Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Το ηθικό πλεονέκτημα... έμεινε στο Παρίσι

Πόσα χτυπήματα άραγε να αντέξει ακόμα το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Η επιλογή της ΝΔ και του Άδωνι Γεωργιάδη να αποκαλύψουν το θέμα της «περίεργης» πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, υποβάλλοντας αίτημα κατάθεσης σχετικών εγγράφων για το τριήμερο 27-30 Ιανουαρίου, φαίνεται πως κλονίζει συθέμελα το οικοδόμημα της δήθεν «δήθεν» αριστερής ευαισθησίας που με τόση επιμέλεια έχτισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Μέχρι σήμερα για μια μερίδα ανθρώπων με αριστερή κουλτούρα, η χρήση δημοσίων μέσων για προσωπικό όφελος, αποτελούσε αιτία πολέμου.

Για παράδειγμα ποτέ ένας αριστερός υπουργός δε θα χρησιμοποιούσε ένα «πολυτελές» υπηρεσιακό αυτοκίνητο, πολλώ δε μάλλον δε θα πήγαινε να απολαύσει μερικές στιγμές χαλάρωσης σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Μπορούσε ή όχι να το καλύψει οικονομικά, είχε ή όχι νομικά το δικαίωμα να το πράξει, για την «αριστερή» λογική δεν είχε σημασία. Δε θα το επιχειρούσε ποτέ για λόγους «ιδεολογικούς».

Όλα αυτά όμως μέχρι χθες. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τότε που για πρώτη φορά η Αριστερά κλήθηκε να κυβερνήσει στην Ελλάδα και να κάνει πράξη όλα αυτά που μέχρι τότε βρίσκονταν στη θεωρία.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που φωτογραφίες με τον κ. Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες, στριμωγμένους στην οικονομική θέση του αεροπλάνου της γραμμής προς Βρυξέλλες, έκαναν το γύρο του Διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης, προερχόμενες από το Μέγαρο Μαξίμου. Τι άλλαξε άραγε από τότε και φτάσαμε στην επίμαχη πτήση;

Η πιθανότητα ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την προσωπική μετακίνηση του (με την ευρεία έννοια) από το Παρίσι προς την Αθήνα δεν συνάδει με τα πρότυπα της αριστεροφροσύνης. Όπως και όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντιόνταν με τους κατεξοχήν εκφραστές του μιντιακού κατεστημένου της χώρας, παρουσία μιας γάτας Ιμαλαΐων. Οι αριστεροί ηγέτες δεν συνδιαλέγονται με το σύστημα ήταν η μόνιμη επωδός εκείνων των ημερών. Πολλοί το έλεγαν, λίγοι το πίστευαν και ακόμα πιο λίγοι το έκαναν καθημερινά πράξη.

Πώς άραγε σήμερα να πείσεις τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη ότι με τα λεφτά που το κράτος εισπράττει από τους δυσβάσταχτους φόρους που η «αριστερή» κυβέρνησή του βάζει, παρά τη θέληση της όπως η ίδια διατυμπανίζει, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πέταξε από τη Λισαβόνα στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Παρίσι; Ίσως και με «διευρυμένη» λίστα επιβατών που δε θα έπρεπε να έχουν εκεί θέση;

Μόνο στη διατύπωση αυτής της ερώτησης, το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα πάει περίπατο και μάλιστα... σε κεντρικούς δρόμους των Παρισίων.

Η επιλογή της ΝΔ να χτυπήσει την αριστερή κυβέρνηση εκεί που πονάει μόνο τυχαία δεν είναι. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η προσπάθεια δημοσιοποίησης της λίστας των επιβαινόντων στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο συγκεκριμένο ταξίδι θα συνεχιστεί με αδιάκοπη ένταση. Οδηγός για τις εξελίξεις φαίνεται πως είναι η φράση του αντιπροέδρου της ΝΔ στο liberal.gr ότι δε θα ξεκινούσε μια τέτοια ιστορία, αν δεν είχε στα χέρια του αποδεικτικά στοιχεία. 
Και ο νοών νοείτο...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου