Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ούτε ο Ανδρέας δεν είχε τέτοιο... ταλέντο εξαπάτησης

Του βγάζουμε το καπέλο. Ο άνθρωπος, αν και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος πωλητής. Μπορεί να σου πουλήσει ο άνθρωπος γανωμένο τηγάνι για χρυσό. Μπορεί να μετατρέψει την καταστροφή σε... μελωδία της ευτυχίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και με τη βούλα ο μεγαλύτερος «πολιτικός απατεώνας» που πέρασε ποτέ. Ούτε ο Ανδρέας δεν είχε τέτοιο... ταλέντο εξαπάτησης. Εκείνος είχε φυσικό χάρισμα να τον ακολουθούν, ετούτος εδώ είναι αυτό που λένε στο χωριό «ξεδιάντροπος».

Δεν έχει κανένα πρόβλημα και χαμογελώντας μπροστά στις κάμερες σαν τον σαδιστή δολοφόνο που χαμογελά όταν σκοτώνει το θύμα του, να σου πει το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει. Να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα χωρίς μάλιστα να κουνήσει το βλέφαρό του.

Αν τον έβλεπε κανείς στο υπουργικό συμβούλιο θα έλεγε ότι δεν είναι απλά χάρισμα. Ο άνθρωπος ζει στον δικό του, παράλληλο κόσμο και μαζί του σ' αυτό το διαφορετικό σύμπαν παρασύρει και τους βουλευτές του. Τα πιστεύει αυτά που λέει, έχει πάθει κάτι σαν το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Δηλαδή είναι χρόνια όμηρος του ψέματος και της απάτης που τα έχει ερωτευτεί και τα δύο και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά. Του έχουν γίνει δεύτερη φύση.

Περιέγραψε μια χώρα που περνά σε ένα νέο success story. Κουβέντα για το αριστερό μνημόνιο, μόνο ότι έρχεται η ανάπτυξη. Κάλεσε τους υπουργούς να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν, είπε ότι θα είναι ανοικτή η Βουλή για να υποδεχθεί καμιά δεκαριά... αναπτυξιακά νομοσχέδια ενώ έδωσε το σύνθημα για μάχη στην καθημερινότητα.

Εκεί που το... τερμάτισε ήταν ότι δεν έκανε πίσω στις κόκκινες γραμμές του Σεπτεμβρίου: «Δεν πήγαμε πίσω τις κόκκινες γραμμές που είχαμε από το Σεπτέμβριο, δεν κόψαμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις, κρατήσαμε προστατευμένη την πρώτη κατοικία... Οι κανόνες που συμφωνήσαμε για τα κόκκινα δάνεια είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη.

Προχωρήσαμε στην αυστηροποιήση και τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος. Γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης. Αλλά όλα αυτά έχουν ένα όριο την πραγματικότητα. Για μια ακόμα φορά οι πομπώδεις εξαγγελίες εξάντλησαν τη χρησιμότητά τους όταν φτάσαμε στο δια ταύτα και τώρα άλλοι είναι αυτοί που τρέχουν».

«Η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα ξέφωτο όπου υπάρχει διέξοδος».

Δηλαδή δεν είναι υποχώρηση η έμμεση μείωση των συντάξεων με το πετσόκομμα του ΕΚΑΣ. Ούτε με την αύξηση των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, ούτε με την αύξηση της παρακράτησης. Αυτά δεν έγιναν στην Ελλάδα, στον πλανήτη Άρη έγιναν.

Δεν είναι υποχώρηση ότι ξεπουλιούνται στα ξένα funds όλα τα κόκκινα δάνεια, και αυτά που είναι με εγγύηση του Δημοσίου. Δηλαδή ακόμη και τα δάνεια για σεισμοπαθείς ή πυροπαθείς θα περάσουν στα χέρια ξένων εταιρειών.

Δεν είναι υποχώρηση η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, εκτός από ορισμένες πρώτες κατοικίες. Ούτε είναι καταπάτηση της κόκκινης γραμμής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με τη δημιουργία του υπερταμείου των 99 ετών. Εδώ αυτοί είχαν βγει στα κάγκελα για το Ελληνικό και τώρα τα ξεπουλάνε όλα.

Αλήθεια, τι έχει να πει ο Δρίτσας για τον ΟΛΠ; Αυτό δεν ήταν κόκκινη γραμμή; Αμ ο δύστυχος ο Σκουρλέτης για τη ΔΕΗ τι έχει να πει; Εκείνος ο τάλας που πονάει ο Σπίρτζης τι έχει να πει για την Εγνατία οδό που δεν θα ιδιωτικοποιούνταν; Ακούσατε καμιά κουβέντα για τις συγκοινωνίες που πέρασαν κι αυτές στο νέο ταμείο;

Τι έχει να πει ο ψεύτης για τον κόφτη όταν δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι; Και τέλος, ένα πολιτικό θέμα. Ο Τσίπρας δεν είχε υποσχεθεί την απλή και άδολη αναλογική ως νέο εκλογικό σύστημα; Τώρα προς τι η κωλοτούμπα από την αριστερά;

Ολόκληρα βιβλία γράφονται για την πολιτική απάτη του Τσίπρα. Απ' όπου κι αν το πιάσεις δεν βγάζεις άκρη. Ελπίζουμε μόνο ο κόσμος να έχει καταλάβει με τι απατεώνες έχει να κάνει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου