Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Γκρεμίζονται. Το νου μας...

Το αριστερό περιτύλιγμα ήταν εύκολο να "καεί". Αριστεροί, όπως φάνηκε, δεν είναι. Πρόκειται για παρέα, με "δεξιές τσέπες" και άχτι να κυβερνήσει. Η εξουσία είναι αυτοσκοπός. Θα εξαντλήσουν και το τελευταίο 24ωρο. Πριν σκορπίσουν όμως θα προκαλέσουν μεγαλύτερες ζημιές από όσες βρήκαν σε οικονομία και κοινωνία. Άρχισαν με τη δραχμή. Τα υπόλοιπα έρχονται από σήμερα. Το νου μας...

Πριν προχωρήσουμε στο τι πρόκειται να μας πουν και πόσο πολύ προσεκτικοί πρέπει να είμαστε ας σταθούμε, για λίγο, σε ό,τι συνέβη το τελευταίο τριήμερο (εντός και εκτός Βουλής). 

Έβαλαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να κινήσει σενάριο δραχμής (στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτε δεν γίνεται τυχαία) αφήνοντας εντελώς έξω από τον χορό... ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο του ψευτοσοβιέτ...

Ακολούθως (με την άνεσή τους), επιτέθηκαν στον σύντροφο Ξυδάκη, από τον πλέον άγνωστο Συριζαίο βουλευτή μέχρι τον ίδιο τον Τσίπρα, παριστάνοντας τους προστάτες του ευρώ καβάλα στο άλογο της ευρωζώνης και της Ε.Ε. 

Όπως εκ των υστέρων φάνηκε (στη Βουλή) ο κομισάριος Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν είχε ιδέα... Και (προφανώς από αντίδραση) δεν μίλησε για τα σενάρια δραχμής. Δεν πήρε θέση. Αγνόησε τον ελληνικό λαό. Δεν τον πληροφόρησε αν έχουν βάση ή όχι τα σενάρια. 

Αντίθετα, ο κομισάριος Οικονομικών καθισμένος στη γαλαρία... (προσέξτε το αυτό) φώναζε μόνο για ό,τι τον έθιγε προσωπικά. Λέξη για τη δραχμή και τις αρλούμπες Ξυδάκη περί προκοπής της χώρας το 1912 και το 1930!!!

Το πρόβλημα του κομισάριου Οικονομικών Τσακαλώτου (που τον ανέβασε... στη γαλαρία της Βουλής να παρακολουθεί το τσίρκο για τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ) ήταν αν έχει ετοιμάσει τα 2/3 ή μόνο το 1/3 από τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση...

Και για να πάμε παρακάτω ας πάρουμε την καλύτερη εκδοχή. Αυτή που μας σερβίρισαν (με το ραβασάκι Μαξίμου). Το 1/3 των μέτρων έχει ήδη κλείσει. Άλλο 1/3 έχει συμφωνηθεί αλλά δεν έχει υλοποιηθεί. 

Και απομένει 1/3 που αφορά "...στο αγεφύρωτο -προς το παρόν- χάσμα κυβέρνησης - θεσμών στα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα ενεργειακά, τα οποία -τονίζεται- αποτελούν και το επίδικο των διαβουλεύσεων για τη β' αξιολόγηση...". 

Εδώ το ψέμα και το σανό τρέχει από τα μπατζάκια τους... διαπιστώνοντας πως ο ελληνικός λαός (ίσως λόγω της εξαθλίωση που βρίσκεται) μασάει οποιοδήποτε χόρτο. Από όπου και αν προέρχεται. 

Ας ξεκινήσουμε από τα εργασιακά (μεταρρυθμίσεις στη β’ αξιολόγηση). Θέλουν να περάσουν τα φούμαρα πως θα προστατέψουν την εργασία με συλλογικές συμβάσεις, με έλεγχο των ομαδικών απολύσεων και με αποτροπή του λοκ άουτ των επιχειρήσεων. 

Πρόκειται για χονδροειδέστατο δούλεμα γιατί κανείς από τις παραγωγικές τάξεις (βιομηχανικές και επιμελητηριακές Οργανώσεις) δεν έχει θέσει θέμα λοκ αουτ, ομαδικών απολύσεων ή όρων για συλλογικές συμβάσεις. Σιγά που με τις 60.000 λουκέτα του 2016 θα θέσουν και θέμα λοκ άουτ...

Το μόνο, που όντως έχει τεθεί, είναι ο θεσμός της διαιτησίας στις εργασιακές διαφωνίες επειδή πρόκειται για πεντακάθαρα "σικέ" όργανο. Η διαιτησία αποδεδειγμένα εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα των κυβερνήσεων και της πολιτικής τους. 

Στα ενεργειακά το ίδιο. Ψέμα και μπαρούφες. Η κυβέρνηση παριστάνει πως "κοντράρει" τους θεσμούς διατηρώντας (δήθεν) τα κρατικά μονοπώλια ενέργειας ( ΔΕΗ - ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ - ΔΕΣΜΗΕ - ΕΛΠΕ).

Πρόκειται για ψέματα γιατί η κατάργηση του μονοπωλίου (της σημερινής μορφής στην Ελλάδα) είναι απαίτηση της Κομισιόν και των οδηγιών της για τις οποίες μας έχει παραπέμψει και στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. 

Και επίσης γιατί (ενώ παριστάνουν τους "επαναστάτες") η πώληση της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ (της ΔΕΗ στο μεγαλύτερο μέρος) είναι στα σκαριά και στα ΕΛΠΕ (ως διαπραγμάτευση επί της ουσίας) μένει μόνο το μάνατζμεντ. 

Στα δημοσιονομικά τώρα. Οι δανειστές ζητάνε περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, κρατικών υπαλλήλων, απολύσεις και κλείσιμο όλων των άχρηστων Οργανισμών. Όλα αυτά, για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπόθεση μιας νύχτας. Αρκεί οι δανειστές να του εξασφαλίσουν παράταση στην εξουσία. 

Τι να πιστέψεις λοιπόν και τι να πάρεις σοβαρά, από σήμερα και πέρα, με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πασχίζοντας να κρατηθούν στην εξουσία (και να μην σκορπίσουν με πρόωρες εκλογές) δεν έχουν την παραμικρή αναστολή να συμφωνήσουν (και θα συμφωνήσουν) στα πάντα της αξιολόγησης. Τι σημαίνει αυτό; Πλήρης αποδοχή του χορού που θα παίζουν Σόιμπλε και ΔΝΤ με τα νταούλια του Τσίπρα. Το επόμενο παραμύθι μόλις ξεκίνησε...

2 comments:

  1. "Φίλτατε" Γεώργιε
    για εμάς, τους κυνηγημένους σαν αγρίμια επί 43 έτη εθνικιστές και πατριώτες, όσο χειρότερα τόσον καλλίτερα.
    Ίσαμε που θα ψηφίσουμε τον σύριγκα στην προσεχή εκλογική αναμέτρησι.
    Ναί φίλτατε τον σύριγκα διότι είναι βεριτάμπλ εθνοαποδομητής.
    Από το 1917 όταν τον ξεπέταξε η μήτρα η μπολσεβίκα της σαλονίκης (μπεναρόγια, βεντούρα, κοέν και λοιποί σαλόμ-σαλόμ σάλιαγκες) είναι τουλάχιστον συνεπής και είναι συνεπείς.
    Δεν πίστεψαν και δεν πιστεύουν μήτε σε πατρίδα, μήτε σε έθνος, μήτε σε φυλή, μήτε σε Ελλάδα, μήτε σε σύνορα και εσχάτως μήτε και στο φυσικό -φυσιολογικό άρρεν/θήλυ φύλο.
    Αλλά είναι συνεπείς ! δεν είναι σαν την ντεμέκ ψοφοδεξιά του φον αντωνάκη, του φον κούλη που εμπρός παρθένα και πίσω τραίνα !
    Εντάξει ; δέν είμεθα όλοι σανοφάγοι και λωτοφάγοι.
    Απολύτως καμία διαφορά εκτός του φαίνεσθαι, πλήν του κώμ-ίλ-φώ
    δεν χωρίζει τους σύριγκες απο τους νεοδούλους.
    Τον ίδιο αφέντη προσκυνούν, τήν ίδια διατεταγμένη αποστολή εκτελούν
    επι 43 έτη.
    Οπότε καρντάσι ψηφίζομεν τον "ρήαλ μακόϋ", τον αυθεντικό εθνομηδενιστή μπαχαλάκη και όχι τον ψευτονοικοκύρη, ψευτοπατριώτη νουδουτζή
    που κρεμάει μεσίστιες για τον καπτάν γιώτη, που ψηφίζει τους αρσενοκοίτες να έχουν την δυνατότητα υιοθεσίας, πού μπάζει μιλεούνια τους λαθραίους και νοιάζεται για τα δικαιώματα παντός άλλου πλήν των Ελλήνων.
    Σύριγκα φούλ λοιπόν και θα ιδωθούμε στήν άλλη πλευρά όλοι,
    στήν κόλαση του σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.
    Σαλαμαλέκουμ σαλόμ σαλόμ φίλτατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά αριστεροί είναι. Για περισσότερα βλ. «γνωστική ασυμφωνία»

    ΑπάντησηΔιαγραφή