Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Σταλινικές αθλιότητες Τσακαλώτου...

«Αν μας πιέσετε, θα πάμε σε εκλογές, θα πέσουμε και μετά θα μας βρείτε στους δρόμους».

Μιάμιση αράδα τόσο, μα τόσο αποκαλυπτική.

Πέρα από την εξαιρετική λογική της που κινείται στη θεματική "θα τρέξω, θα ... ιδρώσω, θα κρυολογήσω, θα πεθάνω και τότε θα δεις εσύ!" φανερώνει περίτρανα κατ' αρχάς τη νοοτροπία του ανθρώπου που την ξεστόμισε. Τελεσίγραφα, εκβιασμοί και θύμωσε ο αγάς και έκοψε τ' αχλαμπούχλα του.
Επιπλέον είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ η παραδοχή ότι θα πέσουνε! Γλέντι, πανηγύρι.

Εκείνο όμως που φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει είναι το ότι στη διαδρομή ενός ανθρώπου, θεσμού ή κόμματος ανεξαιρέτως, υπάρχει το λεγόμενο point of no return --το σημείο χωρίς επιστροφή. Άπαξ και το περάσεις, τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Αγαπητέ μου κύριε Τσακαλώτε, από τη στιγμή που κυβερνήσατε έστω και μια μέρα, από τη στιγμή που πήρατε έστω και ένα μέτρο, απωλέσατε άπαξ δια παντός την ιδιότητα της μονίμως διαμαρτυρόμενης και μηδέποτε λερώσασας τα αβρά χεράκια της με τα σκατά του κυβερνάν αντιπολίτευσης. Όσο κι αν φαντασιώνεστε πάλης ξεκίνημα νέους αγώνες, το point of no return σας έχει χαλάσει ήδη τη μανέστρα.

Αλήθεια, θυμάστε εκείνο το "συντάξεις και μισθούς τα κάνατε κουρέλι, άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη"; Πάρε λίγη τροφή για σκέψη να 'χεις.

Επίσης, όσο θα σκέφτεσαι, αναρωτήσου πόσο καλά θα περάσεις στους δρόμους έχοντας δίπλα σου την παλιά σου συντρόφισσα Ζωή, τον παλιό σου σύντροφο Λαφαζάνη, τα φιλαράκια της Ανταρσύας και όλα τα υπόλοιπα ευαγή ιδρύματα που σ' έχουνε στη μπούκα πιο πολύ κι από μας (αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο). Και αναρωτήσου αν εσύ και το σακιδιάκι σου θα πείσετε πολλούς καθώς θα διαδηλώνετε στους δρόμους κατά του ίδιου σας του εαυτού.

Άντε καλό μου, άντε.... Αναρωτήσου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου