Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Παράφορος έρωτας...

Τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει τον τίτλο της πιο περίεργης και παράδοξης κυβέρνησης που είχε ποτέ αυτός ο τόπος. 

Η αρχή, βέβαια, έγινε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος υποσχόταν να καταργήσει μνημόνια, ΕΝΦΙΑ και ότι άλλο κακό είχαμε και κατέληξε να υπογράφει χειρότερο μνημόνιο, χειρότερο ΕΝΦΙΑ και να επιβάλει τους υψηλότερους φόρους που έχει γνωρίσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Ακολούθησε ο υπουργός κ. Μπαλτάς που μετέτρεψε την αριστεία σε ρετσινιά και μας έφερε τον αμφισβητούμενο Βέλγο καλλιτέχνη(;) Φαμπρ για να τον αδειάσει σε τρεις μέρες επειδή τσίριξαν οι δικοί μας. Έχουμε, αμέσως μετά ή λίγο πριν, την κα Τασία Χριστοδουλοπούλου που έγραψε ιστορία με τον χειρισμό του προσφυγικού και με τις λιακάδες στην πλατεία Ομονοίας. Έχουμε ακόμη την κα Σία Αναγνωστοπύλου, η οποία έγινε διάσημη για τις νομικές της γνώσεις όταν υποστήριξε ότι οι καταλήψεις χώρων και αιθουσών στα πανεπιστήμια δεν είναι αδίκημα, γνώμη την οποία υποστήριξε και ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης
Σε μία άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση κάλεσε το λαό να συμμετέχει στις απεργίες σε που είχαν οργανωθεί εναντίον των μέτρων που η ίδια είχε αναγγείλει. Το φαντάζεστε αυτό; Κάνω κάτι και λέω στους θιγομένους: απεργήστε εναντίον των μέτρων που πήρα.

Τα νέα κατορθώματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. Ο υπουργός κ. Καμμένος αφού εψήφισε τα φορολογικά μέτρα που θίγουν τους κατοίκους ορισμένων νησιών, δήλωσε με το γνωστό αγέρωχο ύφος του ότι τα μέτρα αυτά, δηλαδή εκείνα που αυτός και το κόμμα του υπερψήφισαν, είναι εγκληματικά και αντισυνταγματικά. Εύλογη η ερώτηση: τότε γιατί τα ψηφίσατε; Και για να μην δρέψει μόνον αυτός τις δάφνες της δόξας, ο κ. Βούτσης, διακεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι τα μέτρα που ο ίδιος ψήφισε είναι προβληματικά και στα όρια της αντισυνταγματικότητας. 

Παρενθετικά, τι σημαίνει η λέξη «νησιωτικότητα» που χρησιμοποιούν μέλη της κυβέρνησης και την οποία καταργεί, όπως ισχυρίζονται, ο νόμος που καταργεί τον χαμηλότερο ΦΠΑ ορισμένων νησιών. Μήπως εννοούν ότι με την αύξηση του ΦΠΑ θα πάψουν να είναι νησιά; 

Το πλέον πρόσφατο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήκει στον υπουργό παιδείας κ. Φίλη, ο οποίος βρήκε τρόπο να νομιμοποιήσει τους απατεώνες που διορίστηκαν στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία. Υποθέτω ότι ο κ. υπουργός θέλει να θεμελιώσει με πράξεις το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Όσα ανέφερα πιο πάνω προκαλούν γέλιο ανάμικτο με χλεύη και θλίψη. Και φυσικά το ερώτημα: Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι; Μία αρνητική απάντηση στο ερώτημα αυτό θα αδικούσε τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους βουλευτές των δύο κομμάτων.
Έχω την εντύπωση ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας πνευματικής ή ψυχικής πάθησης, αλλά το αποτέλεσμα της απέλπιδας προσπάθειας να παραμείνουν στην εξουσία. Και κάθε φορά λένε σ’ αυτόν που τους ακούει αυτό που νομίζουν ότι ο ακροατής θέλει ν’ ακούσει. Και επειδή δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τους δανειστές, κοροϊδεύουν εμάς. Και εν μέρει σκέφτονται σωστά. Αφού εξαπάτησαν τον λαό τρεις φορές με επιτυχία , γιατί να μην το πετύχουν πάλι; 

Η προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι να μείνουν στην εξουσία μέχρις εξαντλήσεως της τετραετίας, υποθέτοντας ότι ο λαός υποφέρει από απώλεια βραχυχρόνιας μνήμης και ότι η σημερινή οργή θα έχει εξανεμισθεί μέχρι τότε. Υπάρχει, επίσης, η ελπίδα η οικονομία να πάει καλά και όλα να είναι μέλι-γάλα όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης. Αυτός είναι ο λόγος που οι 153 βουλευτές του ιδεολογικού τέρατος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν σφιχταγκαλιάσει τις βουλευτικές τους έδρες σαν παράφοροι εραστές της εξουσίας. 

Όμως, όπως όλοι οι παράφορα ερωτευμένοι με την εξουσία, έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Παραμορφώνουν, στο μυαλό τους, τα γεγονότα και παρερμηνεύουν τις αντιδράσεις του λαού. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι ασθένεια ή σφάλμα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις έχει αποδειχθεί μοιραίο.

1 comments:

  1. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΙΑΝΟΣ....

    Ειναι τιμη μου που τον ειχα καθηγητη 1975-1980
    στην Ανωτατη Βιομηχανικη Θεσσαλονικης
    (απο το 1990 μετονομαστηκε σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)......

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Χρυσαυγιτης πρωην αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή