Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Διεκδικεί τον χώρο της Δεξιάς

Την ταυτότητα της «Δεξιάς» στην Ελλάδα διεκδικεί το κόμμα της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη, που δηλώνει «παρών» στις επόμενες εκλογές. Στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Γερογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Χρηστίδης, βρέθηκαν χθες στα Γιάννενα στο πλαίσιο επαφών...

Με βολές τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία, όσο και προς τη Χρυσή Αυγή χωρίς να την κατονομάζει, χώροι που αποτελούν μια δεξαμενή ψήφων για το κόμμα που ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο, ο Γενικός Γραμματέας, χαρακτήρισε το κόμμα «μη συστημικό, που δε θα διστάσει σε τίποτα μπροστά στο καλό της χώρας».

Η οικονομία και τα εθνικά θέματα αποτελούν τις αιχμές του κόμματος, μαζί βέβαια με το προσφυγικό, με τον κ. Χρηστίδη να χαρακτηρίζει «μετανάστες» το σύνολο των προσφυγικών ροών που έχουν φτάσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με την αιτιολογία ότι έχουν χάσει την ιδιότητα του πρόσφυγα στην Τουρκία. Κατηγόρησε ΜΚΟ και όσους «δήθεν ενδιαφέρονται» για τους πρόσφυγες, προσθέτοντας πως οι «χιλιάδες των μεταναστών αποτελούν αλλοίωση του εθνικού ιστού της χώρας».

Το κόμμα διακηρύττει ότι σέβεται την διαφορετικότητα, αλλά «δεν μπορεί να δεχτεί το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς ανοίγει την κερκόπορτα της τεκνοθεσίας», όπως σημείωσε, ενώ ο κ. Χρηστίδης στράφηκε -χωρίς να την κατονομάζει- κατά της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είμαστε ούτε ναζιστές ούτε δολοφόνοι, δε θα αφήσουμε τη δεξιά σε ξυρισμένα κεφάλια και στρατιωτικά άρβυλα», ανέφερε, ενώ από την άλλη μεριά κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι η ίδια «αποκήρυξε» την δεξιά της ταυτότητα και, σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, είναι ένα κεντρώο κόμμα. «Η δεξιά μέσα στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί συνιστώσα, όσοι παραμένουν δεξιοί, παραμένουν με υπομονή και ανοχή», τόνισε χαρακτηριστικά, και αναφέρθηκε στις διαγραφές στελεχών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης.

3 comments:

  1. ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΦΑΗΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΨΗΦΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ο ΦΑΗΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ????
    ΩΡΑΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.........ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

    ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή