Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Θα σας εξαφανίσομεν. Θα, θα, θα...

Σαν στρατηγός που κοιτάζει το χάρτη του πολέμου και δίνει οδηγίες. Έτσι και ο στρατάρχης Αλέξης Τσίπρας κοίταζε τους χάρτες με την αστική ανάπλαση της Αθήνας που ανακοίνωσε σε συνεργασία με το δήμο της Αθήνας. Με τον Γιώργο Καμίνη δηλαδή που φαίνεται να θέλγεται από τα «οράματα» της αριστεράς και ίσως να βάζει ... παρακαταθήκη για να γίνει το κεντρώο δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, τώρα που η διαπραγμάτευση πάει κατά διαβόλου, κι επειδή έρχονται σκληρά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους τι θα πρέπει να κάνει; Άρτον και θεάματα. Θα ανοίξει δικαστικές υποθέσεις, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, αλλά θα ρίξει και σανό για τα κορόιδα.

Το νέο μεγαλόπνοο σχέδιο της αριστεράς είναι η ανάπλαση της Αθήνας. Όπως μας ενημέρωσαν περιχαρείς οι Καρανίκες του Μαξίμου, θα γίνουν πέντε παρεμβάσεις για την οικιστική ανάπλαση της Αθήνας, με αιχμή τη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Όπως διευκρίνιζαν μάλιστα κυβερνητικές πηγές, «οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, θα καταστήσουν την Αθήνα μία βιώσιμη πόλη, αλλάζοντας την ποιότητα ζωής, ενώ θα ενισχύσουν την απασχόληση, δίνοντας, παράλληλα, ισχυρή ώθηση και στον τουρισμό της».

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις αφορούν την ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, τη δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού, την κατασκευή νέου γηπέδου στην έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, την αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και την ανάπλαση της περιοχής του Βοτανικού.

Περιττό να πούμε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει φράγκο για ανάπλαση αλλά ούτε για να μπει πλακάκι στα διαλυμένα πεζοδρόμια του δήμου της Αθήνας. Δεν κοιτάνε που έχει καταντήσει γκέτο όλη η περιοχή από το Σύνταγμα και κάτω τους μάραναν τα μεταξωτά βρακιά.

Θα φτιάξουν λέει γήπεδο στον Χολαργό. Τους κατοίκους τους ρώτησαν γιατί απ' ότι μαθαίνουμε ήδη ετοιμάζονται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα. Θα φτιάξουν γήπεδο για να γίνει χαμός σε μια περιοχή που δεν έχει ανάγκη από τέτοια έργα. Και γιατί δεν πάνε στον Βοτανικό που είναι έτοιμος ο χώρος και θα αναπλαστεί μια περιοχή που είναι... γυφταριό και χώρος ανομίας; Μήπως υπάρχουν ακόμη οι κορμοράνοι και δεν θέλει να τους διώξει ο Τσίπρας;

Καλά ότι θα αναπλάσει το κέντρο και όλες αυτές τις μεγαλόστομες υποσχέσεις δεν τις συζητάμε καθόλου. Είναι αστείο για μια χώρα που δεν έχει να πληρώσει τις δόσεις από τα χρέη της και κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών.

Το κόλπο είναι φθηνό αλλά είναι και πολυχρησιμοποιημένο. Οι Μαυρογιαλούροι υπήρξαν πολύ πριν από τον Τσίπρα απλά αυτός είναι καλός μιμητής. Ρίχνει έργα ανάπλασης ο... Λάμπρος Κωνσταντάρας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί απλά δεν έχει τι άλλο να ρίξει. Ο κόσμος έχει φτωχοποιηθεί, η κοινωνία είναι στα κάγκελα κι αυτός παίζει το παιχνίδι του εντυπωσιασμού.

Κι όπως έλεγε ο Κωνσταντάρας στη γνωστή ταινία: «Θα σας εξαφανίσομεν. Θα, θα, θα...»

Όμως, εκείνη η ταινία είχε τίτλο «υπάρχει και φιλότιμο». Στον Τσίπρα δεν υπάρχει ούτε αυτό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου