Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πολλά τέτοια ενώθηκαν και προέκυψε ο τροτσκιστικός ΣΥΡΙΖΑ…


Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης twitter, απ’ όπου έχουν σχεδόν αποχωρήσει οι αριστεριστές με τα ψευδώνυμα, καθώς δεν έχουν τίποτα απολύτως να πουν, βρίθει πλέον αναφορών κατά του κράτους.

Το συμπέρασμα τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον μεταξύ όλων όσοι δεν ανήκουν στους τυχοδιώκτες (ΑΝΕΛ) και στα σοσιαλιστικά κόμματα, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στη ΧΑ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι πως ο αστικός κόσμος ενοχοποιείται για το σημερινό χάλι, καθώς μεταπολιτευτικά γαλούχησε μία κοινωνία εθίζοντάς την στον κρατισμό και μπολιάζοντάς την με αριστερές ιδεολογικοπολιτικές αρχές και αξίες. Αυτές τις ημέρες, η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη γέμισαν αφίσες που μας υπενθύμιζαν την «επέτειο» των 50 χρόνων από τη «Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση – Μια ανεκτίμητη επαναστατική παρακαταθήκη».

Η υπογραφή κάτω από την αφίσα είναι «Μ – Λ ΚΚΕ». Όμως, αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Ένα περιθωριακό κομμουνιστικό κόμμα είναι, αλλά για να μην ξεχνάμε, πολλά τέτοια ενώθηκαν και προέκυψε εν τέλει ο τροτσκιστικός στη λογική, στη νοοτροπία και στη μεθοδολογία του, ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα ρημάζει την πατρίδα μας, αφελληνίζοντάς την.

ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΥΣ ΦΟΝΙΑ…

Για την ιστορία, θα σας πούμε απλά ότι η «Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση» του ψυχοπαθή δολοφόνου Μάο Τσε Τουνγκ, κόστισε τη ζωή σε 35.000.000 ανθρώπους. Ο προαναφερόμενος, είναι ο μεγαλύτερος φονιάς στην παγκόσμια ιστορία. Αλλά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας μας, τον Αλέξη Τσίπρα, «η σκέψη του Μάο -όχι ο Μάο ως προσωπικότητα, όχι ο Μάο ως διοίκηση, όχι ο Μάο ως καθεστώς- αλλά η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει.

Το πιστεύω αυτό… Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην ‘επαναστατική’ διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη… Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή… Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο». Ναι, αυτός που είπε τα παραπάνω, στην περιβόητη συνέντευξη με τους schooligans, ο απολογητής του ψυχοπαθούς δολοφόνου Μάο Τσε Τουνγκ, είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα, εν έτει 2016…

Πάμε τώρα στο θέμα του κρατισμού. Υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία ιστοσελίδων, που ασχολούνται, βλέποντας ότι η αγορά είναι μεγάλη, με θέματα που αφορούν στο Δημόσιο, στις μισθοδοσίες, στα επιδόματα και στη συνταξιοδότηση. Βλέποντας χθες μια ομάδα νέων που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, να εργάζονται ενθουσιωδώς για ένα project, δεν μπορούσαμε παρά να θαυμάσουμε την εργατικότητα, την προσήλωση, τον επαγγελματισμό τους αλλά και τη δημιουργικότητά τους.

Αρετές που σκοτώνει - στην κυριολεξία - ο εναγκαλισμός με το Δημόσιο και η εξάρτηση από το κράτος. Όπου ο κανόνας είναι ο κομφορμισμός και η πλήρης παράδοση, η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός. Και κάπως έτσι, εκείνοι οι οποίοι όφειλαν να υπηρετούν το εθνικό και κοινωνικό σύνολο που τους πληρώνει, το ταλανίζουν. Και αυτό, είναι ανήθικο. Και δεν μένουν εκεί… Χρησιμοποιούν τη δεσπόζουσα θέση τους προκειμένου να εκβιάζουν και να διατηρούν, σε εποχή πολύ μεγάλης κρίσης, ανήθικα «προνόμια». Εις βάρος των πολλών…

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ – ΣΟΦΙΑ;

Οι Τούρκοι, βεβηλώνουν την Αγιά – Σοφιά… Με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέματα Νομικών & Εσωτερικών Υποθέσεων, θέτει το θέμα της αλλοίωσης του χαρακτήρα της Αγία – Σοφίας στην Βασιλεύουσα, από τους Τούρκους. Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης:

«Πρόσφατα οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να μεταδίδεται ζωντανά, κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, από τον χώρο της Αγίας Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη -διαχρονικό σύμβολο του Χριστιανισμού και μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς- ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας’, το οποίο θα περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου. Η εν λόγω απόφαση ουσιαστικά μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, επιχειρώντας να αλλοιώσει το χαρακτήρα του μνημείου και μετατρέποντάς το σε χώρο μουσουλμανικής πίστης.

Δεδομένου ότι από το 1934, με προεδρικό διάταγμα της Τουρκικής κυβέρνησης, ο ιστορικής σημασίας χώρος της Αγίας Σοφίας αποτελεί μουσείο και πόλο έλξης τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, ερωτάται η Επιτροπή: Τέτοιου είδους πρακτικές συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας; Προτίθεται να το λάβει υπόψη της στις εκθέσεις προόδου της χώρας καθώς μια τέτοια ενέργεια αποτελεί δείγμα έλλειψης σεβασμού των Χριστιανών ανά τον κόσμο;

Προτίθεται η Επιτροπή να λάβει πρωτοβουλίες για την προστασία του χαρακτήρα του μνημείου της Αγιάς Σοφιάς, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη, ότι το 2010 η Κωνσταντινούπολη αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και ενισχύθηκε με σχετικές χρηματοδοτήσεις για την ανάδειξη του πολιτιστικού της πλούτου;».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου