Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Τα χρυσά κουτάλια των συριζαίων...

Κατάπιαμε αμάσητη την είδηση προ διετίας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκατομμυριούχοι.

Πάθαμε ένα στιγμιαίο σοκ και ξεχάστηκε.

1.329.00 δηλώνει περιουσία ο Δημήτρης Παπαδημούλης, 897.000 διαθέτει ο Τσακαλώτος, 909.500 ευρώ έχει στο εξωτερικό η Νάντια Βαλαβάνη, 827.000 ο Σταθάκης (συν το εκατομμύριο που ξέχασε να δηλώσει), πάνω από 1 εκατομμύριο κατέχει ο Δημήτρης Τσουκαλάς. Πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λίγο πάνω-λίγο κάτω από 500.000 ευρώ σε καταθέσεις. Είναι γνωστά τα ονόματα.

Κατάπιαμε αμάσητη την είδηση γιατί η Αριστερά είχε φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια να εμπλουτίσει τον μύθο της με την ιδέα του τίμιου διανοητή, γαλουχημένου με αξίες και ήθος. Η Αριστερά, στο παραμύθι του 19ου και 20ού αιώνα, ήταν συνυφασμένη με την ανιδιοτελή μάχη υπέρ της αγνής λαϊκής ψυχής. Ρομπέν της φτωχολογιάς, εχθροί του κεφαλαίου!

Δεν θυμηθήκαμε ότι ιστορικά οι κομμουνιστές ηγέτες ήταν και ζάπλουτοι και διεφθαρμένοι. Ο Στάλιν είχε πλούτο και διέθετε ντάτσα στη λίμνη Ρίτσα της Γεωργίας που θα ζήλευαν πολλοί αιμοβόροι καπιταλιστές: ένα παλάτι που κολυμπούσε στη χλιδή, χτισμένο το 1947.

Όχι ένα, αλλά δύο παλάτια είχε χτίσει για πάρτη του και ο κομμουνιστής δικτάτορας Τσαουσέσκου, ο οποίος κατέκλεψε και κατέστρεψε τη Ρουμανία, πριν τον σβήσει η οργή της αλλαγής. Και να μην ξεχάσουμε τον σύντροφο πολλών Συριζαίων Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος σε μια Κούβα που λιμοκτονούσε, είχε αμύθητη περιουσία, ιδιωτικό νησί, 20 πολυτελείς κατοικίες.

Σε αυτούς τους «ανιδιοτελείς» κομμουνιστές θα προσθέσει ο ιστορικός του μέλλοντος και τον φρενοβλαβή δικτάτορα της Βόρειας Κορέας και τον ομόλογό του Νικολάς Μαδούρο, που έχουν ισοπεδώσει τις χώρες τους και τους λαούς τους πλουτίζοντας.

Καμία σύγκριση με το σημερινό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσά είναι διαφορετικά, το ίδιο και τα ιστορικά μεγέθη.

Όμως το κακό με τον πλούτο στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρατραβάει, επαναλαμβάνεται, επεκτείνεται, προκαλεί.

Τα πρόσφατα κρούσματα:

Αύξηση κατά 79,5%(!) πήραν δύο στελέχη του ΟΔΔΗΧ. Ο Μουζάλας έδωσε αύξηση 50% στη διευθύντρια Υποδοχής μεταναστών. Ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ χάρισε προαγωγή και εφάπαξ 250 χιλιάδων ευρώ στον εαυτό του. Στραγγίζουν τα αποθεματικά των υπουργείων προκειμένου να καλυφθούν οι πληρωμές των νέων μετακλητών και ειδικών συμβούλων που προστίθενται στα γραφεία υπουργών.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε να εξαιρέσει τους βουλευτές από την εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν, ματώνοντας όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες.

Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα, για να τα καταπιούμε πάλι αμάσητα. Και ίσως τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν όσο γίνεται φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις επόμενες εκλογές.

Το εξοργιστικό είναι ότι για όλους τους Έλληνες που δεν ανήκουν στην νομενκλατούρα της κυβέρνησης αντιστοιχούν μισθοί πείνας στα 500 ευρώ, φορολογητέα. Ο,τι ψίχουλα κερδίζουν οι Έλληνες με τον ιδρώτα τους καταλήγει στην εφορία. Για τις τσέπες που στράγγιξαν προβλέπονται κατασχέσεις και τα δάνεια στα «κοράκια». Μας έμεινε ως αριστερό μπόνους η Θεανώ Φωτίου, που όνειρό της είναι να μοιράζει μια μέρα επίδομα αλληλεγγύης στα 10 εκατομμύρια Έλληνες που θα έχουν εξαθλιωθεί.

Και η πρώτη φορά Αριστερά ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα, σφιχταγκαλιασμένη με το Μνημόνιο. Το σύγχρονο παραμύθι της Αριστεράς διανέμεται καθημερινά στα τηλεπαράθυρα και στις ομιλίες του πρωθυπουργού. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, όσο μένει σε βίλα με πολυτελή χαλιά (Μαξίμου), τόσο φαρδαίνει το χαμόγελό του για εμάς τους υπόλοιπους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου