Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Το (κυβερνητικό) παραμύθι πάει σύννεφο!

Διαψεύδει την πρόβλεψη του ΔΝΤ για λήψη επιπρόσθετων μέτρων και το 2018 η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, η οποία βρίσκεται πλέον καθημερινά αντιμέτωπη με τα παραμύθια που πλασάρει. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, αφού επιμένουν ψευδώς ότι στην διαπραγμάτευση … «κέρδισαν» το «ναι» των δανειστών για «ισοδύναμα θετικά μέτρα».

Ο κύριος Τσίπρας και οι συνεργάτες του στην προσπάθεια τους να διαχειρισθούν το πολιτικό κόστος των επιλογών τους, προπαγανδίζουν τα λεγόμενα «αντίμετρα», με τα οποία υποτίθεται ότι η πολιτική που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.

Τα «αντίμετρα» είναι το τρίτο στη σειρά πολιτικό παραμύθι, στο οποίο στηρίζει την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο ήταν το γνωστό ως «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που προέβλεπε παροχές και φοροαπαλλαγές 12 δις ευρώ τον χρόνο. Αντί γι’ αυτές ήρθαν επιπλέον μέτρα της τάξης των 12 δις ευρώ!

Το δεύτερο παραμύθι είχε σχέση με το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο θα προστάτευε τους φτωχούς κι αδύναμους πολίτες από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του 3ου μνημονίου ( αυτού των Τσίπρα – Βαρουφάκη και σία). «Τρίχες κατσαρές» … αφού η φτώχεια κι η μιζέρια έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Φθάσαμε στο σημείο να μειώνουν πολλά νοικοκυριά την κατανάλωση τροφίμων για να μπορέσουν να απορροφήσουν στον κρατικό προϋπολογισμό τις αυξήσεις στον ΦΠΑ που επέβαλε η κυβέρνηση στα τρόφιμα.

Το τρίτο και εξίσου κακό παραμύθι με τα «αντίμετρα», στηρίζεται στο επιχείρημα ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες! Δυστυχώς για τους προπαγανδιστές του κύριου Τσίπρα, γνωρίζουμε ότι η συμφωνία της Μάλτας στηρίζεται στην επιβολή πρόσθετων μέτρων, ύψους 3, 6 δις ευρώ, το 2019 και το 2020 για να βελτιωθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας κατά 2% του ΑΕΠ.

Σήμερα δε ενημερωθήκαμε ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνεσμα του 2018 θα είναι μόλις 2% του ΑΕΠ … αντί για 3, 5% του στόχου. Που σημαίνει, κενό 2, 7 δις ευρώ, δηλαδή 1,5% του ΑΕΠ.

Και το παραμύθι … πάει σύννεφο!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου