Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ανίκανοι και ψεύτες…

"Ανοίγεις την Πράβντα tv (συγνώμη την ΕΡΤ) και έχει τις δηλώσεις, λέει, του Πρωθυπουργού, ότι έχουμε ανάπτυξη. Διαβάζεις τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και δείχνει ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

"Ανοίγεις την Πράβντα tv (συγνώμη την ΕΡΤ) και κάθε τόσο ακούς "κλείνει η αξιολόγηση", αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κλείσει τους τελευταίους 13 μήνες.

Ακούς να σου λέει πόσο επιτυχημένος είναι ο ΕΦΚΑ (ο δε υφυπουργός πιστεύει ότι τον συγχαίρουν για τις ασφαληστ(ρ)ικές εισφορές, που να το πεις ότι υπάρχουν τέτοιοι υπουργοί) και διαπιστούται ότι ο επιτυχημένος ΕΦΚΑ είναι περίπου 70% κάτω σε εισπράξεις…. 

Δίνει ο Πρωθυπουργός μία συνέντευξη και επί της ουσίας "καρφώνει" τον Καραμανλή και τον Μεϊμαράκη εκθειάζοντάς τους, και ταυτόχρονα κάνει τον μέσο πολίτη να πιστέψει ότι ο Καραμανλής και ο Μεϊμαράκης τον κρατούν στην εξουσία, γι’αυτό τους έχει στο απυρόβλητο.
Ταυτόχρονα δείχνει στην ίδια συνέντευξη, πόσο φοβάται τον Σαμαρά που βγήκε αληθινός σε όσα είπε, τόσο που δεν τον αναφέρει καν με το όνομά του. 

Μιλά για το κοινοβουλευτικό ήθος του Αντώνη Σαμαρά, ο άνθρωπος που αν τον ρωτήσεις τι σημαίνει "ήθος" ανατρέχει στη Βικιπαίδεια (όχι ο ίδιος, η σύζυγος είναι καθηγήτρια στα κομπιούτερα, ο ίδιος κάνει μαθήματα «εγγλέζικων»). 

Μιλά για το Κοινοβουλευτικό ήθος του ανθρώπου που έχασε το μάτι του για χάρη της Πατρίδας και δεν το εκμεταλλεύτηκε, σε αντίθεση με τον ίδιον που έχει γρίπη και βγαίνει δελτίο τύπου.

Επιπλέον κάνει επιθέσεις στον Μητσοτάκη όπου βρεθεί και όπου σταθεί.
Είναι τόσο ολίγος και άνευ ουσιωδών πολιτικών επιχειρημάτων, που καταφεύγει στο γλύψιμο ή στον αφορισμό, αναλόγως ποιον έχει στόχο, ούτως ώστε να καταφέρει να σπείρει και τα ζιζάνια στην παράταξη της Ν.Δ

Κάνει ότι είχε να μάθει να κάνει μια ζωή, να πετά μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις και όταν έρχονται τα δύσκολα επειδή έχει μάθει μόνο την προπαγάνδα, να προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι. 

Τι έκανε ο Πρωθυπουργός ως αντιπολίτευση; Ανέβαινε σε τρακτέρ, έτρεχε σε πορείες, έταζε σε ότι κινείται κολυμπά και πετά. Μήπως είχε το background για να χειριστεί τη δύσκολη κατάσταση; Φυσικά όχι. Ούτε ο ίδιος, ούτε όσοι επέλεξε για θέσεις κλειδιά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ένα κραταιό δημόσιο όπου άνθρωποι χωρίς προσόντα θα παίρνουν μισθό, αδιαφορώντας για την ορθή λειτουργία του Δημοσίου. Όσο πιο αγράμματος και απαίδευτος ο διορισμένος, τόσο πιο καλός στρατιώτης γι’αυτόν. Σκέψου να έχεις ένα παιδί που έχει πτυχίο μεταπτυχιακό και διδακτορικό να είναι άνεργος και να βλέπεις να διορίζονται άνθρωποι που "είχαν μπει για αγροφύλακες το 1998!!!". Ο άνθρωπος με παιδεία και εκπαίδευση έχει και κριτική σκέψη, ένας άλλος χωρίς αυτά δεν έχει, άρα τον βολεύει ο δεύτερος. Γνωστό ιστορικά είναι ότι όσο πιο απαίδευτος ένας Λαός τόσο πιο εύκολα ακολουθεί τις Σειρήνες... 

Κατηγορεί την ΝΔ ότι δεν κλείνει την αξιολόγηση (Άγιε μου Φανούριε μυαλό μπορείς να φανερώσεις;). Λέει ότι φταίει η ΝΔ, ναι φυσικά και φταίει σε κάποια θέματα, αλλά ο ίδιος ξεχνά ότι όσα χρόνια ήταν στην αντιπολίτευση, το μόνο που έκανε ήταν πορείες για αυξήσεις, πορείες για επιδοτήσεις, πορείες να αφεθούν ελεύθεροι οι κλέφτες και δολοφόνοι στα πλαίσια του "όλοι είμαστε καλοί". Και όταν ήρθε η εξουσία, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι έδινε αυξήσεις, ότι φούσκωσε το χρέος, ότι έδινε επιδοτήσεις. Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις μεγάλε, λέει η νεολαία στο δρόμο. 

Ένας Πρωθυπουργός που εγκλωβίστηκε στο μέλι της εξουσίας, ένας Πρωθυπουργός που η Ιστορία θα τον καταγράψει από τους χειρότερους. Αυτό το επέλεξε γιατί η εξουσία είναι γλυκιά. Αλλά η εξουσία ακολουθείται από την Ιστορία...

Ανίκανος, ολίγος και ψεύτης ο ίδιος, αλλά και όσοι είναι δίπλα του. Δυστυχώς για την χώρα, δυστυχώς για την Πατρίδα, στην χειρότερη στιγμή της Ιστορίας της έχει για διοίκηση αυτούς. 

Μπιάνκα via orthografos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου