Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο Ελληνισμός πολεμά το έρεβος του εθνομηδενισμού

Ευχαριστώ σας όλους. Όλους εσάς που την 29η Μαΐου 2016 θυμηθήκατε πως σαν σήμερα το 1453 έπεσε η Βασιλεύουσα. Που θυμηθήκατε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Μια περιήγηση στα κοινωνικά μέσα, αναδείκνυε χθες μια νεολαία περήφανη, που αναζητά υψηλά πρότυπα, που αναζητεί τις ρίζες της, που αναζητεί πάνω απ’ όλα, την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ της.

Μια ταυτότητα που οι διάφοροι Λιάκοι και Φίληδες, θέλουν να της στερήσουν, καθιστώντας τους όλους αθύρματα στις βουλές των διαφόρων Σόρος, που μέσα από τα γραφεία τους επιδίδονται χρηματοδοτώντας τους διαφόρους πρόθυμους και σατανάδες, σε κοινωνική μηχανική. Και το κάνουν αυτό, προκειμένου να μας επιβάλλουν την πολιτική ορθότητα και ην ελευθεριότητα και έχοντας εγκλωβίσει δυστυχώς σε αυτή τη λογική πολλούς φιλελεύθερους και ανιδιοτελείς φίλους της ελευθερίας.

Που μπερδεύουν όμως την ελευθερία με τον δικαιωματισμό και την ελευθεριότητα, η οποία αποϊεροποιεί τον άνθρωπο και τον αποκτηνώνει… 
Τελικά, υπάρχουν φως ελπίδα μέσα στο έρεβος του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας το οποίο βιώνουμε, έχοντας στην κυβέρνηση της πατρίδας μας αριστεριστές και αμοραλιστές ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Ναι, αυτούς των ΑΝΕΛ, που προσπαθούν, χέρι – χέρι με τους ανθρώπους των καταγωγίων των Εξαρχείων, να διχάσουν τον κόσμο. Δεν θα τα καταφέρουν, πρώτον, διότι οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχουν πια οπαδούς.

Τόσο απλά. Και μαζί και οι δύο, δεν εκπροσωπούν σε αυτή τη φάση άνω του 15% των πολιτών. Όλοι οι υπόλοιποι, είναι απέναντί τους. Ο κόσμος ξυπνάει, αντιλαμβάνεται με τι έχει να κάνει, ανασκουμπώνεται. Η οργή είναι ακόμα βουβή. Είναι όμως θέμα χρόνου να ξεσπάσει. Η περιφρόνηση για τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ που συγκυβερνούν, αποχρωματίζοντας εθνικά και θρησκευτικά τον τόπο, είναι πια παραπάνω από ορατή. Όπου κι αν πάνε οι άνθρωποι του εθνομηδενισμού, γίνονται δεκτοί με αποδοκιμασίες, με περιφρόνηση. Δεν θέλει να τους βλέπει κανείς πουθενά.

Όσο περνάει όμως ο καιρός με τα ρετάλια στην εξουσία, η πατρίδα γυρίζει πίσω. Τούτοι εδώ του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας, οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ετοιμάζονται τώρα να καταργήσουν τις παρελάσεις τον εκκλησιασμό των μαθητών και την πρωινή προσευχή. Δεν θέλουν πολίτες πατριώτες, δεν θέλουν πολίτες με εθνική και θρησκευτική συνείδηση, δεν θέλουν πολίτες ορθόδοξους χριστιανούς. Θέλουν καθοδηγούμενους καταναλωτές, ελευθεριακά όντα, χωρίς μπούσουλα, εγκλωβισμένα σε μια υλιστική & ηδονιστική αντίληψη της ζωής. Και δυστυχώς, σε αυτή τους την προσπάθεια, συνεπικουρούνται από οικουμενιστές ιερείς, που αρνούνται την εθνική ιδέα, που αρνούνται να υπηρετήσουν τη γαλανόλευκη, αρνούνται ακόμα και αυτά τα ευρωπαϊκά ιδεώδη… Και τότε υπήρχαν αυτοί, πίσω από τα τείχη της Πόλης… Αλλά, τώρα έχουν γνώση οι φύλακες. Και οι όλο νόημα «σιωπές», αναγνωρίζονται και ερμηνεύονται κατάλληλα… Ας μη νομίζουν ορισμένοι ότι έχουν να κάνουν με βλάκες. Είναι πάρα πολλοί οι υποψιασμένοι πλέον.

Χθες, το διαδίκτυο και ιδιαίτερα τα κοινωνικά μέσα πλημμύρησαν με αναρτήσεις Ελλήνων που θυμήθηκαν τη θυσία του Αυτοκράτορα, που θυμήθηκαν τον μύθο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σαν να σβήνεις & ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον, είπε ο νομπελίστας ποιητής μας, Γιώργος Σεφέρης. Και αυτοί του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας, προσπάθησαν και προσπαθούν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη. Όμως, όπως αποδεικνύεται, ματαίως. Ο κόσμος αναζητά πρότυπα υψηλής αισθητικής και πάνω απ’ όλα, αναζητεί πρότυπα υπερβατικά, κυρίως το ΗΡΩΙΚΟ.

Το πρότυπο που ευεργετεί το έθνος και την κοινωνία με καλύτερους ανθρώπους. «Ο βασιλεύς ουν απαγορεύσας ααυτόν, ιστάμενος βαστάζων σπάθην και ασπίδα, είπε λόγον λύπης άξιον ‘ουκ εστί τις των χριστιανών του λαβείν την κεφαλήν μου απ΄ εμού;’ ην γαρ μονώτατος απολειφθείς. Τότε εις των Τούρκων δους αυτώ κατά πρόσωπον και πλήξας, και αυτός τω Τούρκῳ ετέραν εχαρίσατο των όπισθεν δ΄ετέρος καίριαν δους πληγήν, έπεσε κατά γης' ου γαρ ῄδεισαν ότι ὁ βασιλεύς εστίν, αλλ’ ωs κοινόν στρατιώτην τούτον θανατώσαντες αφήκαν», έγραψε ο Γεώργιος Φραντζής.

Και όλο περισσότεροι είναι εκείνοι οι Έλληνες και όχι μόνο, που περπατούν στην καστροπολιτεία του Μυστρά των σεβαστοκρατόρων της αυτοκρατορικής οικογένειας και αργότερα Δεσποτάτο, αναζητώντας στην Πάνω Χώρα το Βυζάντιο, τη χιλιετή αυτοκρατορία. Και όλα αυτά την ώρα που η αφήγηση της ιστορίας στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες «ορθολογιστικής» (εθνομηδενιστικής δηλαδή) παρέμβασης στα σχολικά εγχειρίδια της ελληνικής εκπαίδευσης, κατευθύνει τους μαθητές μακριά από την ορθόδοξη βυζαντινή παράδοση, με τη σιωπηλή συναίνεση μιας κλίκας οικουμενιστών (δηλαδή αιρετικών) ιεραρχών… Όμως, οι μεθοδεύσεις δεν περνούν, καθώς ο κόσμος, επαναλαμβάνουμε, αναζητεί υψηλά πρότυπα και τα βρίσκει, αναζητώντας τις ελληνικές & ορθόδοξες ρίζες του. Διότι πρότυπα δεν μπορεί να είναι οι αριστεριστές βουλευτές του εθνομηδενισμού και των παράκτιων εταιρειών…

Και πάλι, ως ένας εκ των εκατομμυρίων Ελλήνων που γαλουχήθηκα με τα νάματα της εθνικής ιδέας, με τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, με την ποίηση του Κωστή Παλαμά, ευχαριστώ τους ομοεθνείς και συμπολίτες μου στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που θυμήθηκαν και μέσω των κοινωνικών μέσων, ανέδειξαν για άλλη μια φορά το ΑΘΑΝΑΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που έπεσε μαχόμενος στα τείχη της Βασιλεύουσας, όταν πίσω βυσσοδομώντας, κάποιοι άνοιγαν Κερκόπορτες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου