Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Στα τέσσερα... για ακόμα μία φορά

Μια ακόμη περήφανη νίκη πέτυχε η λαοπρόβλητη κυβέρνηση της Αριστεράς. «Κερδάμε αδέρφια», φωνάζει ο Τσακαλώτος από τις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνοντας τον Τσίπρα που τον είπε γκαντέμη γιατί πήγε στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ έφαγε τρία γκολ.

Άλλα τρία έφαγε και στο Eurogroup κι αυτά δεν είναι άλλα από τα προληπτικά μέτρα που καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση, να προνομοθετήσει, υποχωρώντας απ' όλες τις μέχρι τώρα κόκκινες γραμμές της.

Τα τρία γκολάκια που έφαγε είναι αφορολόγητο, εργασιακά, συντάξεις με τον Ευκλείδη να ψάχνει να βρει τι του γίνεται. Μοιάζει με το παιδάκι που τρώει τις σφαλιάρες και όλοι φωνάζουν «μπιζ» κι αυτό προσπαθεί να βρει ποιος τον χτύπησε.

Στα σοβαρά τώρα. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολλούς μήνες. Όσο καθυστερούσε τόσο ο λογαριασμός ανέβαινε. Ήρθε το Eurogroup λοιπόν για να επιβεβαιώσει ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ, την πιο επικίνδυνη και την πιο ανίκανη.

Αν ακούσετε την... ΕΡΤ θα καταλάβετε τα εξής: Ότι η Ελλάδα κατατρόπωσε τους ξένους. Ότι ο Ντάισελμπλουμ μίλησε για το τέλος της λιτότητας κι ότι έρχεται πρόγραμμα για 100 χιλ. θέσεις εργασίας. Εκεί έμειναν οι κακόμοιροι μισθοφόροι του κρατικού καναλιού που με αρχηγό την Κ. Ακριβοπούλου έχουν αυτή την απογευματινή εκπομπή και μας ενημερώνουν για όλα.

Ευτυχώς, όμως, που την ΕΡΤ την βλέπουν μόλις μερικές χιλιάδες πολίτες γιατί η αλήθεια είναι άλλη και δεν κρύβεται. Ούτε σκεπάζεται από non paper σαν κι αυτό που έβγαλε το Μαξίμου πριν κάνει δηλώσεις ο Ντάισελμπλουμ για να προλάβει το κακό. Αυτή είναι και η πολιτική που θα ασκήσει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει επικοινωνιακά τα μέτρα. Δηλαδή θα υποστηρίζει τα εξής:

  1. Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας. Μα αυτό δεν ισχύει. Όταν προνομοθετείς μέτρα για το 2019 σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι τότε αυτό δεν είναι νέα λιτότητα; Όταν κόψεις συντάξεις κι όταν τσακίσεις με νέους φόρους τους πολίτες τότε δεν παίρνεις σκληρά μέτρα;
  2. Η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα αλλά θα κάνει... μεταρρυθμίσεις. Έτσι θα είναι η συλλογιστική προκειμένου να περάσουν από την Κ.Ο. οι σκληρές συμφωνίες.
  3. Δεν κλείσαμε καμιά συμφωνία για συγκεκριμένα μέτρα, αλλά θα δούμε το μείγμα πολιτικής από το 2019. Ψέμα. Τους ξέσκισε ο Ντάισελμπλουμ που μίλησε για συντάξεις, αφορολόγητο, εργασιακά.
  4. Κάθε μέτρο θα έχει δημοσιονομικό ισοζύγιο, δηλαδή κάθε κακό μέτρο θα ισοφαρίζεται από ένα καλό ώστε κανείς να μη χάσει. Ψέμα μεγάλο. Το δημοσιονομικό κενό του 2018 και το κενό του 2019 πρέπει να καλυφθεί με επιπλέον επώδυνα μέτρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι επειδή βγήκε ο Παππά...τζης και είπε ότι αν θιγεί το αφορολόγητο τότε μπορεί να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ του απαντάμε. Αν το αφορολόγητο πάει στα 5.900 ευρώ η επιβάρυνση για τους πολίτες θα είναι 1.8 δισ. ευρώ. Για να υπάρξει ανάλογο ισοζύγιο ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να μειωθεί περίπου 70%! Μα είναι δυνατόν;Άραγε η κυβέρνηση που θα προνομοθετήσει τα σκληρά μέτρα θα προνομοθετήσει και τα «αντίδωρα»; Θα υπάρχουν στα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν και τα αντισταθμιστικά; Όχι βέβαια.
Θυμίζουμε το εξής: Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση, όλοι οι υπουργοί και όλα τα στελέχη έλεγαν: «Όχι στην προνομοθέτηση μέτρων, όχι σε προληπτικά μέτρα. Είναι παράλογο αυτό, είναι αντιδημοκρατικό δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα της Ευρώπης».

Λίγο μετά έπεσαν στο σύνθημα «ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα». Τελικά ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Ευκλείδης, ο Παππάς και τα λοιπά παλικάρια έπεσαν στα τέσσερα και μπουσουλάνε από τις Βρυξέλλες μέχρι την Αθήνα.

Αυτή είναι η αλήθεια και δυστυχώς αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι πολίτες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου