Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Λαθρέμποροι ανθρωπισμού


Μετά από δύο χρόνια φαρσοκωμωδίας, μετά από δύο χρόνια, τα οποία το τσίρκο έχει το θράσος να τα γιορτάζει κιόλας, ζήσαμε και την πνευματική αναβάθμιση του κ. Μουζάλα, την κατάκτηση της σοφίας, η οποία συνετελέσθη χάρη στο θάνατο των προσφύγων στη Μόρια.

Δεν θα σταθώ, ούτε στις αριστερίστικες παρόλες που μας λιβάνισαν τα τελευταία χρόνια περί μετανάστευσης, περί του ότι δεν υφίστανται λαθραίες ζωές, περί της απουσίας συνόρων. Δεν θα σταθώ στην εξώφθαλμη πολιτική ιδεοληψία ενός πρωθυπουργού ο οποίος επέδειξε με περηφάνεια την αδιαφορία του για τα θαλάσσια σύνορα (φαντάζομαι ότι και για τα χερσαία οι απόψεις του δεν θα είναι πολύ διαφορετικές), χώρια η παντελής απαιδευσιά του ως προς τη στάθμη θαλάσσης, εδάφους, γεωγραφικών τοπωνυμίων και την εν γένει θορυβώδη του ανοησία. Αυτά λειτούργησαν αποτελεσματικά ως πηγή που τροφοδότησε ένα εκατέρωθεν τρολλάρισμα στα χαρακώματα του κυβερνοχώρου (γελάτε ορισμένοι, αλλά μεγάλο μέρος των συγκρούσεων διαδραματίστηκε και εξακολουθεί να διαδραματίζεται στο διαδίκτυο – όταν το πάρουν χαμπάρι και το συνειδητοποιήσουν πλήρως εκεί, στα τεϊοποτεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να δούμε μια άσπρη μέρα), κάτι που είχε εξ αρχής σκοπό αυτό που στο χωριό μου λέμε «λαϊκή κατανάλωση». Δεν θα σταθώ, προς το παρόν, σε καμία από όλες αυτές τις γκροτέσκες φιγούρες που στελεχώνουν αυτήν την κυβέρνηση, ούτε στα πεπραγμένα τους. Φιγούρες που διεκδικούν κάθε μία τη δική της θέση στο Φεστιβάλ των Τρελών κάνοντας το Βίκτωρα Ουγκώ υπερήφανο.

Όχι. Ούτε η συνεργασία με το ακροδεξιό συνονθύλευμα των ΑΝΕΛ που τους κρατάει σφιχτά από το κέντρο της βουβωνικής τους χώρας είναι άξια λόγου. Τα πυρά προς τους ΑΝΕΛ είναι εύκολη κριτική που ενδεχομένως να μεταθέτει και τους προβολείς της προσοχής αλλού και, ενίοτε, να ξεπλένει και τα ανομήματα των προηγούμενων. Αδιαφορώ πλέον.Όχι, κυρίες και κύριοι. Το πραγματικό καρφί στο μάτι αυτών των χυδαίων λαθρεμπόρων του ανθρωπισμού είναι η φλεγματική αδιαφορία (διότι μόνο ως τέτοια μπορεί να μεταφραστεί – ή, εν πάση περιπτώσει, εγώ είμαι ο βαθιά προκατειλημμένος πλέον, που δεν έχει όρεξη να τη δει αλλιώς) του κ. Μουζάλα για τους πρόσφυγες ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ. Που ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΜΚΟ να αλωνίζουν σε hot spots ανά την επικράτεια εισπράττοντας χρήματα που ΔΕΝ ΈΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη, που ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ άφησε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, που ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΨΥΧΕΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί, πολύ απλά, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ. Διότι, δεν γίνεται η ομελέτα στο μυαλό του κόκκινου ολοκληρωτιστή, αν δεν σπάσεις αυγά. Διότι δεν έχει καμία σημασία πόσες ζωές θυσιάζονται στο βωμό του πολιτικού του τοτέμ. Ο ανθρωπότυπος αυτός, ειδικώτερα αυτός του διανοούμενου (που, κατά τον Μ. Καραγάτση στο Συνταγματάρχη Λιάπκιν, έσφαζε κόσμο στη Ρωσσία με ακόμη μεγαλύτερη αγριότητα από το μουζίκο), δεν υπολογίζει, και δεν πρόκειται ποτέ να υπολογίσει κανένα υλικό και ηθικό κόστος μπροστά στο βωμό της κοσμικής του θρησκείας.

Με αυτούς έχετε να κάνετε. Και πάρτε το χαμπάρι, προτού χαθούν κι άλλες ζωές προσφύγων, προτού υπονομευτούν ακόμη περισσότερο οι δικές σας ζωές, που, μέρα με την ημέρα υποθηκεύονται όλο και περισσότερο σε αυτό το φτηνιάρικο ενεχυροδανειστήριο με τη ρεκλάμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν μιλάμε πλέον για πολιτική εδώ. Μιλάμε για το έσχατο όριο του δηλητηριώδους κυνισμού και της αλητείας. Ναι, της αλητείας.

ΥΓ. Ας βρεθεί ένας από αυτούς να μου προσάψει ότι δεν θέλω τους πρόσφυγες στη χώρα μου. Ας βρεθεί κάποιος να μου μιλήσει για τα δικαιώματά τους. Για να του δείξω τις φωτογραφίες που κατάφεραν να τραβήξουν οι δημοσιογράφοι (γιατί η κυβέρνηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την πρόσβασή τους στα hot spots). Και ας μου μιλήσει μετά για ανθρώπινα δικαιώματα.

1 comments: