Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Φούσκα τα αντίμετρα

Τους χαμογελάνε στις Βρυξέλλες και παλαβώνονται ότι οι θεσμοί είναι μαζί τους... Ψελλίζει η Μέρκελ "να κοιτάξουμε το χρέος" και η προπαγάνδα μιλάει για γερμανικό συμβόλαιο... Πετάει ο Μοσκοβισί ένα κουράγιο Έλληνες... και το μεταφράζουν σε χαλάρωση των μέτρων... Τρώνε ασταμάτητο ξύλο στο Χίλτον και το κρύβουν. Ετοιμάζουν "γύψο" λιτότητας μέχρι το 2027 και "φουσκώνουν" την απάτη με τα αντίμετρα. 

Θα σηκωθεί ο Τσαουσέσκου από τον τάφο του και θα τους δείρει. Θα αναστηθεί ο Στάλιν και θα ξαναγράψει την κομμουνιστική ιστορία του για να τους βγάλει απ' έξω. Θα τους πλακώσει στις καρπαζιές ο Μαδούρο γιατί του χαλάνε την σούπα με μπουρδολογία που ο ίδιος δεν τόλμησε ούτε να σκεφτεί...

Πρόκειται για φαινόμενο ψεύδους. Για ασύστολη κοροϊδία του λαού με τα χαμηλότερα κίνητρα που εμφάνισε η πολιτική ιστορία του πλανήτη.

Για να μην χάσουν εξουσία, μισθούς 8-10.000 ευρώ τον μήνα, τσάμπα κρατικά αυτοκίνητα, προνόμια, δεξιώσεις στα σαλόνια των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και την απρόσμενη εισχώρηση τους στη Βουλή ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο αποσύνθεσης της κοινωνίας και εξευτελισμού του λαού. 

Στον δεύτερο γύρο αφανισμού της μεσαίας τάξης όπλο θα είναι τα μέτρα που θα προσυμφωνήσουν για μείωση του αφορολόγητου στα 5-6.000 ευρώ, για κλιμακωτή μείωση των συντάξεων (για να εξασφαλίσουν 2 δισ. ευρώ) και για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. 

Ο δε εξευτελισμός του λαού (στο σύνολό του) θα εμφανιστεί στο φτηνό περιτύλιγμα της φούσκας με τα δήθεν αντίμετρα. 

Σημειώστε το αυτό. Πρόκειται για φούσκα αθλιότητας. Σκοπός τους είναι να "μαντρώσουν" (ανάμεσα στους 153 του "Ναι σε όλα") τους Συριζαίους εκείνους που ακόμη παριστάνουν τους κομμουνιστές οι οποίοι μόνο μετά από πέντε τσίπουρα είναι κοντά στον λαό... Για τους ΑΝΕΛ δεν χρειάζεται ούτε δικαιολογία... Είναι εκεί μόνο για να ψηφίζουν. Για τίποτε άλλο. 

Κούνια που τους κούναγε όμως τους Συριζαίους. Γιατί αυτό που ήδη διαλαλούν ως αντίμετρα και ως φροντίδα του φτωχού λαού... θα αποδειχθεί "μπαρουφόφουσκα" που δεν θα μαζεύεται για σειρά από λόγους. 

Πρώτον, γιατί οι δανειστές θα τους χρεώσουν στα αντίμετρα και την ελεημοσύνη των 617 εκατ. ευρώ με την οποία κορόιδεψαν τους φτωχούς συνταξιούχους ότι παίρνουν 13η σύνταξη. Η μέχρι στιγμής σιωπή των θεσμών στο θέμα θα λυθεί στο Τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Δεύτερον, για να συζητήσουν αντίμετρα θα τους υποχρεώσουν να συμφωνήσουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και διάλυση όλων των νόμων προστασίας των εργατοπατέρων.

Τρίτον, γιατί αποκλείεται να δεχθούν πρόταση για αντίμετρα (τύπου ελεημοσύνης στους συνταξιούχους) χωρίς ανοίγματα της αγοράς από τα κρατικά μονοπώλια. Η πώληση (σχεδόν στο σύνολό) της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ θα είναι "πιλότος" για φορολογικά αντίμετρα που όμως θα περιλαμβάνουν και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Τέταρτο, θα απορριφθούν από τον πρώτο κύκλο συζητήσεων σκέψεις για αντίμετρα στον ΕΝΦΙΑ (με καμουφλάζ τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας) αν το τελικό αποτέλεσμα δεν οδηγεί σε συνολικούς φόρους άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Ήδη τους έχουν προειδοποιήσει να μην ανακινούν θέμα ΕΝΦΙΑ. 

Πέμπτο, θα αποκλεισθεί κάθε πρόταση για αντίμετρα αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις συρρίκνωσης του κράτους και με απολύσεις πάνω σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σαφή νούμερα. 

Έκτο, εάν επικρατήσουν απόψεις του ΔΝΤ αλλά και των Σόιμπλε, Νταισελπλούμ (με τις οποίες δεν διαφωνούν η Μέρκελ και οι Γάλλοι) τα αντίμετρα (ως ασαφή αναφορά) θα είναι μόνο ευχές... στο "προσύμφωνο" του τέταρτου μνημονίου. Ευχές... που θα συνδυαστούν με τις επίσης ευχές... να επανεξεταστεί η ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Όλα αυτά όμως μόνο μετά την υπογραφή του επόμενου μνημονίου (όπως και η Τρόικα αφήνει να εννοηθεί στα "μαλώματα" του Χίλτον) 
Τι μένει συνεπώς στην προσωπική προπαγάνδα Τσίπρα (καθώς οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Δραγασάκης θα συνεχίσουν ευσχήμως με αποστάσεις); Μένει να κάνουν πάλι την "τρίχα τριχιά" (παράδειγμα η ελεημοσύνη ως 13η σύνταξη...) παρουσιάζοντας (τρομάρα τους…) αντίμετρα τα οποία όμως δεν θα δεχθούν οι δανειστές !! Έτσι ( όπως νομίζουν) θα εμφανίζουν "μεταρρυθμιστικό κοινωνικό πρόσωπο" ενώ, ταυτόχρονα, θα στριμώξουν και τον Μητσοτάκη που θα τα απορρίψει μαζί με την συμφωνία. Για τέτοια φούσκα μιλάμε...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου