Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Επίσκεψη Πάπα: Ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και πολυπολιτισμικής προπαγάνδας!


Ένα απίστευτο show εκτυλίχθηκε στις οθόνες μας πριν λίγα 24ωρα, με πρωταγωνιστές τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
Ένα ρεσιτάλ απίστευτης υποκρισίας και πολυπολιτισμικής προπαγάνδας, με μεγαλοστομίες, διάπλατα χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά από τον ποντίφικα που πήρε μαζί του συμβολικά στο Βατικανό… 12 μετανάστες! Όσον αφορά τώρα τους κυρίους κυρίους Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο, αυτούς θα τους κρίνει το ποίμνιό τους καθώς συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την…παράσταση καλώντας να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους μετανάστες και να γίνουμε κιμάς στην μηχανή της παγκοσμιοποίησης.
Η επίσκεψη Πάπα, παρά την λυσσαλέα προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, δεν είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αλλά είχε μια βαθιά σημασιολογική πολιτική στόχευση. Μην ξεχνάμε ότι το Βατικανό, είναι επιχείρηση, που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ και επηρεάζει ανά τον κόσμο πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο Πάπας, βλέποντας μπροστά, προσπαθεί με αυτές τις κινήσεις να κερδίσει και άλλη μια μάχη που λαμβάνει χώρα στη Μ. Ανατολή, αυτή μεταξύ των διάφορων χριστιανικών δογμάτων. Το Βατικανό εδώ πολλές δεκαετίες δίνει σκληρές μάχες εξουσίας σε όλη τη Μ. Ανατολή για την πρωτοκαθεδρία του, εναντίον, βεβαίως, και της Ρωσικής Εκκλησίας, του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μην ξεχνάμε πως οι χριστιανοί, ειδικά σε Λίβανο, Συρία και Ιράκ είναι εκατοντάδες χιλιάδες.
Εάν ο ποντίφικας ήθελε πραγματικά να βοηθήσει με την τόση ισχυρή προσωπικότητα που διαθέτει, θα μπορούσε να πιέσει τους ηγέτες ανά το κόσμο, ούτως ώστε να λήξει αυτός ο καταστροφικός πόλεμος στη Συρία, να διαλυθεί το ισλαμικό κράτος και να ανοίξουν οι Ευρωπαίοι τα ερμητικά κλειστά σύνορά τους. Γι’ αυτά όμως τα καυτά θέματα δεν ειπώθηκε ούτε μία λέξη από κανένας από τους τρεις θρησκευτικούς ηγέτες.
Κατά τη γνώμη μας, η συγκεκριμένη επίσκεψη αντί να βοηθήσει και να στρέψει όλα τα βλέμματα στην Ελλάδα, θα οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, διότι αφενός οι τραγικές εικόνες με τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει τα νησιά θα αποτρέψουν και τους τελευταίους τουρίστες που επέλεγαν την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό και αφετέρου θα πρέπει να περιμένουμε και νέα κύματα λαθρομεταναστών, καθώς αυτή η »αγάπη» και »αλληλεγγύη», έστω και σε υποκριτικό βαθμό, θα δώσει θάρρος στον »χωριάτη», όπως λέει και η γνωστή ελληνική παροιμία.

Όσο για τον Τσίπρα; Για άλλη μια φορά υποκριτής. Εκεί που δεν ήθελε να βλέπει ράσα και σταυρό, τώρα και μπροστά στο να κερδίσει ψήφους από τους τελευταίους πιστούς που έχουν μείνει να υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρίσκεται δίπλα σε ιερείς.

Η Ελλάδα έχει μείνει αβοήθητη. Οι πνευματικοί ηγέτες της, κλείνουν τα μάτια και στρέφουν το κεφάλι μακριά από αυτήν…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου