Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Όλοι ευθύνονται! Όλοι κατέστρεψαν τον τόπο!

Το ζήτημα με την Τουρκία αρχίζει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν και η Ελληνική(;) κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε μία στιγμή να σταθεί στο απαιτούμενο ύψος και να προασπίσει τα Εθνικά συμφέροντα.

Αλλά ποια κυβέρνηση περιμένουμε να υπερασπιστεί την Πατρίδα μας; Η κυβέρνηση που δεν δίστασε να υπογράψει όλα όσα δίστασαν να υπογράψουν οι προηγούμενοι και μάλιστα αμέσως μετά από το δημοψήφισμα και την λαϊκή απαίτηση για να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητος; Μα δεν έχετε ακόμα καταλάβει πως είναι άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων που κατέστρεψαν τον τόπο.

Η οικονομία (και όχι μόνο) της Ελλάδος υπονομεύτηκε εδώ και πολλές δεκαετίες από τις κυβερνήσεις της Ένωσης Κέντρου, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και διαλύθηκε από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και, φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ που της έδωσε την χαριστική βολή. Μαζί με την οικονομία οι Έλληνες(;) πολιτικάντηδες φρόντισαν να γκρεμίσουν τα θεμέλια του Έθνους, δηλαδή την Παιδεία.

Οι σημερινοί "φιλελεύθεροι αριστεροί" πιστοί στο δόγμα του "δεν πιστεύω τίποτε, ζω όπως να 'ναι" αποφάσισαν να στερήσουν από τα παιδιά μας την δυνατότητα να γνωρίσουν την Πίστη του Έθνους και των Πατέρων τους και να τα γαλουχήσουν με το πιστεύω των βάρβαρων και απολίτιστων λαών του κόσμου. Σαν να μην έφθανε αυτό, προσπαθούν να τα οδηγήσουν στην διαστροφή και στην ανωμαλία μέσω της ανελέητης πλύσης εγκεφάλου εναντίον του φυσιολογικού!

Όμως και οι υποκριτές της αντιπολίτευσης πρέπει να σιωπήσουν και να λογοδοτήσουν για όλα όσα νομοθέτησαν και καθιέρωσαν πρώτοι εκείνοι, προετοιμάζοντας το έδαφος στους σημερινούς ολετήρες του Έθνους. Ποιος ξεκίνησε να διαλύει λίγο-λίγο την Παιδεία και να αποκόπτει τα Ελληνόπουλα από τις ρίζες και την γλώσσα που είναι γραμμένη η Πίστη και η Ιστορία τους; Μα φυσικά οι "θρησκευόμενοι" και "πατριώτες" "συντηρητικοί" δεξιοί, με άξιους συμπαραστάτες τους "σοσιαλιστές" του ΠΑΣΟΚ!

Μήπως ξεχάσατε τον "δεξιό" κ. Ράλλη που ως υπουργός Παιδείας το 1976 είχε πει την περίφημη φράση «η καθαρεύουσα ως πρωτότοκος απεβίωσε και υπογράφομεν σήμερον την πράξιν του ενταφιασμού της» ή τον συνάδελφό του στην ΝΔ Αθανάσιο Μίχα, που αναφερόμενος στο ίδιο θέμα του πολυτονικού είχε δηλώσει χωρίς ντροπή και συναίσθηση «αλλά τουλάχιστον η νέα γενεά ας απαλλαγή από αυτό το βασανιστικό σύστημα».

Ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, βο(υ)λευτής τότε της ΕΔΗΚ και μετέπειτα του ΠΑΣΟΚ είχε συνηγορήσει λέγοντας «ο τονισμός αποτελεί ένα περιττόν βάρος που δεν αφορά μάλιστα και στην αρχαία Ελληνική κληρονομιά μας, ώστε να δικαιολογήται να έχωμε έστω και κάποια εθνική φιλοτιμίαν. Στην πραγματικότητα οι τόνοι υπήρξαν δημιούργημα διδασκάλων ξένων γλωσσών των ελληνιστικών χρόνων, στην Αίγυπτο κυρίως, για να γίνη ευκολώτερη η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Επομένως, ούτε και λόγοι εθνικής φιλοτιμίας επιβάλλουν την εμμονήν εις το τονικό σύστημα. Είναι απλώς μία κάποια αν θέλετε προκατάληψις που στηρίζεται εις τον εθισμόν».

Όσο για τον "πατριώτη" και "θρησκευόμενο" Στέλιο Παπαθεμελή, που σήμερα εντελώς αδιάντροπα και ψηφοθηρικά τοποθετείται υπέρ της επαναφοράς του πολυτονικού, τότε, ως βο(υ)λευτής του Κέντρου (μετά πήγε στο ΠΑΣΟΚ, αργότερα στην ΝΔ και τέλος έφτιαξε και δικό του κόμμα προσπαθώντας μόνο να επιστρέψει στην καρέκλα του βο(υ)λευτή) το 1976 ήταν υπέρμαχος του μονοτονικού φέρνοντας, μάλιστα, ως επιχείρημα το κέρδος! «Είναι αυτονόητο ότι υιοθετώ την πρόταση που έκανε ο αρχηγός της ΕΔΗΚ για το μονοτονικό σύστημα. Θα ήθελα σε επίρρωση των σκέψεων που διατυπώθηκαν, να δώσω στην Βουλή την πληροφορία, ότι η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και η "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", οι δύο εφημερίδες της συμπρωτεύουσας, γράφονται εδώ και 15 χρόνια κατά το πλείστον με αυτό το σύστημα. Ρώτησα σήμερα το πρωί τον διευθυντή της "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", ποιο είναι το οικονομικό κέρδος από αυτήν την καινοτομία. Μου απάντησε ότι μία κολώνα της εφημερίδας με τους τόνους γράφεται από ένα λινοτύπην σε μια ώρα, ενώ με το μονοτονικό σύστημα γράφεται σε 3/4 της ώρας. Από τον χρόνο που κερδίζεται απ' τη διόρθωση γενικά υπολογίζεται ότι κερδίζεται ο μισός χρόνος. Εισφέρω αυτό το δεδομένον, δια να εκτιμηθή η οικονομική σημασία, πέρα από τις άλλες αγαθές επιπτώσεις που θα έχη η εισαγωγή του μονοτονικού συστήματος». Άκουσον-άκουσον λογική Έλληνα(;) πολιτικού(;).

Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Όλοι είναι συμπαίκτες στο ίδιο παιχνίδι, που έχει ένα σκοπό: Να μετατρέψει την Ελλάδα σε ό,τι επιθυμεί η Δύση. Αυτοί πληρώνονται για να κάνουν ό,τι κάνουν! Οι Έλληνες γιατί επιμένουν να τους ψηφίζουν;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου