Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

αλέκση, δεν ψιχαλίζει...

Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πανηγυρικά στη Βουλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. Η αλήθεια είναι πως ο τομέας της Υγείας είναι από αυτούς που αναδίδουν δυσοσμία τα τελευταία χρόνια.

Για πολλά χρόνια οι Έλληνες καταβάλουν δαπάνες "Σουηδίας" για την Υγεία και ... απολαμβάνουν υπηρεσίες "Ουγκάντας", με ουρές, ράντζα και καθυστερήσεις μηνών για μια απλή εξέταση ή μια επέμβαση... όταν βέβαια κάποιος δεν είναι διατεθειμένος με ένα "φακελάκι" να παρακάμψει τη λίστα.

Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από λιγότερο από 1 δισ. ευρώ το 2000, το 2008 είχε εκτιναχθεί στα 5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία πως η χώρα έχει πληγεί από κάποια επιδημία που απαιτεί αντί για ψωμί και νερό καθημερινά να πρέπει να μασάμε φάρμακα και να καταπίνουμε σιρόπια.

Οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών με την υψηλότερη κατανάλωση αντιβιοτικών, γεγονός το οποίο εκτός από το κακό που κάνει στην τσέπη είναι και καταστροφικό για τη Δημόσια Υγεία, γιατί τα μικρόβια αποκτούν αντοχές και δημιουργούν μεταλλάξεις που δεν είναι αντιμετωπίσιμες.

Αν το σκεφτεί κάποιος, πρόκειται για μια μορφή γενοκτονίας καθώς σε λίγα χρόνια κάποιος θα προσβάλλεται από ένα μικρόβιο, το οποίο δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αντιβιοτικά.

Κάποιοι άθλιοι πολιτικοί άφησαν το δημόσιο κυρίως αλλά και το ιδιωτικό σύστημα υγείας να συνταγογραφεί ασύστολα, μοιράζοντας έναντι ανταλλαγμάτων φυσικά, τα αντιβιοτικά όπως οι συγγενείς πετάνε ρύζι στους νεόνυμφους και μοιράζουν κουφέτα στις βαπτίσεις.

Φυσικά και αυτό έγινε έναντι ανταλλαγμάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες χρηματικών, υλικών, ψυχαγωγικών και άλλων...

Για να είμαστε ειλικρινείς μια εξεταστική για την Yγεία έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Μια εξεταστική όμως όχι από αυτές που στο τέλος κάθε κόμμα εκδίδει και ένα πόρισμα.

Χρειάζεται μια εξεταστική πάνω και πέρα από τα κόμματα που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής να εξετάσει το θέμα σε βάθος και να αποδώσει ευθύνες, σε πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς, επιστημονικούς συλλόγους και εταιρείες.

Αντ΄ αυτού η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το διαχρονικό σκάνδαλο στην Υγεία σαν μέσο δημιουργίας μικροπολιτικών εντυπώσεων εναντίον των αντιπάλων. Επιπλέον η κυβέρνηση κάθε φορά που κάνει μια "κωλοτούμπα" και υπογράφει ένα μνημόνιο ή κλείνει μια αξιολόγηση προαναγγέλλει και μια εξεταστική επιτροπή των πραγμάτων στη Βουλή.

Να σημειώσουμε πως στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, λίγες μέρες μετά την πανηγυρική προαναγγελία εξεταστικής για την Υγεία από τον πρωθυπουργό παραιτείται η εισαγγελέας διαφθοράς η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

H εισαγγελέας κα Ράικου παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως στοχοποιείται από παρακρατικούς και παρακυβερνητικούς μηχανισμούς επειδή η έρευνα έχει φτάσει στο σημείο της αποκάλυψης χρηματισμού υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης η κα Ράικου σημειώνει: "Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως 'δώρο' στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκαν στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ...".

Το συνήθως λαλίστατο δια non papers Μαξίμου σιωπά. Το ίδιο και ο πρωθυπουργός του οποίου μέχρι πρότινος το μόνο χαρτί που δεν είχε καεί και διέθετε ως νέος πολιτικός ήταν ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και διαπλοκής.

Το σκάνδαλο Novartis όπως και όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί στην Ελλάδα, στα οποία εμπλέκονται ξένες πολυεθνικές δεν αποκαλύφθηκε εντός της χώρας. Στην Ελλάδα η διαφθορά φτάνει πολύ ψηλά και πολύ χαμηλά (η διάχυση της διαφθοράς αποτελεί τη μοναδική επιτυχία του ελληνικού σοσιαλισμού μετά το ’81) σε όλους τους τομείς για να μην αποτραπεί η συγκάλυψη.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε στοιχειώδες φιλότιμο πολιτικό αλλά και ηθικό θα έπρεπε να εγγυηθεί στην εισαγγελέα και τη δικαιοσύνη την εξασφάλιση των συνθηκών με τις οποίες θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Ίσως περιμένουμε πολλά...

Οι ενδείξεις συγκλίνουν πως η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποτελεί ανάχωμα στο "κίνημα" διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων που δόμησαν οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά αποτελεί το "σκληρό πυρήνα" αυτού του κύματος, που όταν περάσει θα αφήσει πίσω του μια χώρα ερειπίων...

Η περίπτωση οχλήσεων στη δικαιοσύνη από το παρακράτος στο πρόσωπο της κ. Ράικου δεν είναι η πρώτη, ούτε αποτελεί εξαίρεση. Ανάλογες καταγγελίες για παρεμβάσεις είχε κάνει παλιότερα και η κα Τσατάνη ενώ γνωστή είναι η ιστορία προσπάθειας εκβίασης μέλους του Συμβουλίου Επικρατείας με ροζ σκάνδαλο απευθείας από την κομματική εφημερίδα της κυβέρνησης.

Κανείς δεν λέει πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης δεν προσπάθησαν να ασκήσουν επιρροή στη δικαιοσύνη, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ όμως οι μέθοδοι και η επιμονή θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα ή συνθήκες που κυριαρχεί ο νόμος και το κράτος της μαφίας...

Κύριε πρωθυπουργέ πρέπει να πάρετε θέση, δεν ψιχαλίζει...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου