Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο Αλέξης του 2008 ως πρωθυπουργός το 2016!

Το πρωί στο πανηγύρι στην Εθνική οδό στην έξοδο της σήραγγας των Τεμπών, το βράδυ στο Συνέδριο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και τι δεν είπε μεταξύ άλλων πρωτοφανών και απίθανων ο πρωθυπουργός, που μόνο με την διαπραγμάτευση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δεν ασχολείται.

Πρόκειται για σύμπτωμα αφέλειας, εγκληματικής αμέλειας ή επικίνδυνης ανεπάρκειας; Ο ίδιος ο Τσίπρας πάντως – θυμίζουμε – δήλωνε αβίαστα το 2015 ότι κατάλαβε πόσο καταστροφική για τη χώρα ήταν η «σκληρή διαπραγμάτευση» τού μοναδικού και μοιραίου για τα εθνικά συμφέροντα Βαρουφάκη …. όταν αυτή είχε τελειώσει και η χώρα είχε υποστεί συντριβή.

Είναι πλέον φανερό ότι και αυτές οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» του Τσακαλώτου και της Αχτσιόγλου διεξάγονται με ανεξέλεγκτη ανευθυνότητα, στην τύχη και με πλήρη άγνοια των εθνικών κινδύνων, ενώ από την μεριά μας παρακολουθούμε, αδύναμοι να αντιδράσουμε ένα ρεσιτάλ εξοργιστικών δηλώσεων Τσίπρα, που συνθέτουν τη σύγχρονη ελληνική ιλαροτραγωδία και που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, σε σοβαρό ηγέτη, σε σοβαρή χώρα.
«Στρατευτήκατε στην Αριστερά σε μια εποχή δύσκολη, ωραία, αλλά δύσκολη. Αν ξεχάσετε πως η Αριστερά γράφει όχι την δική της Ιστορία, αλλά την ιστορία του λαού … κι αν φοβηθείτε … τότε έχουμε χάσει. Τον φόβο τον νικά ένα πράγμα: η συλλογικότητα και έτσι προχωρήσαμε. Και όταν μπορεί κάποια στιγμή και να φοβηθήκαμε σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο και κρατηθήκαμε. Δεν είμαστε ίδιοι μ’ αυτούς που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν την χώρα».
Αυτά είπε ο πρωθυπουργός στους Νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ , ως απάντηση στην κριτική ότι η κυβέρνηση του «δεν έχει καμία διαφορά από τους προηγούμενους, από τους … άλλους».

Και για να γίνει απολύτως σαφής, παρομοίασε τους Νεολαίους του κόμματος του με το Νίκο Μπελογιάννη που στάθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα μόλις στα 37 του χρόνια για να τους προτρέψει: «Μην χαριστείτε και μην χαρίσετε τη ζωή σας σε κανέναν». Ήτοι πρέπει και την ζωή μας να δίνουμε για να υπερασπιστούμε την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσει να γράφεται η … «ελληνική» ιστορία!

Αυτή είναι η πρωτοφανής αντίληψη του κύριου Τσίπρα για την Δημοκρατία… αυτή ήταν και το 2008 (περίοδος βίαιων επεισοδίων για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο), αυτή και το 2015 (πριν και μετά το δημοψήμισμα) αυτή και στις σημερινές «σκληρές διαπραγματεύσεις»!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου