψεις» του πρώην υπουργού Οικονομικών για το πώς φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για συμπεφωνημένη παράσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Βαρουφάκη, λίγο πριν σβήσει και τυπικά το άστρο της πρώτης στην ελληνική πολιτική σκηνή για να χτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τη νέα κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια αφενός να κάνουν ακόμα μία «πάσα» στους επικριτές του από τη Νέα Δημοκρατία, αφετέρου να προσθέσουν ένα όπλο στη φαρέτρα που θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον μέσα από το όχημα της εξωκοινοβουλευτικής Λαϊκής Ενότητας.

Έτσι εξάλλου εξηγείται και η «πρεμούρα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ξεκινήσει εκ νέου την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος. Μόνο που η κα Πρόεδρος δεν προσδιόρισε ποια αλήθεια εννοεί. Τη δική της ή του Γιάνη Βαρουφάκη. Γιατί μεταξύ τους η πραγματική αγνοείται, όπως απεφάνθη και ο ελληνικός λαός…

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Κωνσταντοπούλου που καίγεται τόσο πολύ για το χρέος, του οποίου την απομείωση κατάφερε η «αποτυχημένη» διαπραγμάτευση Τσίπρα, μετατρέπει σε προσωπικό προπαγανδιστικό όργανο το Κανάλι της Βουλής για ακόμη μία φορά, ευτελίζοντας τη σημασία του ζητήματος του χρέους και θυσιάζοντάς το στο βωμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου