Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ιεραρχία, πειθαρχία, παράδειγμα ηγεσίας

Η τραγωδία με το τροχαίο και η ατιμωρησία όσων σκοτώνουν στην άσφαλτο.

Με αφορμή ένα τραγικό τροχαίο, που κατασπάραξε για πολλοστή φορά νιάτα της χώρας, βγήκε ο χειρότερος εαυτός μας. Από τους ταξικούς «μαχητές» των πληκτρολογίων και τους φραπεδάτους «πραγματογνώμονες» εκ του προχείρου, μέχρι τα αστροπελέκια που έριξαν ένα δεκάρικο για πρόστιμα με τιμοκρατικά κριτήρια, αποφύγαμε για άλλη μια φορά την αλήθεια.

Έχουμε χάσει περισσότερους νέους σε τροχαία παρά στις μάχες των πολέμων του 20ού αιώνα. Ζούμε έναν διαρκή ακήρυχτο πόλεμο φονικής ηλιθιότητας με τον ίδιο μας τον εαυτό. Τα αγορασμένα διπλώματα, η έλλειψη οδηγικής παιδείας, η κάφρικη συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι είναι αταξικά κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Σήμερα, που ένα χιλιοδιακοσάρι αυτοκίνητο βγάζει άνετα 150 άλογα και τελική που ξεπερνά τα 200 χλμ., μπορείς να προκαλέσεις μια αιματηρή τραγωδία και με ένα αυτοκίνητο της σειράς. Ο μπάρμπας που έχει φορτώσει στο μπαταρισμένο κορεατικό Ι.Χ. του παιδιά, σκυλιά, την πεθερά, δύο βαρέλια, σκάλα για τις ελιές κι έναν καναπέ, προσπερνά σε τυφλή στροφή μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και ξεκληρίζει τη δική του και άλλες οικογένειες είναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία με τον πλούσιο αμελή οδηγό.

Στην Πάτρα, οδηγός I.X., τύφλα στο μεθύσι, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε δύο παιδιά, 27 και 25 χρόνων, πάνω σε ένα παπί. Η κοπέλα ήταν συγγενικό μου πρόσωπο. Ο φονιάς πέρασε μόλις μία ημέρα στο κρατητήριο. Στο ποινικό δικαστήριο έστειλε τον δικηγόρο του με εξουσιοδότηση. Του επιβλήθηκαν πρωτόδικη ποινή τεσσάρων χρόνων για κάθε ανθρωποκτονία και ένα έτος για τη μέθη, με συνολική ποινή εξήμισι χρόνια φυλάκισης. Άσκησε έφεση, πήρε αναστολή και εκκρεμεί το Εφετείο, με έφεση και υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα. Όμως, ακόμη κι αν στο Εφετείο επιβληθεί η μέγιστη ποινή, δηλαδή πέντε χρόνια για κάθε ανθρωποκτονία, δηλαδή περί τα επτά με επτάμισι τελική ποινή, αμφιβάλλω εάν θα περάσει την πόρτα της φυλακής ή θα είναι για πολύ λίγο. Στο μεταξύ, ανεβάζει και προκλητικές αναρτήσεις στο... facebook.

Στην Ελλάδα, με τα ισχύοντα, αν σκοτώσεις οδηγώντας τύφλα, έχοντας σνιφάρει κόκες, φουμάρει τρίφυλλα, τρυπηθεί με ηρωίνη, πηγαίνοντας με 200 ή κάνοντας αυτοσχέδιους αγώνες, ο φόνος σού κοστίζει φτηνά. Διότι θεωρείται αμέλεια, ήτοι πλημμέλημα.
Δεν υπάρχουν «προοδευτικές», «ελευθεριάζουσες», μαγικές και «αριστερές» λύσεις για τέτοια εκατόμβη, ιδίως νέων, σε μια χώρα που ήδη υποφέρει από υπογεννητικότητα και επιστημονικό παιδομάζωμα λόγω μαζικής μετανάστευσης. Μόνο αυστηρή αστυνόμευση, πρόληψη και τιμωρία, παράλληλα με συνεχή εκπαίδευση από τη νηπιακή ηλικία.

Όταν οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, όταν τρέχεις με τεράστια ταχύτητα, κάνεις αυτοσχέδιους αγώνες και οδηγείς για φιγούρα επικίνδυνα, τότε ξέρεις εκ των προτέρων ότι μπορείς να σκοτωθείς, αλλά κυρίως να σκοτώσεις. Επομένως, ήρθε η ώρα, για λόγους καταστολής αλλά κυρίως πρόληψης, σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνει η πράξη κακούργημα, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Θα δείτε πώς θα κοπούν ο βήχας και η φονική «μαγκιά».

Όπως σε όλα, η χώρα χρειάζεται πειθαρχία στους νόμους, ιεραρχία και παράδειγμα ηγεσίας. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να μετράμε νεκρούς, αναπήρους και κρετίνους «αναλυτές».

Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου